Blat: Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga 5 linguri apa rece.
Separat se freaca galbenusurile cu zaharul si restul de 5 linguri apa rece. Se rastoarna apoi albusurile, amestecandu-se usor de jos in sus. Se mai adauga nucile, praful de copt si faina. Se coace aprox. 30 minute. Se taie rece.
Crema: Intr-o cratita se amesteca laptele cu faina. Se fierbe pe bain-marin amestecand continuu pana ce se ingroasa. Se lasa la racit.
Separat se freaca untul cu zaharul, vanilia si coaja de portocala. Se rastoarna peste prima crema si se amesteca energic pana devine o crema omogena.
Frisca se prepara conform instructiunilor de pe plic.
Aranjare: Se taie blatul pe orizontala in doua. Se insiropeaza prima foaie, peste ea se intinde jumatate din crema, peste crema se aseaza piscoturile de sampanie unul langa celalalt, peste piscoturi se intinde restul de crema, peste ea se pune a doua foaie, se insiropeaza, apoi se orneaza cu frisca si cu ciocolata rasa. .
In final prajitura va trebui sa iasa asa: ciocolata rasa
frisca
blat
crema
piscoturi
crema
blat.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii