Prajitura Iulia

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 oua
  • 450 g zahar pudra
  • 150 g zahar tos
  • 250 g nuca macinata
  • 100 g nuci prajite
  • 3 linguri faina
  • 2 pachete unt
  • 1 lingurita amoniac

Mod de preparare

Blatul: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul in ploaie, pana se topeste. Se adauga nuca, faina, amoniacul (stins cu zeama de lamaie, dar mai bine cu lapte caldut). Iese un aluat moale, care curge, din care se fac 3 foi. Se pun in tava aproximativ 5 linguri pentru fiecare foaie. Se coc in tava unsa bine cu grasime. Nu se coc prea tare. Se desprind cu cutitul din tava, calde.

Crema: Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra pana creste, apoi pe baie de aburi, pana se incalzesc bine. Se lasa sa se raceasca. Se scoate apa din unt si se amesteca cu galbenusurile racite. Crema se imparte in 3 parti egale: 2 parti se pun intre foi si o parte se pune deasupra.

Glazura: Se caramelizeaza zaharul, se pun nucile. Se scoate de cald intr-un platou uns cu unt. Dupa ce s-a racit se sfarma cu sucitorul si se pune peste crema de deasupra prajiturei. Se fixeaza cu mana. Se da la rece si se taie a doua zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise