Prajitura Krantz

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie
Prajitura Krantz

Ingrediente

  • Pentru o foaie:
  • 3 albusuri
  • 100 gr nuca macinata
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura faina
  • Ulei pentru uns tava
  • Un praf de sare
  • O sa avem nevoie de trei foi.
  • Pentru fiecare foaie aluatul se face separat.
  • Pentru crema:
  • 9 galbenusuri
  • 250 gr de unt
  • 4 plicuri de zahar vanilat
  • 150 gr de zahar
  • 50 gr zahar pudra
  • Pentru krantz-ul de deasupra:
  • 150 gr miez de nuca
  • 100 gr de zahar

Mod de preparare

Se fac 3 foi, preparandu-le separat pe fiecare astfel:

Se bat albusurile cu un praf de sare pana cand se obtine o spuma consistenta, se adauga zaharul si se continua pana cand se dizolva zaharul. Incorporam faina si apoi si nucile.

Ungem cu ulei spatele unei tavi peste care punem o foaie de copt pe care la randul ei o ungem cu putin ulei, astfel o sa luati mult mai usor foaia cand o sa o scoateti din cuptor.

Pe tava tapetata punem compozitia mixata si o intindem uniform cu ajutorul unei linguri. O introducem in cuptor pana cand are o culoare potrivita, o nuanta aurie. Aproximativ 15 minute pe foc mic. Dupa ce o scoatem de la cuptor o lasam sa se raceasca. La fel facem si cu urmatoarele 2 foi.

Acum sa ne ocupam de crema. Galbenusurile ramase de la ouale pentru foi se amesteca intr-o oala cu zaharul si zaharul vanilat, iar apoi le punem la bain-marie pentru 20 minute amestecant in tot acest timp pana cand galbenusurile formeaza o crema consistenta. Se vede in poza cam cum trebuie sa arate crema.

Acum trebuie sa lasam sa se raceasca si vom lua untul pe care il vom freca cu putin zahar pudra pana devine spumos si moale. Apoi il vom adauga peste crema racita si le vom mixa pana cand se va omogeniza.

Pentru krantz-ul de deasupra, punem intr-o tigaie teflonata zaharul si il amestecam cu o lingura pana cand se topeste si apoi punem si nucile si le amestecam cu zaharul topit, nucile astfel pralinate le punem pe un platou de lemn uns din plin cu ulei si le lasam putin sa se raceasca dupa care o sa le zdrobim cu o sicitoare.

Crema o punem intre cele 3 foi inclusiv peste foaia de deasupra si apoi presaram nucile pralinate si zdrobite. Se tine la rece cateva ore si apoi e perfecta pentru servit!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise