autor:

burdulea maria elena

» » Prajituri

Prajitura Lamaita

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 decembrie 2009

Ingrediente
Pt aceasta prajitura, folosesc tava mare de la aragaz cu dimensiuni 28/40., , Pt foi avem nevoie de: 3 oua intregi, 8 linguri ulei, 8 linguri zahar, 6 linguri lapte fierbinte in care se dizolva 1 lingurita amoniu pt prajituri, faina cata cuprinde(aproximativ 550g-600 grame, in functie de marimea oualor), , Pt crema, avem nevoie de: 4 linguri faina, 2 linguri gris, 1/2 litru lapte, 250 grame zahar, 250 g unt(adica 1 pachet si jumatate), 1 lamaie(coaja razuita si zeama)., , Pt pudrat: 2-3 linguri zahar pudra si o vanilie.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 10 min

46 voturi

Mod de preparare

Preparam foile asa: amestecam intrun castron ingredientele pt foi, framantam bine pana ce aluatul se dezlipeste de pe maini. Impartim aluatul obtinut in 4 si coacem 4 foi pe dosul tavii.Dupa ce intindem foia o intepam din loc in loc cu furculita sa nu se umfle. (Atentie, foile se coc destul de repede, cam 10 minute pt o foaie la cuptorul meu)

Preparam crema asa: 4 linguri faina + 2 linguri de gris + o parte din zahar(se procedeaza asa sa nu se faca cocolase amestecul inainte de a fi fiert) se amesteca bine apoi se inmoaie cu putin lapte rece. Totul se amesteca bine sa nu se faca cocoloase. Restul de lapte se fierbe cu restul de zahar, peste care adaugam amestecul de mai sus. Se fierbe totul la foc mic intrun vas bun, amestecand continuu sa nu se prinda creama. Fierberea se incheie cand crema se ingroasa bine. Lasam crema sa se raceasca, apoi se amesteca cu untul, coaja si zeama de lamaie si ungem cele 4 foi. Prajitura se lasa sa se inmoaie si inainte de a sa servi se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu vanilie, apoi o taiem romburi sau dreptunghiuri. Cand pregatesc aceasta prajitura incep cu crema, pt ca imediat ce am copt foile acestea se si ung. Intrun an, le-am lasat pana ziua urmatoare si a trebuit sa dau foilor o alta destintie ca au crapat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Lamaita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Lamaita

Prajitura Lamaita

Foi: intr-un bol frecam ouale cu zaharul, adaugam margarina apoi bicarbonatul stins cu putin lapte.

29 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Prajitura Lamaita

Prajitura Lamaita

Pentru blat. Separam albusele de galbenuse. Galbenusele le frecam cu zaharul pana-si dubleaza volumul

72 voturi    27 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

    Felicitari din toate punctele de vedere...

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

    Imi place cum arata,si mai cred ca este si tare gustoasa.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

    Mmmm ce bine arata,o bunatate,felicitari.

Dificultate

Redusa

Timp

2h 10 min

46 voturi

Ingrediente

  • Pt aceasta prajitura
  • folosesc tava mare de la aragaz cu dimensiuni 28/40.
  • Pt foi avem nevoie de: 3 oua intregi
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 6 linguri lapte fierbinte in care se dizolva 1 lingurita amoniu pt prajituri
  • faina cata cuprinde(aproximativ 550g-600 grame
  • in functie de marimea oualor)
  • Pt crema
  • avem nevoie de: 4 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 1/2 litru lapte
  • 250 grame zahar
  • 250 g unt(adica 1 pachet si jumatate)
  • 1 lamaie(coaja razuita si zeama).
  • Pt pudrat: 2-3 linguri zahar pudra si o vanilie.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Felicitari din toate punctele de vedere...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
PRAJITURA CU CASCAVAL