autor:

GELLERT RAMONA

» » Prajituri

PRAJITURA KOKUSZOS

Autor: GELLERT RAMONA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: GELLERT RAMONA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 aprilie 2009

Ingrediente
Pentru blat :, 250 gr. faina, 2 linguri cacao, 150 gr margarina, 150 gr zahar, 1 ou, 1 praf de copt, putina apa, 6 albusuri, 250 gr zahar, 200 gr nuca de cocos, Pentru crema :, 6 albusuri, 1 budinca vanilie, 450 ml lapte, 5 linguri zahar, 250 g unt

Dificultate: Medie Timp: 1h

31 voturi

Mod de preparare

250 gr faina, 2 linguri cacao, 150 gr margarina, 150 gr zahar, 1 ou, 1 praf de copt, putina apa – se amesteca toate iar coca se imparte in 2 parti. Se intinde prima foaie in tava (in care am pus si hartie de copt) si se pune un blat din 6 albusuri batute spuma cu 200 g zahar si 200 gr nuca de cocos. Peste blatul de cocos se pune cea de-a doua foaie. Se da la copt la foc potrivit aprox. 40 minute. Dupa ce s-a racit se pune deasupra crema :
Se prepara o budinca cu 450 ml lapte si cele 5 linguri zahar iar cand este aproape gata se adauga cele 6 galbenusuri si se mai fierbe putin. Dupa ce s-a racit se amesteca cu 250 gr unt. Crema astfel obtinuta se aseaza pe prajitura racita si se orneaza tot cu cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA KOKUSZOS" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii

  • Sofia Fistoc , 10 noiembrie 2015

    Incorecta si incompleta.

  • Leontina Viorica , 09 noiembrie 2015

    As vrea s o incerc!

  • Szabo Adelka , 09 noiembrie 2015

    si cu crema de caramel,crema cu lamiiesi alte

    • Szabo Adelka , 09 noiembrie 2015

      cred ca e foarta buna merita sa faci si poate sa facem multe feluri

    • Lucas Adrian , 03 noiembrie 2013

      e minunata merita sa o faci eu am facuto e super buna si usor de facut!

    • Silvia Vitelariu , 03 noiembrie 2013

      Nu am testato..dar am intentii serioase.

    • ileana lazar , 03 noiembrie 2013

      cred ca este foarte buna

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 august 2009

      Cred ca este tare gustoasa....

    • Nadia , 16 august 2009

      E foarte buna prajitura, si eu am facut-o o data dar imi amintesc ca nu prea a stat "crema" de cocos intre cele 2 foi maro(se dezlipea prajitura la mijloc). Daca ai vreun truc impartasestemi-l si mie.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 16 august 2009

      Cred ca din greseala la crema ai scris la ingrediente albusuri in loc de galbenusuri,nu ???

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 august 2009

      E foarte interesanta aceasta reteta!

    • Dayonara

      Dayonara (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Super! Un vot si de la mine!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 mai 2009

      Cred ca o mananci cu buzele. E interesanta reteta.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 22 mai 2009

      Arata super prajitura, cred ca o s-o incerc si eu !!!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 04 mai 2009

      Foarte interesanta reteta,merita incercata

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

31 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat :
  • 250 gr. faina
  • 2 linguri cacao
  • 150 gr margarina
  • 150 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 praf de copt
  • putina apa
  • 6 albusuri
  • 250 gr zahar
  • 200 gr nuca de cocos
  • Pentru crema :
  • 6 albusuri
  • 1 budinca vanilie
  • 450 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 250 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de GELLERT RAMONA
RULADA DE CASCAVAL CU SUNCA SI ARDEI ROSU

RULADA DE CASCAVAL CU SUNCA SI ARDEI ROSU

Intai se prepara umplutura astfel: se amesteca brinza de vaci care trebuie sa fie mai seaca cu untul,

6 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
PRAJITURA REGALA

PRAJITURA REGALA

Pentru inceput se separa ouale, (galbenusurile se pun deoparte intr-un bol), se bat albusurile de

225 voturi    41 comentarii
1h
Prajituri
PULPE COAPTE LA CUPTOR

PULPE COAPTE LA CUPTOR

Se spala bine pulpele. Condimentele se amesteca si se freaca bine-bine carnea cu amestecul de condimente.

7 voturi    8 comentarii
1h
Fripturi

ileana lazar

cred ca este foarte buna

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu gem (de post)