autor:

Eileen

» » , Prajituri, Retete de Craciun

Prajitura Lidia cu ciocolata

Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 mai 2011

Ingrediente
4 foi:, 1 ou, 100g zahar, 40g unt/margarina, 1,5 lingura miere, 2,5 linguri lapte, 1/2 lingurita bicarbonat, 300g faina, Crema de ciocolata:, O jumatate cana zahar, Un pachet crema de ciocolata/budinca de ciocolata, O lingurita cafea/ness, 25g cacao, 250ml lapte, Esenta vanilie, Jumatate pachet unt, Glazura/sos de ciocolata:, 110g zahar tos, 50g ciocolata neagra, 12g pudra cacao

Dificultate: Ridicata Timp: 40 min

14 voturi

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 180 grade. Ingredientele pentru blat se fierb la bain marie, faina o adaugam la final. Amestecam bine pe foc, va fi destul de dificil pentru ca faina ingreuneaza lucrurile, dar va da rezultate. Se ia de pe foc, se framanta coca putin, se mai adauga faina daca e nevoie.Se imparte in 4, apoi intindem foile cu facaletul si punem pe rand, intr-o tava unsa cu putin ulei la inceput (nu mai este nevoie la celelalte foi, decat daca se lipeste). Eu am pus foile intr-o tava de 18x18. Va veti da seama in ce fel de tava sa puneti, dupa ce veti intinde foile.
Lasati nici 5 minute pentru ca se fac foarte repede, cand se rumenesc deasupra sunt gata! Lasati putin in tava, 2 minute, apoi intoarceti tava peste o farfurie si lasati sa cada blatul, eventual il desfaceti un pic pe margini cu varful unui cutit inainte.
Dupa ce blaturile sunt facute, le asezati undeva la caldura.
Pregatiti crema astfel:
Puneti toate ingredientele la bain marie si fierbeti, amestecand sa nu se lipeasca sau sa se afume crema. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca un pic. Cat e inca calda, se adauga jumatate pachet de unt. Se amesteca foarte bine sa nu faca cocoloase. Se pune o foaie pe un platou, se unge cu crema, apoi se adauga inca una si tot asa. Ultima foaie nu o umplem cu ciocolata. Acoperim cu o folie de aluminiu si o punem intr-un loc ferit. O lasam 2 zile. Inainte de servire cu o ora, sau cand doriti, o glazurati astfel:
Puneti 150ml apa impreuna cu zaharul si ciocolata taiata, intr-o cratita de dimeniune medie, si dati-le in clocot amestecand constant. Puteti pune jumatate ciocolata neagra si jumatate cu lapte, depinde de preferinte. Luati cratita de pe foc.
Intr-un castronel, amestecati pudra de cacao cu 25ml apa, pana cand obtineti o pasta omogena. Turnati aceasta pasta in cratita, la foc mediu si dati-o din nou in clocot, batand cu telul constant si cu putere.
Fierbeti sosul neacoperit, la foc mic, 5 minute sau pana se ingroasa si adera la dosul unei linguri. Nu lasati sosul sa clocoteasca. Il lasati sa se raceasca putin apoi ungeti blatul de deasupra. O lasati cel putin o ora inainte sa o serviti. Este delicioasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Lidia cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Eclere Laly.

Eclere Laly.

Preparare: Se fierbe apa cu uleiul si sarea se adauga faina in bloc si se amesteca bine,pana se

24 voturi    11 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu mere si struguri

Prajitura cu mere si struguri

Se separa albusurile de galbenusuri, iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand nu mai

6 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Rodica_Georgescu

    Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 11 februarie 2014

    Excelenta ..salvata...5 *

  • Fara foto

    Rodica Georgescu , 11 februarie 2014

    excelenta.....

  • Fara foto

    Buhaciuc Nicoleta , 15 iulie 2013

    excelenta.....

    • Fara foto

      Alexandra Elena Iftode , 15 iulie 2013

      excelenta.....

    • Fara foto

      Buhaciuc Nicoleta , 15 iulie 2013

      De ce trebuie lasata 2 zile?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

40 min

14 voturi

Ingrediente

  • 4 foi:
  • 1 ou
  • 100g zahar
  • 40g unt/margarina
  • 1,5 lingura miere
  • 2,5 linguri lapte
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 300g faina
  • Crema de ciocolata:
  • O jumatate cana zahar
  • Un pachet crema de ciocolata/budinca de ciocolata
  • O lingurita cafea/ness
  • 25g cacao
  • 250ml lapte
  • Esenta vanilie
  • Jumatate pachet unt
  • Glazura/sos de ciocolata:
  • 110g zahar tos
  • 50g ciocolata neagra
  • 12g pudra cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Eileen
Cookies cu ciocolata

Cookies cu ciocolata

Se incinge cuptorul la 170 grade. Frecam bine untul cu tot zaharul pana acesta se topeste si nu se

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Varza a la Cluj cu afumatura

Varza a la Cluj cu afumatura

Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune

35 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de salata cu costita

Ciorba de salata cu costita

Se fierb ceapa, telina, morcovii, pastarnacul intr-o oala cu 4 litri de apa cu putina sare. Dupa

3 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Rodica_Georgescu

Rodica_Georgescu (Chef de cuisine)

Excelenta ..salvata...5 *

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura Grizulina