Prajitura lui 7

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blatul:
  • -7 oua
  • -7 linguri de zahar
  • -7 linguri faina
  • -1/2 plic praf de copt
  • Crema:
  • -300 ml.lapte
  • -100 gr.zahar
  • -7 galbenusuri
  • -100 gr.ciocolata cu lapte
  • -1 lingura cacao
  • -250 gr.margarina sau unt
  • -100 gr alune ptajite si macinate
  • Spuma caramel:
  • -7 albusuri
  • -14 linguri de zahar
  • -2 linguri apa

Mod de preparare

Cele 7 albusuri se bat spuma cu un praf de sare ,iar galbenusurile se mixeaza cu zaharul si praful de copt dizolvat in zeama de lamaie.Se amesteca albusurile cu crema de galbenusuri si se adauga faina in ploaie.Se coace in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se lasa 20-25 min.la cuptor .Dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca.

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul adaugand laptele si se pune la foc pana se ingroasa.Dupa aceea se ia de pe foc si se adauga ciocolata razuita si cacaoa si se amescteca pana se topeste toata ciocolata.Dupa ce s-a racit se adauga margarina frecata spuma.

Se pune crema peste blat ,apoi alunele prajite si macinate si la urma spuma caramel.

Se bat albusurile spuma cu 7 linguri de zahar.Separat se caramelizeaza celelalte 7 linguri de zahar si cand capata o culoare maro inchis se pun cele 2 linguri de apasi se lasa sa fiarba.Acest sirop se toarna in fir subtire in albusurile batute si se amesteca repede.Peste spuma se pune ciocolata razuita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise