autor:

susu

» » Prajituri

Prajitura krem a la krem

Autor: susu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: susu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 august 2009

Ingrediente
Blat:, -6 oua, -6 linguri de zahar, -1 plic Creme Ole de ciocolata, , Crema:, -200 ml smintina dulce 32% grasime (rece), -200 ml lapte rece, -1 plic Creme Ole de vanilie, , Glazura:, -2 linguri apa, -2 linguri zahar, -2 linguri cognac, -100 g ciocolata amaruie sau cu lapte, -100 g unt

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

21 voturi

Mod de preparare

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma iar apoi se adauga zaharul cate putin si se bate pana la topire. Se adauga apoi cite un galbenus si se bate un pic dupa fiecare galbenus adaugat. La sfirsit se adauga praful Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic (maxim 30-45 de secunde), cit sa se omogenizeze. Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm unsa si tapetata. Se coace la foc mediu 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul iar daca adincitura dispare imediat inseamna ca blatul e copt. Se lasa la racit.

Crema:

Se pun intr-un bol smintina, laptele si praful de vanilie. Se bate cu mixerul cam 1 minut, crema trebuie sa se intareasca destul de bine. Se intinde uniform pe suprafata blatului rece si se baga la frigider vreo 2 ore.

Glazura:

Se infierbinta apa si se adauga zaharul amestecind. Dupa ce s-a topit zaharul se adauga lichiorul si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pina la topirea ciocolatei, apoi se adauga untul. Se mai tine pe foc amestecind pina se topeste si untul. Se lasa la racit. Cind a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura rece scoasa de la frigider si se intinde uniform. Se da la rece pentru 2-3 ore. Prajitura se taie cu un cutit ce se va inmuia in apa calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura krem a la krem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma cu zaharul ca la bezea. Apoi se

38 voturi    9 comentarii
1h
Prajituri
Salam de biscuiţi reţetă cu rahat

Salam de biscuiţi reţetă cu rahat

Salam de biscuiţi reţetă cu rahat Se pune pe aragaz laptele impreuna cu zaharul. Cand zaharul

27 voturi    8 comentarii
20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Ioana (Chef de cuisine):

    Excelenta. Atat de buna , incat in scurt timp am repetat-o...

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Balla Vasilescu Angela , 21 august 2013

    ..

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

    Te rog să vezi reţeta lui Miha278!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

    Un deliciu...

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Ioana ma bucur ca ti-a placut. Sincera sa fiu nu este una dintre preferatele mele dar asta tine de gust. Am testat-o si eu la recomandarea cuiva care a afost incantat de ea.

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Imi cer scuze Maria dar nu mi-a mers calculatorul si abea azi l-am facut. Vad ca te-ai lamurit asupra blatului dar am scris exact si dimensiunea tavii daca te uiti mai exact. Neaparat de folosit cognac pentru ca ii da un gust deosebit, eu am pus chair putin mai mult

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Astept cu nerabdare informatiile, as vrea sa incerc prajitura, acum observ ca la blat se pune crema ole de cacao, dar as vrea sa cunosc dimensiunile la tava. SCUZE inca odata pt confuzia la blat.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Foarte frumos, dar nu inteleg, daca la blat se adauga crema ole de vanilie, si in compozitia blatului nu se specifica nimic despre cacao, de ce e maro blatul? Apoi o alta nelamurire, in ce tava se coace cu ce dimensiuni, este un amanunt imoprtant pt reusita unei prajituri. Ma tenteaza reteta, arata bine, dar nu ma incumet sa incerc fara aceste detalii.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 ianuarie 2010

      Frumos prezentata,sunt sigura ca este si foarte gustoasa,felicitari pentru prezentare.

    • Fara foto

      madi , 17 decembrie 2009

      Eu am facut prajitura asta de foarte multe ori, doar ca reteta glazurii e diferita. Oricum...e delicioasa.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Foarte, foarte frumos!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      Are un aspect deosebit, ft frumos prezentata!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 august 2009

      Felicitari! Arata foarte bine. Gustos de bine.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      Frumoasa prezentare,iar prajiturica in mod sigur este delicioasa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

21 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • -6 oua
  • -6 linguri de zahar
  • -1 plic Creme Ole de ciocolata
  • Crema:
  • -200 ml smintina dulce 32% grasime (rece)
  • -200 ml lapte rece
  • -1 plic Creme Ole de vanilie
  • Glazura:
  • -2 linguri apa
  • -2 linguri zahar
  • -2 linguri cognac
  • -100 g ciocolata amaruie sau cu lapte
  • -100 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de susu
Salata Greceasca susu

Salata Greceasca susu

Se spala rosiile, se usuca si se taie in patru; Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete;

6 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Salata de orez cu legume si creveti

Salata de orez cu legume si creveti

Se pun la fiert 2 pahare de apa ( acelasi pahar cu care s-a masurat orezul) un praf de sare, si un

13 voturi    1 comentariu
1h
Salate reci
Salata indragostitilor

Salata indragostitilor

Taiati fructul de avocado in doua jumatati Curatati coaja si scoateti samburele Cu o lingura,

1 vot    0 comentarii
40 min
Salate reci

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Te rog să vezi reţeta lui Miha278!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu foi cu nuca si biscuiti