autor:

danutza

» » Prajituri

Prăjitura Kati - reţetă adaptată -

Autor: danutza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: danutza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 aprilie 2011

Ingrediente
peste care am pusBlat: 6 ouă, 6 linguri zahăr, 6 linguri făină, praf copt, zeamă lămâie şi coaja rasă, , Crema: 4 pachete biscuiţi simpli, 2 gălbenuşuri, 200 gr.unt, 150 g.zahăr pudră, 2-3 linguri gem caise, esenţă rom, lapte călduţ(la aprecierea fiecăruia,funcţie de biscuiţi), Bezea : 3 albuşuri, ciocolată rasă

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Pentru că,de obicei, nu-mi ies foile,am hotărât să modific reţeta acestei prăjituri care-mi place foarte tare şi am procedat astfel:
Din ouă,zahăr ,făină,praf copt,am făcut clasicul pandişpan,pe care l-am însiropat cu lapte călduţ amestecat cu rom.
Crema: Am "râşnit"biscuiţii în maşina de cafea,peste care am turnat lapte cald amestecat cu rom,până compoziţia s-a făcut pastă.Untul moale l-am frecat cu zahăr pudră,apoi cu cele 2 gălbenuşuri,cu gemul de caise.Această compoziţie am adăugat-o la pasta de biscuţi.
Am uns blatul de pandişpan cu crema rezultată,peste care am turnat bezeaua făcută la bain-marie,peste care am ras ciocolată.
A ieşit ooooo bunătate!
Bon apetit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura Kati - reţetă adaptată -" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tiramisu cu branza proaspata

Tiramisu cu branza proaspata

Se bat galbenusurile cu zaharul pana se topeste cat de cat zaharul. Dupa ce s-a batut bine crema

2 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Chocolate Mud Cake fara gluten

Chocolate Mud Cake fara gluten

Se incalzeste cuptorul la 180-190 g C. Se unge cu unt forma. Se pune untul intr-o cratita si se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Emilia Chiriac , 19 august 2013

    lipsesc multe date si mai ales cantitati...nu asa se the o reteta...

  • Fara foto

    Jeny Dobre , 19 august 2013

    SIGUR O SA INCERC SI EU!

  • Bogdan

    Bogdan (Chef de cuisine) , 03 iulie 2013

    arata minunat! dar... ce dimensiune are tava pe care ai folosit-o pentru blat? multumesc

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • peste care am pusBlat: 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri făină
  • praf copt
  • zeamă lămâie şi coaja rasă
  • Crema: 4 pachete biscuiţi simpli
  • 2 gălbenuşuri
  • 200 gr.unt
  • 150 g.zahăr pudră
  • 2-3 linguri gem caise
  • esenţă rom
  • lapte călduţ(la aprecierea fiecăruia,funcţie de biscuiţi)
  • Bezea : 3 albuşuri
  • ciocolată rasă

Raporteaza reteta

Retete
de danutza
Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Se framanta un aluat din ingredientele pt foi,se lasă la crescut si se imparte în două. Se intinde

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Orez cu legume

Orez cu legume

Se incinge o cantitate mică de ulei într-o tigaie (de preferinţă tip wok), se prajesc usor cuisoarele

7 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Salată rapidă de dovlecei

Salată rapidă de dovlecei

Dovleceii se spală,se curăţă de coajă,se taie în două şi se scobesc de miez(de aceea se pot

10 voturi    1 comentariu
35 min
Salate de legume
Bogdan

Bogdan (Chef de cuisine)

arata minunat! dar... ce dimensiune are tava pe care ai folosit-o pentru blat? multumesc

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu glazura de ciocolata