autor:

Anca E. Voicu

» » Dulciuri diverse

Prajitura Luna

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 februarie 2015

Ingrediente
6 oua, un virf lingurita sare, 6 linguri de zahar, un plic praf de copt, 6 linguri de faina, 2 lingurite de cacao, 2 lingurite de dulceata de trandafiri, Colorant rosu alimentar, Rahat de trandafiri, Coaja de portocala la borcan, pentru decor: fulgi de ciocolata, o lingura de nuca macinata

Dificultate: Medie Timp: 55 min

1 vot

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul.

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga 3 din cele 6 linguri de zahar si se bat in continuare pana se intareste spuma.
Separat, intr-un alt castron, se bat cu mixerul galbenusurile cu celelalte 3 linguri de zahar. Apoi se adauga peste albusuri si se bat impreuna. Acum se adauga praful de copt, faina si amestecam cu o lingura de jos in sus, pentru a ramane pufoasa.

Compozitia se imparte in 3 parti si se amesteca in diferite castronele adaugand in fiecare ce arome dorim. Eu am pus in primul vas: cacao, in cel de-al doilea: o parte din compozitia simpla, iar in cel de-al treilea am adaugat zeama de la dulceata de trandafiri insa, pentru ca ea capata o culoare inchisa, spre gri, de la dulceata, am adaugat si cateva picaturi de colorant alimentar rosu.

Intr-o tava rotunda, pe foaie de copt, se asaza mai intai partea cu cacao, apoi partea cu dulceata, iar apoi partea alba, simpla, combindand dupa imaginatie. Va puteti folosi de o lingurita sa creati forme si modele. Eu m-am inspirat din chipul lunii, incercand sa-i creez acele cratere :)
Se adauga din loc in loc bucatele mici de rahat de trandafiri sau orice alta aroma preferati, dar si coaja de portocala. Pe deasupra se presara fulgi de ciocolata alba si o lingura de nuca macinata.

Se da la cuptor, la foc potrivit, pana devine aurie, adica aproximativ 40 de minute.

Se serveste rece, se poate pudra cu zahar.


Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Luna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu afine

Chec cu afine

Separam ouale si batem albusurile spuma tare, cu un varf de sare. Cand spuma este tare , adaugam

9 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Dulceata de mure

Dulceata de mure

Murea o spalam cu apa rece, cu mare grija sa nu o sfaramam si o punem la scurs intr-o sita. Intr-o

3 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

55 min

1 vot

Ingrediente

  • 6 oua
  • un virf lingurita sare
  • 6 linguri de zahar
  • un plic praf de copt
  • 6 linguri de faina
  • 2 lingurite de cacao
  • 2 lingurite de dulceata de trandafiri
  • Colorant rosu alimentar
  • Rahat de trandafiri
  • Coaja de portocala la borcan
  • pentru decor: fulgi de ciocolata
  • o lingura de nuca macinata

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Cozonac cu crema de nuci si rahat