autor:

Vekas

» » Prajituri

PRAJITURA "JERBO"

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 aprilie 2009

Ingrediente
Aluat:, 10g. drojdie,, 1dl. lapte, , 50g. zahar,, 400g. faina,, 1 lingurita praf de copt,, 1 ou,, sare,, 200g.unt sau margarina, Umplutura:, 250g. gem de caise,, 150g. nuca macinata,, 150g. zahar,, coaja de la o lamaie, Glazura:, 100g. zahar,, 30g. cacao,, 30g. zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h

18 voturi

Mod de preparare

1. Se amesteca drojdia cu zahar in lapte caldut.Amestecam faina cu praful de copt , sarea si untul taiat bucatele.Adaugam drojdia crescuta si oul.Le amestecam bine si impartim aluatul in 4.Pregatim tava. Intindem din aluat 4 foi.
2 Se unge tava , se aseaza prima foaie, se unge cu 1/3 din cantitatea de gem .Se amesteca nuca macinata cu zaharul si coaja rasa de lamaie si se presara 1/3 peste prima foaie. Se aseaza peste a doua foaie, o ungem cu gem, presaram nuca , acoperim cu a treia foaie , iarasi gem si nuca.Acoperim cu cea de-a 4 foaie , pe.care o impungem in mai multe locuri cu o furculita.Se aseaza prajitura la cald pentru o ora.
3 Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C si se coace timp de 40 minute. In timpul coacerii micsoram flacara la 165 grade.
4. Cand prajitura s-a racit, se acopera cu glazura , pentru care amestecam toate ingredientele si le fierbem.Acoperim prajitura cu glazura si lasam ca aceasta sa se intareasca. Se taie cu cutit cald.
1. Se amesteca drojdia cu zahar in lapte caldut.Amestecam faina cu praful de copt , sarea si untul taiat bucatele.Adaugam drojdia crescuta si oul.Le a
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA "JERBO"" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Prajituri
Prajitura Jerbo

Prajitura Jerbo

Faina cu margarina, ouale si zaharul se framanta bine, peste care se pune drojdia dizolvata in laptele

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Prajitura Greta Garbo ( Jerbo)

Prajitura Greta Garbo ( Jerbo)

Din produsele de mai sus( pina la praful de copt inclusiv) se face un aluat, care se imparte in 4

4 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Prajituri

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Luana

    Luana (Chef de cuisine):

    Foarte buna,mi-aduce aminte de copilarie cand mama ne-o facea de sarbatori sau de zile de nastere.Usor si rapid de facut

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

    Multumesc pentru aprecieri.Ai dreptate,retetele trebuie scrise clar pentru ca sa reuseasca din prima incercare.Sigur ca, pentru o buna reusita , e bine sa dezvaluim si mici secrete culinare.Sunt de acord cu tine.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

    Si eu incerc sa dau toate detaliile atunci cand scriu o reteta.Mi se pare de bun simt sa iti dezvalui si micile secrete sau sa dai niste sfaturi din moment ce te-ai hotarat sa-ti scrii retetele pe acest site.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

    Fara sa considere cineva ca va fac un compliment, dar consider ca retetele Dvs. sunt f.clare. Orice incepator/incepatoare care ar testa retetele Dvs. cred ca ar reusi din prima incercare.Multumim!

    • Fara foto

      v magdalena (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

      Prajitura"Jerbo"este foarte gustoasa.Mi-a reusit de minune.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 10g. drojdie,
  • 1dl. lapte
  • 50g. zahar,
  • 400g. faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 1 ou,
  • sare,
  • 200g.unt sau margarina
  • Umplutura:
  • 250g. gem de caise,
  • 150g. nuca macinata,
  • 150g. zahar,
  • coaja de la o lamaie
  • Glazura:
  • 100g. zahar,
  • 30g. cacao,
  • 30g. zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
Pui cu cascaval la cuptor

Pui cu cascaval la cuptor

1.Se dezoseaza pulpele superioare de pui, se sareaza si se pipereaza, dupa gust. 2.Se topeste margarina

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Supa de portocale cu cocos si piept de pui

Supa de portocale cu cocos si piept de pui

1. Intr-o tigaie cu peretii mai inalti, in unt fierbinte se caleste carnea tocata, se adauga prazul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de carne
Cozonac floare cu gem de caise

Cozonac floare cu gem de caise

1.Se amesteca faina cu zaharul, untul, un ou intreg , albusul de la celalalt ou, un praf de sare.

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje

Vekas (Chef de cuisine)

Multumesc pentru aprecieri.Ai dreptate,retetele trebuie scrise clar pentru ca sa reuseasca din prima incercare.Sigur ca, pentru o buna reusita , e bine sa dezvaluim si mici secrete culinare.Sunt de acord cu tine.

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura Iute cu Ghimbir

Prajitura Iute cu Ghimbir

- Se bate untul cu zahărul pudră până devine spumos; - Se adaugă oul și se mixează bine; - Acum se adaugă ghimbirul,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura festiva caramel

Prajitura festiva caramel

Se bat albusurile cu zaharul pana se obtine o bezea tare, se amesteca cu nucile macinate.Praful de copt se amesteca cu faina si se toarna

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse