Se prepara 2 blaturi de chec din : 10 oua, 250 gr faina, 250 gr zahar , praf de copt si 5 linguri ulei.
Crema:
- se dizolva amidonul in 450 ml de lapte rece
- 250 gr zahar cu 450 ml lapte se pun pe foc
- se adauga amidonul dizolvat si se fierbe ( la foc mic )amestecandu-se continuu
- cand compozitia are aspect de smantana mai groasa se lasa la racit
- untul se freaca spuma
- cand crema s-a racit se adauga la unt si se mixeaza bine
- cele 2 checuri se taie pe lungime si se umplu si se imbraca cu crema obtinuta
- ptr ornat se caramelizeaza nuca. Se raceste si se piseaza
- checurile se imbraca in nuca caramelizata
- prajitura astfel obtinuta se pastreaza la rece timp de 24 ore
- este o prajitura rafinata
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii