autor:

Laura S.

» » Prajituri

Prajitura Lamington

Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2010

Ingrediente
- 200g unt/marg., - 200g zahar de praf. pudra, - 4 oua mari sau 5 mici, - vanilie(zahar,esenta, baton..), - 175g faina, - 30g cacao, - 1 pac praf copt(10g)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Untul se freaca bine cu zaharul, adougindu-se pe rind ouale, vanilia si faina amestecata cu cacaoa,praful de copt si cernuta. Totul se pune intr-o tava de chec unsa si infainata sau captusita cu hirtie de copt si se introduce in cuprorul preincins la 180°C, pentru ca.50 min.
\"Proba cu scobitoarea!\"
Se scoate din cuptor si dupa ca 10 min, se rastoarna pe un gratar de bucatarie.
Intr-e timp cicolata se zdrobeste si impreuna cu untul de cocos se pune intr-o punga de nailon.
Pungii i-se face un nod si acesta se pune in apa calda pina la 40°C.
Din cind in cind apa se reincalzeste si cu mina se malaxeaza cicolata pina untul de cocos si ciocolata s-au topit si ametecat bine.
Prajitura se imbraca cu ciocolata topita si se presara cu fulgi de cocos.
Se pune la rece pina cind ciocolata s-a intarit.
Pe mijloc se taie in lungime o bucata din prajitura in asa fel incit , taietura sa formeze un sant in forma de “V”.
Frisca lichida se bate spuma cu zaharul si in final cu intaritorul de frisca si o parte din frisca se dreseaza in santul facut in prajitura.
Partea de prajitura taiata se pune inapoi si pe margini in stiunga si dreapta se dreseaza la fel cu frisca.
Se pna iarasi la rece si dupa ca 30 moin s epoate portiona si servii.
De preferat cu o portie de frisca proaspata sau chiar inghetata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Lamington" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Lamington

Prajitura Lamington

1. Batem ouale cu mixerul pana devin spumoase, apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana cand

116 voturi    31 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Nuci

Nuci

Se freaca margarina cu zaharul pina devine spuma apoi se pun ouale,o lingura amoniac stins in lapte,apoi

15 voturi    16 comentarii
1h 50 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 18 iunie 2012

    dar bine mai arata...

  • Fara foto

    dicarmencitta1957 , 14 mai 2010

    Foarte frumos prezentata prajitura ta draga Laura.Am trecut-o la favorite si sigur am sa o testez cat de curand.Felicitari pentru reteta.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    Delicioasa!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      felicitari arata minunat si e asa de apetisanta.........................

    • Fara foto

      maria mihalache , 25 aprilie 2010

      Foarte bine arata.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Interesanta chestia cu V-ul. Frumoase poze.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      Doamne ca mi-am udat tastatura citind reteta ta surioaro ! Simpla si delicioasa ! Salvat reteta....

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      O prajitura minunata pe care o votez si o salvez cu placere. Felicitari!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      tare apetisant arata!

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Vreau si eu o felie.Felicitari.Si 5 stele.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Foarte buna, delicioasa!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Un deliciu...Am salvat reteta...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • - 200g unt/marg.
  • - 200g zahar de praf. pudra
  • - 4 oua mari sau 5 mici
  • - vanilie(zahar,esenta
  • baton..)
  • - 175g faina
  • - 30g cacao
  • - 1 pac praf copt(10g)

Raporteaza reteta

Retete
de Laura S.
Chec de cacao cu banane

Chec de cacao cu banane

Cuptorul se incinge la 175°C (electric) sau la treapta a-2a (gaz). Untul se freaca spuma pina

48 voturi    12 comentarii
30 min
Prajituri
Virfuri parisiene

Virfuri parisiene

~aluat~ Toate ingredientele pt. aluat se amesteca si se malaxeaza bine impreuna.Aluatul obtinut

9 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie si banane

Prajitura cu crema de vanilie si banane

Blat Cuptorul se incinge la 180°C. Faina se amesteca cu praful de copt.Ouale se separa.

17 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri

Catalina (Chef de cuisine)

dar bine mai arata...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Cornulete rulate umplute cu crema de lamaie