Pasul I: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare si apoi adaugam zaharul. Dupa aceea punem 2 linguri de ulei si omogenizam.
Amestecam faina cu praful de copt si pesmetul. Le adaugam peste spuma amestecand usor. Apoi punem si nuca macinata si omogenizam. Coacem blatul la foc potrivit. Cand este copt il scoatem din tava si cat este inca fierbinte il ungem cu crema de ciocolata si il lasam sa se raceasca.
Pasul II: Amestecam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam praful de budinca si faina. Apoi adaugam laptele fierbinte. Punem la foc mic si amestecam pana cand se ingroase crema. O dam la racit. Apoi frecam untul bine pana devine spuma. Cand crema s-a racit, adaugam cate o lingura peste unt si amestecam. La final impartim crema in doua parti egale, una ramane alba iar cealalta va fi amestecata cu 2 linguri de cacao.
Pasul III: Peste blat punem crema alba. Apoi un strat de biscuiti. Peste biscuiti punem crema de cacao si o dam la rece. Batem frisca spuma si o intindem peste prajitura iar deasupra radem ciocolata cu alune.
Reteta o gasiti si pe blogul meu: reteta-de-acasa.blogspot.ro cu mai multe detalii si fotografii personale.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii