autor:

Laura

» » Prajituri

Prajitura Krantz

Autor: Laura (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 aprilie 2012

Ingrediente
Pentru o foaie:, 3 albusuri, 100 gr nuca macinata, 100 gr zahar, 1 lingura faina, Ulei pentru uns tava, Un praf de sare, O sa avem nevoie de trei foi., Pentru fiecare foaie aluatul se face separat., , Pentru crema:, 9 galbenusuri, 250 gr de unt, 4 plicuri de zahar vanilat, 150 gr de zahar, 50 gr zahar pudra, , , Pentru krantz-ul de deasupra:, 150 gr miez de nuca, 100 gr de zahar

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

35 voturi

Mod de preparare

Se fac 3 foi, preparandu-le separat pe fiecare astfel:
Se bat albusurile cu un praf de sare pana cand se obtine o spuma consistenta, se adauga zaharul si se continua pana cand se dizolva zaharul. Incorporam faina si apoi si nucile.
Ungem cu ulei spatele unei tavi peste care punem o foaie de copt pe care la randul ei o ungem cu putin ulei, astfel o sa luati mult mai usor foaia cand o sa o scoateti din cuptor.
Pe tava tapetata punem compozitia mixata si o intindem uniform cu ajutorul unei linguri. O introducem in cuptor pana cand are o culoare potrivita, o nuanta aurie. Aproximativ 15 minute pe foc mic. Dupa ce o scoatem de la cuptor o lasam sa se raceasca. La fel facem si cu urmatoarele 2 foi.
Acum sa ne ocupam de crema. Galbenusurile ramase de la ouale pentru foi se amesteca intr-o oala cu zaharul si zaharul vanilat, iar apoi le punem la bain-marie pentru 20 minute amestecant in tot acest timp pana cand galbenusurile formeaza o crema consistenta. Se vede in poza cam cum trebuie sa arate crema.
Acum trebuie sa lasam sa se raceasca si vom lua untul pe care il vom freca cu putin zahar pudra pana devine spumos si moale. Apoi il vom adauga peste crema racita si le vom mixa pana cand se va omogeniza.
Pentru krantz-ul de deasupra, punem intr-o tigaie teflonata zaharul si il amestecam cu o lingura pana cand se topeste si apoi punem si nucile si le amestecam cu zaharul topit, nucile astfel pralinate le punem pe un platou de lemn uns din plin cu ulei si le lasam putin sa se raceasca dupa care o sa le zdrobim cu o sicitoare.
Crema o punem intre cele 3 foi inclusiv peste foaia de deasupra si apoi presaram nucile pralinate si zdrobite. Se tine la rece cateva ore si apoi e perfecta pentru servit!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Krantz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu afine, ciocolata alba si krantz

Prajitura cu afine, ciocolata alba si krantz

Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se obtine o bezea. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura Krantz

Prajitura Krantz

Facem 3 foi, preparandu-le separat pe fiecare astfel : batem albusurile cu un praf de sare pana cand

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Carmen , 30 decembrie 2016

    Aceasta rețetă am făcut-o și eu doar odată, iar la recomandarea unei prietene am pus în crema de oua o cafea mica ! E o bunătate de crema!:)

  • Fara foto

    Ursu Stefan , 21 mai 2015

    O fac de vreo 5 ani la fiecare eveniment important . La mine in familie e foarte apreciata .Singura deosebire e ca eu impart crema si in una pun vanilie iar in cealalta rom si cacao.

  • Fara foto

    mariuca , 16 martie 2015

    Prajitura mea preferata,am facut-o,este delicioasa

    • Fara foto

      Rodica Comaniciu , 15 septembrie 2014

      Foarte buna, o fac si eu si este tare apreciata!!

    • Fara foto

      Adina Liliana Dinu , 16 mai 2014

      Ei da, asta e o prajitura buna. Urla colesterolul in ea (cel rau) dar ce conteaza...doar nu o mancam pe toata...odata.

    • Fara foto

      Chitica Ramona , 05 noiembrie 2013

      BUNNNNAAAAAAAA

    • Fara foto

      silvia (Chef de cuisine) , 03 iunie 2013

      tava de cit?

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2012

      ce buna!!!!!!!!!!!!!!!!! una din favoritele mele

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2012

      Intradevar este o prajitura gustoasa merita incercata.

    • Laura

      Laura (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2012

      Multumesc pentru primirea calduroasa! Promit solemn sa ma afirm serios in cadrul acestei familii numeroase care gateste sub acoperisul gustos.ro! Va pup!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2012

      Bine ai venit in marea noastra familie Gustos.ro ! Ne-ai facut o prajitura tareeeeeee delicioasa, Felicitari ! Te asteptam si cu alte bunatati culinare, pupici.

    • raluka

      raluka (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2012

      Arata foarte bine!!*****

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2012

      super bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

35 voturi

Ingrediente

  • Pentru o foaie:
  • 3 albusuri
  • 100 gr nuca macinata
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura faina
  • Ulei pentru uns tava
  • Un praf de sare
  • O sa avem nevoie de trei foi.
  • Pentru fiecare foaie aluatul se face separat.
  • Pentru crema:
  • 9 galbenusuri
  • 250 gr de unt
  • 4 plicuri de zahar vanilat
  • 150 gr de zahar
  • 50 gr zahar pudra
  • Pentru krantz-ul de deasupra:
  • 150 gr miez de nuca
  • 100 gr de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Laura
Cuiburi de viespi

Cuiburi de viespi

Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul, se adauga galbenusurile, romul, untdelemnul sau untul

4 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Foietaj cu sunca si cascaval

Foietaj cu sunca si cascaval

Dezghetati aluatul. Unul se tine in frigider si cu celalalt se lucreaza. Cu ajutorul unui pinten

8 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu brinza
Banane caramelizate cu inghetata

Banane caramelizate cu inghetata

Se pune untul la topit intr-o tigaie, se adauga zaharul, se mai lasa 1-2 minute, se adauga zeama

6 voturi    0 comentarii
15 min
Inghetate

Carmen

Aceasta rețetă am făcut-o și eu doar odată, iar la recomandarea unei prietene am pus în crema de oua o cafea mica ! E o bunătate de crema!:)

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Paleuri cu crema de ciocolata