Pregatim foile:
Untul moale temperatura camerei il batem impreuna cu zaharul pana devine o crema spumoasa,adaugam albusurile,unul cate unul,si faina amestecata cu cacao;
Jumatate din compozitia obtinuta o turnam intr-o tava unsa si tapetata cu hartie unt si faina;
Introducem in cuptorul incalzit in prealabil 180°C timp de 4 minute;
Foaia obtinuta o dam deoparte la racit,si continuam cu cea de-a doua foaie ;
Pregatim crema:
Eu am pregatit prima crema deoarece nu aveam lapte condensat;Am incalzit intr-un vas mierea,am adaugat gelatina inmuiata in prealabil in apa rece,amestecam pana la topirea totala a acesteia;
Batem frisca si gelatina,pana devine o crema spumoasa,incorporam 50g ciocolata topita amestecand cu o paleta; Punem un strat de crema,pe prima foaie dupa care adaugam cea de-a doua foaie;
Deasupra am intins un strat subtire de crema si am ras ciocolata;
Reteta originala nu prevedea si crema deasupra dar asa am reusit sa repar greseala(am rupt foaia);
Se tine 2 ore in frigider ,in modul acesta foaia ''trage''dupa care se poate taia dreptunghiuri si se servesc;sunt delicioase!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii