autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura "Krem a la krem"

Autor: alinusuuu (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alinusuuu (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Ingrediente
Blat:, -6 oua, -6 linguri de zahar, -1 plic (80 g) Creme Ole de ciocolata, , Crema:, -200 ml smintina dulce 32% grasime (Dorna rosu), rece, -200-220 ml lapte rece, -1 plic (80 g) Creme Ole de vanilie, , Glazura:, -2 linguri apa, -2 linguri zahar, -2 linguri brandy, -100 g ciocolata, -100 g unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cite un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfirsit se adauga praful Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic (maxim 30-45 de secunde), cit sa se omogenizeze.

Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm unsa cu unt sau asternuta cu hirtie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adincitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.

Crema:
Se pun intr-un bol smintina, laptele si praful de vanilie. Se bate cu mixerul cam 1 minut, crema trebuie sa se intareasca destul de bine.
Se intinde uniform pe suprafata blatului rece si se baga la frigider.

Glazura:
Se infierbinta apa, se adauga zaharul, amestecind. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga lichiorul si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pina la topirea ciocolatei, apoi se adauga untul. Se mai tine pe foc amestecind pina se topeste si untul. Se lasa la racit.
Cind a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura si se intinde uniform. Se da la rece pentru 2-3 ore.
Apoi se portioneaza si se savureaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Krem a la krem"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Izvor de ciocolata

Izvor de ciocolata

Topiti ciocolata impreuna cu untul la foc mic, la bain-marie amestecand continuu.Dupa topirea ciocolatei

0 voturi    0 comentarii
20 min
Prajituri
Tort cu branza si frisca

Tort cu branza si frisca

1. Incalzim cuptorul la 175 C ptr. ventilatie, sau 200 C la normal. 2. Acoperim fundul formei

37 voturi    21 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • -6 oua
  • -6 linguri de zahar
  • -1 plic (80 g) Creme Ole de ciocolata
  • Crema:
  • -200 ml smintina dulce 32% grasime (Dorna rosu)
  • rece
  • -200-220 ml lapte rece
  • -1 plic (80 g) Creme Ole de vanilie
  • Glazura:
  • -2 linguri apa
  • -2 linguri zahar
  • -2 linguri brandy
  • -100 g ciocolata
  • -100 g unt

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu gem de afine(fara ou)