autor:

Georgiana Cosac

» » Prajituri

Prajitura Iulia

Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 februarie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 februarie 2008

Ingrediente
Blat: 5 oua, 300 g zahar, 200 g faina, 100 g nuci macinate, 10 linguri apa rece, 1 plicutet praf de copt, , Crema: 500 ml lapte, 5 linguri faina, 250 g unt sau margarina, 250 g zahar, 2 plicutele zahar vanilat, 2 lingurite coaja de portocala, , Sirop: 250 ml rom sau esenta de rom cu apa, , Alte ingrediente: aprox. 24 piscoturi de sampanie, frisca, ciocolata rasa,

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

56 voturi

Mod de preparare

Blat: Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga 5 linguri apa rece.
Separat se freaca galbenusurile cu zaharul si restul de 5 linguri apa rece. Se rastoarna apoi albusurile, amestecandu-se usor de jos in sus. Se mai adauga nucile, praful de copt si faina. Se coace aprox. 30 minute. Se taie rece.

Crema: Intr-o cratita se amesteca laptele cu faina. Se fierbe pe bain-marin amestecand continuu pana ce se ingroasa. Se lasa la racit.
Separat se freaca untul cu zaharul, vanilia si coaja de portocala. Se rastoarna peste prima crema si se amesteca energic pana devine o crema omogena.
Frisca se prepara conform instructiunilor de pe plic.

Aranjare: Se taie blatul pe orizontala in doua. Se insiropeaza prima foaie, peste ea se intinde jumatate din crema, peste crema se aseaza piscoturile de sampanie unul langa celalalt, peste piscoturi se intinde restul de crema, peste ea se pune a doua foaie, se insiropeaza, apoi se orneaza cu frisca si cu ciocolata rasa. .
In final prajitura va trebui sa iasa asa: ciocolata rasa
frisca
blat
crema
piscoturi
crema
blat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Iulia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura '' Lambada

Prajitura '' Lambada "

Blatul se face astfel: Se separa albusul de galbenus si albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi

31 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Chec Gabi

Chec Gabi

Zaharul si apa le amesteci intr-un ibric si le pui sa fiarba pana se dizolva zaharul, pe foc f mic.

5 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Diana Official , 27 iunie 2015

    ffff buna reteta

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

56 voturi

Ingrediente

  • Blat: 5 oua
  • 300 g zahar
  • 200 g faina
  • 100 g nuci macinate
  • 10 linguri apa rece
  • 1 plicutet praf de copt
  • Crema: 500 ml lapte
  • 5 linguri faina
  • 250 g unt sau margarina
  • 250 g zahar
  • 2 plicutele zahar vanilat
  • 2 lingurite coaja de portocala
  • Sirop: 250 ml rom sau esenta de rom cu apa
  • Alte ingrediente: aprox. 24 piscoturi de sampanie
  • frisca
  • ciocolata rasa

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Cosac
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Apa si zaharul se fierb pe foc mic pana cand zaharul se topeste complet. Laptele si cacaoa cernute

130 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul, macul,

221 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri
Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă Zaharul si apa se fierb. Dupa ce s-a topit zaharul se pune cacaoa.

14 voturi    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cupcakes decorate cu buttercream Cupcakes decorate cu buttercream

Mai intai se pregatesc briosele. Mixul de briose se amesteca usor cu uleiul si laptele si se mixeaza bine cu mixerul pana cand se inglobeaza

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Spirale cu mere si stafide Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care

3 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu nuca si ciocolata