Blatul: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul in ploaie, pana se topeste. Se adauga nuca, faina, amoniacul (stins cu zeama de lamaie, dar mai bine cu lapte caldut). Iese un aluat moale, care curge, din care se fac 3 foi. Se pun in tava aproximativ 5 linguri pentru fiecare foaie. Se coc in tava unsa bine cu grasime. Nu se coc prea tare. Se desprind cu cutitul din tava, calde.
Crema: Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra pana creste, apoi pe baie de aburi, pana se incalzesc bine. Se lasa sa se raceasca. Se scoate apa din unt si se amesteca cu galbenusurile racite. Crema se imparte in 3 parti egale: 2 parti se pun intre foi si o parte se pune deasupra.
Glazura: Se caramelizeaza zaharul, se pun nucile. Se scoate de cald intr-un platou uns cu unt. Dupa ce s-a racit se sfarma cu sucitorul si se pune peste crema de deasupra prajiturei. Se fixeaza cu mana. Se da la rece si se taie a doua zi.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii