autor:

Alyfagaras

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Prajitura Kinder Bueno

Autor: Alyfagaras (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 decembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alyfagaras (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 decembrie 2016

Ingrediente
Blat:, -8 albusuri, -200 g zahar, -2 linguri ulei, -4 linguri faina, -3 linguri pesmet fin, -120 g nuca macinata, -1 lingurita praf de copt, , Crema:, -8 galbenusuri, -200 g zahar, -1 plic budinca vanilie, -3 linguri faina, -500 ml lapte, -2 linguri cacao, -200 g unt, , Plus:, -250 g crema de ciocolata Fineti/Nutella, -150 gr biscuiti simpli, -200 ml frisca lichida, -50 g ciocolata cu alune

Dificultate: Medie Timp: 1h

21 voturi

Mod de preparare

Pasul I: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare si apoi adaugam zaharul. Dupa aceea punem 2 linguri de ulei si omogenizam.
Amestecam faina cu praful de copt si pesmetul. Le adaugam peste spuma amestecand usor. Apoi punem si nuca macinata si omogenizam. Coacem blatul la foc potrivit. Cand este copt il scoatem din tava si cat este inca fierbinte il ungem cu crema de ciocolata si il lasam sa se raceasca.
Pasul II: Amestecam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam praful de budinca si faina. Apoi adaugam laptele fierbinte. Punem la foc mic si amestecam pana cand se ingroase crema. O dam la racit. Apoi frecam untul bine pana devine spuma. Cand crema s-a racit, adaugam cate o lingura peste unt si amestecam. La final impartim crema in doua parti egale, una ramane alba iar cealalta va fi amestecata cu 2 linguri de cacao.
Pasul III: Peste blat punem crema alba. Apoi un strat de biscuiti. Peste biscuiti punem crema de cacao si o dam la rece. Batem frisca spuma si o intindem peste prajitura iar deasupra radem ciocolata cu alune.
Reteta o gasiti si pe blogul meu: reteta-de-acasa.blogspot.ro cu mai multe detalii si fotografii personale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Kinder Bueno" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Cozonac zebra cu nutella

Cozonac zebra cu nutella

Framantam doua aluaturi unul alb si unul maro. Eu am pus jumatate din cantitate la framantat in masina

35 voturi    18 comentarii
3h 10 min
Retete de Craciun
Sarmalute in foi de vita de vie cu carne de pui

Sarmalute in foi de vita de vie cu carne de pui

Intr-un vas, punem carnea cu oul, boia, piperul, putina sare. Adaugam ceapa curatata, spalata, tocata

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

21 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • -8 albusuri
  • -200 g zahar
  • -2 linguri ulei
  • -4 linguri faina
  • -3 linguri pesmet fin
  • -120 g nuca macinata
  • -1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • -8 galbenusuri
  • -200 g zahar
  • -1 plic budinca vanilie
  • -3 linguri faina
  • -500 ml lapte
  • -2 linguri cacao
  • -200 g unt
  • Plus:
  • -250 g crema de ciocolata Fineti/Nutella
  • -150 gr biscuiti simpli
  • -200 ml frisca lichida
  • -50 g ciocolata cu alune

Raporteaza reteta

Retete
de Alyfagaras
Salata Mos Craciun

Salata Mos Craciun

Fierbeti legumele, le scurgeti, le tocati marunt si le amestecati cu porumbul si mazarea. Adaugati

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mi-am pregatit toate ingredientele la indemana. Am taiat kaiserul in bucatele mici, carnea in cuburi. Am tocat ceapa si morcovul. Am

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ciorba cu perisoare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune Ciorba cu perisoare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Carnea tocata am amestecat-o intr-un castron cu ou, orez, putin cimbru uscat, sare si piper. Am framantat bine cu mana pana la omogenizare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Lebervurst