Reteta de prajitura Jerbo sau Greta Garbo. Prajitura Jerbo sau Greta Garbo reteta simpla si gustoasa. Prajitura cu foi, gem si nuci.
Aluatul: se cerne faina intr-un bol, se adauga sarea si se pune apoi zaharul, coaja de lamaie, untura, smantana si galbenusurile amestecate putin. Se pregateste maiaua din laptele caldut, 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia zdrobita. Se lasa sa dospeasca, dupa care se toarna peste faina.
Se framanta un aluat nu foarte tare, elastic, care sa se poata intinde. Se lasa o jumatate de ora sa creasca. Se imparte in 3 parti egale si se intind foile cat dimensiunea tavii folosite.
Se ia o tava si se tapeteaza cu hartie de copt. Se asaza prima foaie, se unge cu gem, iar deasupra, se presara jumatate din cantitatea de nuca amestecata cu zahar. Se stropeste usor cu esenta de rom. Se asaza cu grija cea de- a doua foaie, se unge din nou cu gem si se presara deasupra restul de nuca, apoi se stropeste din nou u esena de rom. Ultima foaie care se asaza deasupra, se va intepa cu o furculita din loc in loc.
Se lasa prajitura sa dospeasca timp de o ora, apoi se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C. Se lasa sa se coaca aproximativ 25-30 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Intre timp, se prepara glazura. Intr-o craticioara, se pune zaharul, cacaoa, untul si laptele. Se incalzeste usor, amestecand continuu pana se topeste zaharul. Se toarna fierbinte peste prajitura si se lasa sa se intareasca.
Desi este o prajitura cu foi, se coace totul deodata in tava, este frageda, gustoasa si aromata. Incercati si voi reteta de prajitura Jerbo sau Greta Garbo. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii