autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura Katy

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 octombrie 2013

Ingrediente
Ingrediente:, Pentru 3 foi:, , 150 gr margarina la pachet, 200 gr zahar pudra, 4 galbenusuri, 4 linguri lapte, 2 albusuri, 1 lingurita amoniac, coaja rasa de lamaie, 1 lingura zahar vanilat, 500-550 gr faina, , Pentru crema:, , 1 foaie din care am pregatit mai sus, 100 ml lapte, 130 gr unt, 2 linguri cacao, 150 gr zahar, 3-4 linguri dulceata acrisoara (de prune sau visine), 1 lingura esenta de rom, , Pentru bezea:, , 2 albusuri, 200 gr zahar pudra, 1 lingura zahar vanilat, ciocolata cu lapte

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol frecam margarina cu zaharul, apoi galbenusurile adaugate unul cate unul.
Punem laptele, amoniacul stins cu putina zeama de lamaie, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si 500 gr de faina.
Le amestecam bine cu mainile.
Albusurile le mixam spuma si le incorporam in aluat.
Daca mai este necesat mai adaugati putina faina, eu am mai pus 2 linguri.
Impartim coca in 3.
Cu sucitorul intindem fiecare foaie in parte, o asezam pe dosul unei tavi, o intepam cu furculita din loc in loc si o introducem in cuptorul incins la o temperatura potrivita pana deasupra devine usor aurie. La fel procedam cu toate (tava folosita de mine este una dreptunghiulara si nu din aia mare de aragaz).
Cand sunt gata, le scoatem usor si le asezam pe hartie de copt sa se raceasca.
Crema:
Luam una din foile coapte si o faramitam cu mana.
Frecam untul cu zaharul pana devine o crema, apoi punem foaia faramitata, laptele, cacaoa si esenta de rom.
Amestecam usor cu o paleta iar la final incorporam dulceata.
Asezam prima foaie pe un tocator, punem crema, o nivelam iar deasupra venim cu a 2 a foaie.
Bezeaua:
Cele doua albusuri le mixam impreuna cu zaharul pudra, zaharul vanilat pe baie de aburi, pana se ingroasa bine.
Asezam bezeaua peste prajitura, o nivelam cu o paleta de silicon si lasam sa se raceasca putin.
Deasupra radem ciocolata apoi dam prajitura la rece.
Pofta buna! O sa va lingeti degetele daca pregatiti acesta prajitura!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Katy" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Katy

Prajitura Katy

Foile: Pastram ingredientele la temperatura camerei cateva ore. Intr-un castron, frecam untura

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu pere si malai

Tarta cu pere si malai

Se acopera doar fundul formei cu hartie de copt si se presara cu o lingura de zahar. Se ung cu unt

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 23 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Eugenia Doina Baranyai , 01 noiembrie 2014

    Multumesc, Rocsy !

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 01 noiembrie 2014

    Doamna Eugenia se poate folosi unt in loc de margarina. Tava este de marime potrivita, 37/25 cm...

  • Fara foto

    Atena Pop , 31 octombrie 2014

    Ion Marieta Foaia se zdrobeste cu sucitorul,ca este mai usor.

    • Fara foto

      Atena Pop , 31 octombrie 2014

      Da,si eu fac foile cu unt sau cu grasime si la crema pun 100 gr.rom[alcool]nu lapte.Este fina si buna.Se face usor.Nu este pretentioasa.

    • Fara foto

      Vicky Wilde , 13 octombrie 2014

      Pai nu ati citit reteta cremei? a treia foaie se pune in crema...

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2014

      Mariana se poate inlocui margarina cu unt. Tava folosita este una potrivita, dreptunghiulara si nu din aia mare. Tava mea are 36x24.

    • Fara foto

      Eugenia Doina Baranyai , 19 ianuarie 2014

      La foi,in locul margarinei se poate pune unt? Era indicat sa se mentioneze si marimea in cm a tavii !

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 31 decembrie 2013

      Multumesc Emilia!

    • Fara foto

      Emilia D'ettorre Cseh , 30 decembrie 2013

      foarte buna ,cine o stie??se face de sarbatori asa stiu eu

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2013

      Da, sa stii ca e o idee buna cu nuca Costeo!

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2013

      Buna, buna, buna!!!!Niste nuca prajita ar fi buna!

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2013

      Va multumesc mult pentru aprecieri. Adriana a 3 a foaie de pune in crema, dar faramitata. Am scris in reteta!

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 01 noiembrie 2013

      Multumesc, Rocsy !

    • Fara foto

      Ion Marieta , 01 noiembrie 2013

      Multumesc, Rocsy !

    • Fara foto

      Ion Marieta , 01 noiembrie 2013

      Multumesc, Rocsy !

    • Fara foto

      Adriana Papureanu , 31 octombrie 2013

      ...si cu a 3-a foaie ce se face??? unde se pune si cand se pune???

    • Fara foto

      Andreia Tanur , 30 octombrie 2013

      cred ca e delicioasa

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2013

      Multumesc Emilia!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2013

      Un deliciu...

    • Fara foto

      Maria Teodorescu , 30 octombrie 2013

      e prajitura kati e delicioasa

    • Fara foto

      Palfi Rodica , 30 octombrie 2013

      imi place este oprajitura buna

    • Fara foto

      Vasile Luminita , 30 octombrie 2013

      arata super cred ca o voi incerca

    • Fara foto

      Maricica Soaita , 30 octombrie 2013

      imi place mult..... pare a fi o prajitura grozava!!!!..

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Pentru 3 foi:
  • 150 gr margarina la pachet
  • 200 gr zahar pudra
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri lapte
  • 2 albusuri
  • 1 lingurita amoniac
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 500-550 gr faina
  • Pentru crema:
  • 1 foaie din care am pregatit mai sus
  • 100 ml lapte
  • 130 gr unt
  • 2 linguri cacao
  • 150 gr zahar
  • 3-4 linguri dulceata acrisoara (de prune sau visine)
  • 1 lingura esenta de rom
  • Pentru bezea:
  • 2 albusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 lingura zahar vanilat
  • ciocolata cu lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Mariana se poate inlocui margarina cu unt. Tava folosita este una potrivita, dreptunghiulara si nu din aia mare. Tava mea are 36x24.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Prajitura cu visine aromata