autor:

oana

» » Prajituri

Prajitura ''La multi ani''

Autor: oana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: oana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iulie 2010

Ingrediente
1 pachet unt Unirea, 10 linguri zahat, 5 oua (4 galbenuse+ 1 ou intreg), 100 ml. lapte, 2 linguri cacao, 7 linguri faina, 1 praf de copt, 1 borcan compot de cirese/visine fara samburi, 1 borcan dulceata

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

5 voturi

Mod de preparare

Se amesteca untul cu zaharul pana devine omogen si ca o crema, adaugam pe rand cele 4 galbenuse si oul intreg. Omogenizam si apoi adaugam cacaoa, laptele, praful de copt stins cu zeama de lamaie sau otet si faina.Intr-o tava cu hartie de copt punem aluatul si peste el ciresele/visinele. Dam la cuptorul preincalzit la foc mediu pana e aproape coapta. Adaugam atunci dulceata si dam din nou la cuptor pentru 5 minute. Batem albusurile cu 5 linguri de zahar si optional fructe pasate (pentru o culoare diferita a bezelei). Punem si bezeaua peste prajitura si mai lasam la foc mic pentru aproximativ 15 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''La multi ani''" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Bombonele din resturi

Bombonele din resturi

Se sfarama cat mai fin fursecurile si briosele.Intr-un vas se amesteca fursecurile si briosele sfaramitate

2 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura cu fructe de padure, ciocolata alba si migdale

Prajitura cu fructe de padure, ciocolata alba si migdale

Ouale le mixam cu zaharul pana acesta se topeste, adaugam laptele, untul si siropul de migdale, apoi

6 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    Foarte gustoasa prajiturica ta!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

    Buna prajiturica, pacat ca nu am si vazut-o.

  • oana

    oana (Chef de cuisine) , 21 iulie 2010

    Multumesc! E ciudat site-ul ca si su am incercat sa pun poza cu prajitura taiata pe farfurie, unde arata mult msi bine dar nu merge:(

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 21 iulie 2010

      Enervant site.Scriu un mesaj si nu apare,apoi trebuie sa o iau de la capat. Iti scriam ca imi place prajitura ta,si iti uram bun venit in marea familie Gustos.

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010

      Cred ca e foarte buna si gustoasa!!!!!!!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010

      O bun√£tate! ador pr√£jiturile cu fructe

    • cristina a

      cristina a (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

      Cred ca e foarte buna. Am facut si eu prajitura cu visine, dar nu si cu dulceata si cu bezea.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet unt Unirea
  • 10 linguri zahat
  • 5 oua (4 galbenuse+ 1 ou intreg)
  • 100 ml. lapte
  • 2 linguri cacao
  • 7 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 borcan compot de cirese/visine fara samburi
  • 1 borcan dulceata

Raporteaza reteta

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa prajiturica ta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Rulada cu crema de vanilie