autor:

danutza

» » Prajituri

Prăjitura Kati - reţetă adaptată -

Autor: danutza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: danutza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 aprilie 2011

Ingrediente
peste care am pusBlat: 6 ouă, 6 linguri zahăr, 6 linguri făină, praf copt, zeamă lămâie şi coaja rasă, , Crema: 4 pachete biscuiţi simpli, 2 gălbenuşuri, 200 gr.unt, 150 g.zahăr pudră, 2-3 linguri gem caise, esenţă rom, lapte călduţ(la aprecierea fiecăruia,funcţie de biscuiţi), Bezea : 3 albuşuri, ciocolată rasă

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Pentru că,de obicei, nu-mi ies foile,am hotărât să modific reţeta acestei prăjituri care-mi place foarte tare şi am procedat astfel:
Din ouă,zahăr ,făină,praf copt,am făcut clasicul pandişpan,pe care l-am însiropat cu lapte călduţ amestecat cu rom.
Crema: Am "râşnit"biscuiţii în maşina de cafea,peste care am turnat lapte cald amestecat cu rom,până compoziţia s-a făcut pastă.Untul moale l-am frecat cu zahăr pudră,apoi cu cele 2 gălbenuşuri,cu gemul de caise.Această compoziţie am adăugat-o la pasta de biscuţi.
Am uns blatul de pandişpan cu crema rezultată,peste care am turnat bezeaua făcută la bain-marie,peste care am ras ciocolată.
A ieşit ooooo bunătate!
Bon apetit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura Kati - reţetă adaptată -" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Gogosi Pufoase La Cuptor

Gogosi Pufoase La Cuptor

Intr-un castron incapator adaugati faina, laptele caldut (pastrati putin lapte pentru a dizolva drojdia,

11 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Se amesteca ouale cu zharul, uleiul apa(laptele), faina si praful de copt si se toarna intr-o tava

3 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Emilia Chiriac , 19 august 2013

    lipsesc multe date si mai ales cantitati...nu asa se the o reteta...

  • Fara foto

    Jeny Dobre , 19 august 2013

    SIGUR O SA INCERC SI EU!

  • Bogdan

    Bogdan (Chef de cuisine) , 03 iulie 2013

    arata minunat! dar... ce dimensiune are tava pe care ai folosit-o pentru blat? multumesc

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • peste care am pusBlat: 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri făină
  • praf copt
  • zeamă lămâie şi coaja rasă
  • Crema: 4 pachete biscuiţi simpli
  • 2 gălbenuşuri
  • 200 gr.unt
  • 150 g.zahăr pudră
  • 2-3 linguri gem caise
  • esenţă rom
  • lapte călduţ(la aprecierea fiecăruia,funcţie de biscuiţi)
  • Bezea : 3 albuşuri
  • ciocolată rasă

Raporteaza reteta

Retete
de danutza
Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Se framanta un aluat din ingredientele pt foi,se lasă la crescut si se imparte în două. Se intinde

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Orez cu legume

Orez cu legume

Se incinge o cantitate mică de ulei într-o tigaie (de preferinţă tip wok), se prajesc usor cuisoarele

7 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Salată rapidă de dovlecei

Salată rapidă de dovlecei

Dovleceii se spală,se curăţă de coajă,se taie în două şi se scobesc de miez(de aceea se pot

10 voturi    1 comentariu
35 min
Salate de legume
Bogdan

Bogdan (Chef de cuisine)

arata minunat! dar... ce dimensiune are tava pe care ai folosit-o pentru blat? multumesc

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Eclere cu crema de vanilie