Untul moale se bate bine cu zaharul, apa, apoi se incorporeaza faina si un varf de cutit sare.
Se amesteca bine pana se obtine un aluat care apoi se intinde intr-o tava (nu foarte mare daca vreti ca prajitura sa fie mai inalta, a mea e cam mare dupa cum se vede in imagini) tapetata cu hartie de copt. Puteti intinde aluat si pe marginea tavei pentru ca crema sa nu intre sub aluat.
Se inteapa din loc in loc si se da la cuptorul incins la 180 gr pentru 20 minute. Se lasa la racit.
Lamaile se spala, se rade coaja si se storc de zeama. Folositi o strecuratoare pentru a strecura zeama.
Se bat zaharul cu ouale, se incorporeaza zeama de lamaie si coaja, se bate continuu si se incorporeaza progresiv faina, avand grija sa mixati bine. Daca aveti oua de tara asa cum am avut si eu, folositi-le, veti obtine o crema de un galben intens.
Cand blatul e gata se scoate din cuptor si se toarna deasupra crema.
Se da prajitura la cuptor inca 30-35 min, pana ce crema se rumeneste usor deasupra.
Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar si se taie in cuburi.
Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservantiRasfata-te cu o salata de dovlecei cruzi cu iaurt si usturoi – o reteta simpla, gustoasa si sanatoasa, perfecta pentru...
Salata de dovlecei cruzi cu iaurt si usturoi – reteta rapida, racoritoare si sanatoasaBucura-te de o salata de vara cu feta, rosii, castraveti si masline. O reteta simpla, rapida si sanatoasa, perfecta pentru...
Salata de vara cu feta, rosii, castraveti si masline. Reteta simpla, rapida si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii