autor:

Alyfagaras

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Prajitura Kinder Bueno

Autor: Alyfagaras (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 decembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alyfagaras (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 decembrie 2016

Ingrediente
Blat:, -8 albusuri, -200 g zahar, -2 linguri ulei, -4 linguri faina, -3 linguri pesmet fin, -120 g nuca macinata, -1 lingurita praf de copt, , Crema:, -8 galbenusuri, -200 g zahar, -1 plic budinca vanilie, -3 linguri faina, -500 ml lapte, -2 linguri cacao, -200 g unt, , Plus:, -250 g crema de ciocolata Fineti/Nutella, -150 gr biscuiti simpli, -200 ml frisca lichida, -50 g ciocolata cu alune

Dificultate: Medie Timp: 1h

19 voturi

Mod de preparare

Pasul I: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare si apoi adaugam zaharul. Dupa aceea punem 2 linguri de ulei si omogenizam.
Amestecam faina cu praful de copt si pesmetul. Le adaugam peste spuma amestecand usor. Apoi punem si nuca macinata si omogenizam. Coacem blatul la foc potrivit. Cand este copt il scoatem din tava si cat este inca fierbinte il ungem cu crema de ciocolata si il lasam sa se raceasca.
Pasul II: Amestecam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam praful de budinca si faina. Apoi adaugam laptele fierbinte. Punem la foc mic si amestecam pana cand se ingroase crema. O dam la racit. Apoi frecam untul bine pana devine spuma. Cand crema s-a racit, adaugam cate o lingura peste unt si amestecam. La final impartim crema in doua parti egale, una ramane alba iar cealalta va fi amestecata cu 2 linguri de cacao.
Pasul III: Peste blat punem crema alba. Apoi un strat de biscuiti. Peste biscuiti punem crema de cacao si o dam la rece. Batem frisca spuma si o intindem peste prajitura iar deasupra radem ciocolata cu alune.
Reteta o gasiti si pe blogul meu: reteta-de-acasa.blogspot.ro cu mai multe detalii si fotografii personale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Kinder Bueno" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Cotlet de porc in crusta de cascaval cu patrunjel verde cu garnitura de piure de conopida

Cotlet de porc in crusta de cascaval cu patrunjel verde cu garnitura de piure de conopida

Intr-un bol amestecam ingredientele pentru marinada, cu usturoiul trecut prin presa. Cu ajutorul

10 voturi    0 comentarii
2h 50 min
Retete de Craciun
Fursecuri fragede

Fursecuri fragede

Scoatem untul din frigider, cu 20 de minute inainte sa ma apuc de aluatul pentru fursecuri. Intr-un

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

19 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • -8 albusuri
  • -200 g zahar
  • -2 linguri ulei
  • -4 linguri faina
  • -3 linguri pesmet fin
  • -120 g nuca macinata
  • -1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • -8 galbenusuri
  • -200 g zahar
  • -1 plic budinca vanilie
  • -3 linguri faina
  • -500 ml lapte
  • -2 linguri cacao
  • -200 g unt
  • Plus:
  • -250 g crema de ciocolata Fineti/Nutella
  • -150 gr biscuiti simpli
  • -200 ml frisca lichida
  • -50 g ciocolata cu alune

Raporteaza reteta

Retete
de Alyfagaras
Salata Mos Craciun

Salata Mos Craciun

Fierbeti legumele, le scurgeti, le tocati marunt si le amestecati cu porumbul si mazarea. Adaugati

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Tiramisu cu mouse de ciocolata Tiramisu cu mouse de ciocolata

Ciocolata alba si ciocolata amara se topesc separat. Ouale se bat spuma cu zaharul. Frisca se bate bine,se tine in frigider. Compozitia

37 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri
Tiramisu cu crema si  trufe de ciocolata Tiramisu cu crema si trufe de ciocolata

Galbenusurile se bat bine, se adauga zaharul pudra, se mixeaza pana totul devine o crema omogena. Se adauga mascarpone, se omogenizeaza,

25 voturi    12 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu ghimbir, morcovi si glazura de branza fina