autor:

GELLERT RAMONA

» » Prajituri

PRAJITURA KOKUSZOS

Autor: GELLERT RAMONA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: GELLERT RAMONA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 aprilie 2009

Ingrediente
Pentru blat :, 250 gr. faina, 2 linguri cacao, 150 gr margarina, 150 gr zahar, 1 ou, 1 praf de copt, putina apa, 6 albusuri, 250 gr zahar, 200 gr nuca de cocos, Pentru crema :, 6 albusuri, 1 budinca vanilie, 450 ml lapte, 5 linguri zahar, 250 g unt

Dificultate: Medie Timp: 1h

22 voturi

Mod de preparare

250 gr faina, 2 linguri cacao, 150 gr margarina, 150 gr zahar, 1 ou, 1 praf de copt, putina apa – se amesteca toate iar coca se imparte in 2 parti. Se intinde prima foaie in tava (in care am pus si hartie de copt) si se pune un blat din 6 albusuri batute spuma cu 200 g zahar si 200 gr nuca de cocos. Peste blatul de cocos se pune cea de-a doua foaie. Se da la copt la foc potrivit aprox. 40 minute. Dupa ce s-a racit se pune deasupra crema :
Se prepara o budinca cu 450 ml lapte si cele 5 linguri zahar iar cand este aproape gata se adauga cele 6 galbenusuri si se mai fierbe putin. Dupa ce s-a racit se amesteca cu 250 gr unt. Crema astfel obtinuta se aseaza pe prajitura racita si se orneaza tot cu cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA KOKUSZOS" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Bile de ciocolata

Bile de ciocolata

1. Incalzeste smantana pana ce incepe sa fiarba usor si toarn-o peste ciocolata.Amesteca usor, adauga

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu branza si prune

Prajitura cu branza si prune

Blatul: Ouale, de la temperatura camerei, le mixam cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sofia Fistoc , 10 noiembrie 2015

    Incorecta si incompleta.

  • Fara foto

    Leontina Viorica , 09 noiembrie 2015

    As vrea s o incerc!

  • Fara foto

    Szabo Adelka , 09 noiembrie 2015

    si cu crema de caramel,crema cu lamiiesi alte

    • Fara foto

      Szabo Adelka , 09 noiembrie 2015

      cred ca e foarta buna merita sa faci si poate sa facem multe feluri

    • Fara foto

      Lucas Adrian , 03 noiembrie 2013

      e minunata merita sa o faci eu am facuto e super buna si usor de facut!

    • Fara foto

      Silvia Vitelariu , 03 noiembrie 2013

      Nu am testato..dar am intentii serioase.

    • Fara foto

      ileana lazar , 03 noiembrie 2013

      cred ca este foarte buna

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 august 2009

      Cred ca este tare gustoasa....

    • Fara foto

      Nadia , 16 august 2009

      E foarte buna prajitura, si eu am facut-o o data dar imi amintesc ca nu prea a stat "crema" de cocos intre cele 2 foi maro(se dezlipea prajitura la mijloc). Daca ai vreun truc impartasestemi-l si mie.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 16 august 2009

      Cred ca din greseala la crema ai scris la ingrediente albusuri in loc de galbenusuri,nu ???

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 august 2009

      E foarte interesanta aceasta reteta!

    • Dayonara

      Dayonara (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Super! Un vot si de la mine!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 mai 2009

      Cred ca o mananci cu buzele. E interesanta reteta.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 22 mai 2009

      Arata super prajitura, cred ca o s-o incerc si eu !!!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 04 mai 2009

      Foarte interesanta reteta,merita incercata

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

22 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat :
  • 250 gr. faina
  • 2 linguri cacao
  • 150 gr margarina
  • 150 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 praf de copt
  • putina apa
  • 6 albusuri
  • 250 gr zahar
  • 200 gr nuca de cocos
  • Pentru crema :
  • 6 albusuri
  • 1 budinca vanilie
  • 450 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 250 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de GELLERT RAMONA
RULADA DE CASCAVAL CU SUNCA SI ARDEI ROSU

RULADA DE CASCAVAL CU SUNCA SI ARDEI ROSU

Intai se prepara umplutura astfel: se amesteca brinza de vaci care trebuie sa fie mai seaca cu untul,

4 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
PRAJITURA REGALA

PRAJITURA REGALA

Pentru inceput se separa ouale, (galbenusurile se pun deoparte intr-un bol), se bat albusurile de

163 voturi    39 comentarii
1h
Prajituri
PULPE COAPTE LA CUPTOR

PULPE COAPTE LA CUPTOR

Se spala bine pulpele. Condimentele se amesteca si se freaca bine-bine carnea cu amestecul de condimente.

3 voturi    8 comentarii
1h
Fripturi

ileana lazar

cred ca este foarte buna

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Lintzer