Prajitura Lamington

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Lamington

Ingrediente

  • - 200g unt/marg.
  • - 200g zahar de praf. pudra
  • - 4 oua mari sau 5 mici
  • - vanilie(zahar,esenta, baton..)
  • - 175g faina
  • - 30g cacao
  • - 1 pac praf copt(10g)

Mod de preparare

Untul se freaca bine cu zaharul, adougindu-se pe rind ouale, vanilia si faina amestecata cu cacaoa,praful de copt si cernuta. Totul se pune intr-o tava de chec unsa si infainata sau captusita cu hirtie de copt si se introduce in cuprorul preincins la 180°C, pentru ca.50 min.

\"Proba cu scobitoarea!\"

Se scoate din cuptor si dupa ca 10 min, se rastoarna pe un gratar de bucatarie.

Intr-e timp cicolata se zdrobeste si impreuna cu untul de cocos se pune intr-o punga de nailon.

Pungii i-se face un nod si acesta se pune in apa calda pina la 40°C.

Din cind in cind apa se reincalzeste si cu mina se malaxeaza cicolata pina untul de cocos si ciocolata s-au topit si ametecat bine.

Prajitura se imbraca cu ciocolata topita si se presara cu fulgi de cocos.

Se pune la rece pina cind ciocolata s-a intarit.

Pe mijloc se taie in lungime o bucata din prajitura in asa fel incit , taietura sa formeze un sant in forma de “V”.

Frisca lichida se bate spuma cu zaharul si in final cu intaritorul de frisca si o parte din frisca se dreseaza in santul facut in prajitura.

Partea de prajitura taiata se pune inapoi si pe margini in stiunga si dreapta se dreseaza la fel cu frisca.

Se pna iarasi la rece si dupa ca 30 moin s epoate portiona si servii.

De preferat cu o portie de frisca proaspata sau chiar inghetata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise