autor:

Varadi Silvia

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura Krista

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2009

Ingrediente
250g unt(sau margarina), 200g zahar, 3 oua, 1 praf de copt, 500g faina, un praf de sare, 2 ligurite zeama de lamaie, 150g nuci pisate(rumenite inainte in cuptor), 450g gem de prune(sau la alegere), 1 lingura cacao

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

29 voturi

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul pana devine o crema omogena,se adauga galbenusurile pe rand, amestecand bine dupa fiecare.Se adauga faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie.Se framanta pana devine un aluat omogen.Se unge si tapeteaza o tava de aragaz in care se rade 3 sferturi din aluat.Deasupra se pune crema facuta din cele 3 albusuri batute spuna,in care se incorporeaza gemul,nuca si cacao.Se rade restul de coca peste crema.(daca coca este prea moale se mai adauga faina).Se coace in cuptorul incins circa 30 de minute la o temperatura de 180 de g.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Krista" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Cele 10-12 linguri zahar se pun intr.o cratita si se caramelizeaza atentie sa nu se arda si se captuseste

5 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu

Prajitura cu "foi de zahar ars"

Din cele 5 oua se fac coc 3 foi de pandispan pe fundul tavii. pentru crema se amesteca cele 4 lg.

8 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    valentinagaby (Maestru bucatar):

    E f buna, dar eu nu pun cacao...

  • catalina

    catalina (Chef de cuisine):

    am facut prajitura!!!foarte buna !!zahar am pus la ochi, cum nu venea cantitatea si am pus un pic cand am batut albusurile spuma pt crema.a iesit minunat.abia astept sa se raceasca si sa pot taia bine.mersi mult!!!!!

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    valentinagaby (Maestru bucatar) , 15 iunie 2015

    Este f buna, dar eu nu pun cacao in crema

  • Fara foto

    Ion Isvoranu , 04 noiembrie 2013

    foarte buna se mai spune si raioasa

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    Delicioasa...

    • ONESTA30

      ONESTA30 (Maestru bucatar) , 23 august 2012

      Mi-ar placea s-o incerc ... si cred c-o voi face in cel mai scurt timp si-ti voi posta si foto ; ms mult ptr postare .

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

      Cred ca a fost o bunatate, Silvia.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2010

      Catalina,ma bucur ca ti-a placut.Arata tare bine prajitura ta.

    • catalina

      catalina (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2010

      aaaaa si aci o poza!!!!

    • Fara foto

      geta , 18 martie 2010

      cat zahar

    • vio.vio

      vio.vio (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      felicitari silvia am so fac si eu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

      O bunatate...

    • Fara foto

      doina , 30 august 2009

      Am facut prajitura. Este simpla si f.f.f.f buna!!!!!!!!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Foarte interesanta. Felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Arata foarte bine....

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Pare simpla reteta, as incerca-o cu placere!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 august 2009

      Super super!!!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 iunie 2009

      Super reteta,am sa o fac si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

29 voturi

Ingrediente

  • 250g unt(sau margarina)
  • 200g zahar
  • 3 oua
  • 1 praf de copt
  • 500g faina
  • un praf de sare
  • 2 ligurite zeama de lamaie
  • 150g nuci pisate(rumenite inainte in cuptor)
  • 450g gem de prune(sau la alegere)
  • 1 lingura cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

valentinagaby (Maestru bucatar)

Este f buna, dar eu nu pun cacao in crema

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Tort cu branza si frisca