Pregatim foile:
Untul moale temperatura camerei il batem impreuna cu zaharul pana devine o crema spumoasa,adaugam albusurile,unul cate unul,si faina amestecata cu cacao;
Jumatate din compozitia obtinuta o turnam intr-o tava unsa si tapetata cu hartie unt si faina;
Introducem in cuptorul incalzit in prealabil 180°C timp de 4 minute;
Foaia obtinuta o dam deoparte la racit,si continuam cu cea de-a doua foaie ;
Pregatim crema:
Eu am pregatit prima crema deoarece nu aveam lapte condensat;Am incalzit intr-un vas mierea,am adaugat gelatina inmuiata in prealabil in apa rece,amestecam pana la topirea totala a acesteia;
Batem frisca si gelatina,pana devine o crema spumoasa,incorporam 50g ciocolata topita amestecand cu o paleta; Punem un strat de crema,pe prima foaie dupa care adaugam cea de-a doua foaie;
Deasupra am intins un strat subtire de crema si am ras ciocolata;
Reteta originala nu prevedea si crema deasupra dar asa am reusit sa repar greseala(am rupt foaia);
Se tine 2 ore in frigider ,in modul acesta foaia ''trage''dupa care se poate taia dreptunghiuri si se servesc;sunt delicioase!!
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii