autor:

Anca E. Voicu

» » Dulciuri diverse

Prajitura Luna

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 februarie 2015

Ingrediente
6 oua, un virf lingurita sare, 6 linguri de zahar, un plic praf de copt, 6 linguri de faina, 2 lingurite de cacao, 2 lingurite de dulceata de trandafiri, Colorant rosu alimentar, Rahat de trandafiri, Coaja de portocala la borcan, pentru decor: fulgi de ciocolata, o lingura de nuca macinata

Dificultate: Medie Timp: 55 min

1 vot

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul.

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga 3 din cele 6 linguri de zahar si se bat in continuare pana se intareste spuma.
Separat, intr-un alt castron, se bat cu mixerul galbenusurile cu celelalte 3 linguri de zahar. Apoi se adauga peste albusuri si se bat impreuna. Acum se adauga praful de copt, faina si amestecam cu o lingura de jos in sus, pentru a ramane pufoasa.

Compozitia se imparte in 3 parti si se amesteca in diferite castronele adaugand in fiecare ce arome dorim. Eu am pus in primul vas: cacao, in cel de-al doilea: o parte din compozitia simpla, iar in cel de-al treilea am adaugat zeama de la dulceata de trandafiri insa, pentru ca ea capata o culoare inchisa, spre gri, de la dulceata, am adaugat si cateva picaturi de colorant alimentar rosu.

Intr-o tava rotunda, pe foaie de copt, se asaza mai intai partea cu cacao, apoi partea cu dulceata, iar apoi partea alba, simpla, combindand dupa imaginatie. Va puteti folosi de o lingurita sa creati forme si modele. Eu m-am inspirat din chipul lunii, incercand sa-i creez acele cratere :)
Se adauga din loc in loc bucatele mici de rahat de trandafiri sau orice alta aroma preferati, dar si coaja de portocala. Pe deasupra se presara fulgi de ciocolata alba si o lingura de nuca macinata.

Se da la cuptor, la foc potrivit, pana devine aurie, adica aproximativ 40 de minute.

Se serveste rece, se poate pudra cu zahar.


Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Luna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ruladă din biscuiţi cu cocos

Ruladă din biscuiţi cu cocos

Pentru foaia ruladei de biscuiti avem nevoie de niste biscuiti simpli pe care ii maruntim cu ajutorul

3 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu gem de capsuni

Cheesecake cu gem de capsuni

Pentru ca incercasem aceasta reteta in restaurantul in care am lucrat pana nu de mult si mi s-a parut

7 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

55 min

1 vot

Ingrediente

  • 6 oua
  • un virf lingurita sare
  • 6 linguri de zahar
  • un plic praf de copt
  • 6 linguri de faina
  • 2 lingurite de cacao
  • 2 lingurite de dulceata de trandafiri
  • Colorant rosu alimentar
  • Rahat de trandafiri
  • Coaja de portocala la borcan
  • pentru decor: fulgi de ciocolata
  • o lingura de nuca macinata

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Ciambelle- Gogosi italiene Ciambelle- Gogosi italiene

Pentru reusita acestor gogosi italiene, este foarte important sa se respecte modul de pregatire al aluatului si al felului de framantare. In

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker

Intai pun quaker pe o foaie de copt dupa ce l-am amestecat cu susan nuci si am adaugat 1/2 pahar de apa si putin ulei, presar peste

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Clatite cu dulceata