Prajitura Lemon Squares

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Lemon Squares

Ingrediente

  • Blat:
  • - 100 gr zahar
  • - 225 gr unt la temperatura camerei
  • - 280 gr faina, 1 cescuta apa
  • - putina sare
  • Crema:
  • - 6 oua mari (7 daca sunt mai mici)
  • - coaja si zeama (300 ml) de la 6 lamai mici (sau 4 mari)
  • - 140 gr faina
  • - 400 gr zahar
  • - putina sare

Mod de preparare

Untul moale se bate bine cu zaharul, apa, apoi se incorporeaza faina si un varf de cutit sare.

Se amesteca bine pana se obtine un aluat care apoi se intinde intr-o tava (nu foarte mare daca vreti ca prajitura sa fie mai inalta, a mea e cam mare dupa cum se vede in imagini) tapetata cu hartie de copt. Puteti intinde aluat si pe marginea tavei pentru ca crema sa nu intre sub aluat.

Se inteapa din loc in loc si se da la cuptorul incins la 180 gr pentru 20 minute. Se lasa la racit.

Lamaile se spala, se rade coaja si se storc de zeama. Folositi o strecuratoare pentru a strecura zeama.

Se bat zaharul cu ouale, se incorporeaza zeama de lamaie si coaja, se bate continuu si se incorporeaza progresiv faina, avand grija sa mixati bine. Daca aveti oua de tara asa cum am avut si eu, folositi-le, veti obtine o crema de un galben intens.

Cand blatul e gata se scoate din cuptor si se toarna deasupra crema.

Se da prajitura la cuptor inca 30-35 min, pana ce crema se rumeneste usor deasupra.

Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar si se taie in cuburi.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure