autor:

Lia Maria

» » Prajituri

Prajitura Lamaita

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 decembrie 2010

Ingrediente
Pentru blat :, 6 oua, 6 linguri de zahar, 4 linguri de faina, 100ml ulei, 1 praf de copt, Pentru crema:, 500g branza dulce, 200g unt, 150g zahar, 1lingurita esenta de vanilie, Coaja rasa de la o lamiae, Pentru glazura:, 850ml suc de portocale (8 portocale mari), 2 budinci vanilie, 5 linguri zahar

Dificultate: Redusa Timp: 2h

73 voturi

Mod de preparare

Pentru blat. Separam albusele de galbenuse. Galbenusele le frecam cu zaharul pana-si dubleaza volumul apoi adaugam uleiul putin cate putin amestecand in continuu. Punem faina amestecata cu praful de copt, omogenizam si lasam la o parte. Batem albusurile spuma tare si ajutandu-ne de o paleta, incorporam usor, albusul in aluat. Pregatim o tava de 32/24cm, cu hartie de copt, golim aluatul, il nivelam si-l dam la cuptorul dinainte incalzit, pentru 25’. Se lasa apoi la racit.
Pentru crema: Frecam untul cu zaharul, adaugam branza, esenta si coaja de lamiae si omogenizam.
Peste blatul racit, intindem uniform crema de branza si dam prajitura la rece pentru cel putin 1h.
Pentru glazura: Din sucul optinut de la 8 portocale mari, in care adaugam zaharul si prafurile de budinca, optinem glazura. Se lasa putin la racit, apoi o intindem peste prajitura.
O dam dinnou la rece pentru maximum 2h, dupa care o portionam si o servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Lamaita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura  Lamaita

Prajitura Lamaita

Preparam foile asa: amestecam intrun castron ingredientele pt foi, framantam bine pana ce aluatul

48 voturi    3 comentarii
2h 10 min
Prajituri
Prajitura Lamaita

Prajitura Lamaita

Foi: intr-un bol frecam ouale cu zaharul, adaugam margarina apoi bicarbonatul stins cu putin lapte.

31 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • A n d r e e a

    A n d r e e a (Chef de cuisine):

    Prajitura asta se face cu orice fel de suc doresti. Eu am incercat-o cu Fanta Madness doar ca nu mi-a iesit culoarea foarte mov. Dar la gust este foarte buna. Am inlocuit si branza dulce cu branza Philadelphia simpla. A iesit foarte gustoasa.

  • 27 comentarii

  • Cristina Maria , 26 noiembrie 2015

    da este f buna mai ales daca punem sucul de la portocale

  • Csilla Toro , 05 august 2015

    Foarte buna

  • Mony Moraru , 03 mai 2014

    Arata bine rau

    • Alysutza Adytzu , 24 martie 2014

      ador aceasta prajitura nu am mai mancat de mult imi facea mama mea cand eram acasa .....e super delicioasa

    • Rodica Popescu , 12 decembrie 2013

      Arata bine rau

    • Rodica Popescu , 19 septembrie 2013

      E adevarat ca reteta asta e despre prajitura "Fanta" si se facea cu suc fanta de portocale. Inlocuita cu alte sucuri sau feluri de branza, nu mai e la fel de buna.

    • Sinziana Maxim , 19 septembrie 2013

      Prajitura portocalita,mai bine zis, are mai putin zahar si faina decat altele, deci merita facuta si ... mancata.

    • Niculina Gosav , 19 septembrie 2013

      foarte buna

    • Bori Vatlavic , 19 septembrie 2013

      este f f buna

    • Victoria Savu , 29 iulie 2013

      Arata bine rau

    • Anca Cacovean , 26 iulie 2013

      lamaita see you portocale...dar e ok.

    • Lacramioara Mihaluca , 12 iulie 2013

      Arata bine rau

    • Doinita Boicu , 12 iulie 2013

      o prajitura rece si gustoasa....hmmm bun bun!

    • Claudia Onea , 04 iulie 2013

      Arata bine rau

    • Angela Leschian , 01 iunie 2013

      Arata bine rau

    • Itu Angela , 01 iunie 2013

      am facut o si eu minunata.

    • Andreea Visan , 19 mai 2013

      e superrrrrrr :p

    • Floare de colt (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2012

      Ce mult imi place !!!!!

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2011

      Foarte bine arata!

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2010

      Ce bine arata,am s-o incerc si eu.Cred ca este tare buna!!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2010

      Multumesc draga Sidy, esti tu o draguta...si ma bucur ca-ti place. Pup.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2010

      Mihaela draga, cu mare placere... am si pentru tine,pup.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2010

      Ramona draga , te servesc cu mare drag, pup.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2010

      Desi eu am mai papat din prajitura asta gustoasa, altundeva....tot am sa o trec in cartea mea de bucate.... Felicitari Liuta....

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2010

      Aromata si superba!***** Vreau si eu daca Ramona a mai lasat ceva!Ha ha ha.........

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2010

      Vreau si eu!!! arata bine!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2010

      wow ce bine arata!Bravo!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

73 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat :
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 100ml ulei
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 500g branza dulce
  • 200g unt
  • 150g zahar
  • 1lingurita esenta de vanilie
  • Coaja rasa de la o lamiae
  • Pentru glazura:
  • 850ml suc de portocale (8 portocale mari)
  • 2 budinci vanilie
  • 5 linguri zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    4 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

12 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Floare de colt (Chef de cuisine)

Ce mult imi place !!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Oreo Cupcakes