autor:

Lia Maria

» » Prajituri

Prajitura magica

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010

Ingrediente
220 gr unt topit, 300 gr biscuiti macinati ca pesmetul, 150 gr nuca cocos, 350 gr fulgi de ciocolata, 200 gr nuca taiata marunt (dar nu macinata!), 800 ml lapte condensat

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

54 voturi

Mod de preparare

Intr-o tava de 30x20cm puneti toate ingredientele, in straturi nivelate, in ordinea data in reteta.
Se da la cuptor, la foc mediu pt 35\'.
Se taie numai dupa ce s-a racit complet si se pastreaza in frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura magica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura magica

Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste

12 voturi    0 comentarii
15 min
Prajituri
Prajitura magica

Prajitura magica

O prajitura foarte delicioasa, rapida, asemanatoare la gust cu batoanele Snickers. Tava: 22 cm

15 voturi    8 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 30 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    xxx , 12 aprilie 2019

    cred ca trebuia sa dea modul de preparare. cum sa pun untul in straturi la fel si laptele condensat???restul inteleg straturi dar astea doua nu stiu cum pui unt in straturi si laptele la fel. Fi va rog mai riguroasa in explicarea modului de preparare

  • Fara foto

    Nina Nedelcu , 21 decembrie 2015

    Este un deliciu si super usor de facut.Am facut-o de multe ori,excelenta si este magica pentru ca dispare cat ai clipi de pe masa!

  • Fara foto

    Livia Bugnariu , 31 august 2015

    Reteta este Superba !!

    • Fara foto

      Lia Maria Grozi , 05 octombrie 2013

      Sidy draga ai perfecta dreptate...prajitura mai simpla decat aceasta , eu nu am intalnit pana acum...dar pana nu se incearca ? probabil raman multe semne de intrebare... Dar si cine a preparat-o o data :) a mai repetat-o de multe ori, pentru ca este dementiala !

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 05 octombrie 2013

      Sidy draga ai perfecta dreptate...prajitura mai simpla decat aceasta , eu nu am intalnit pana acum...dar pana nu se incearca ? probabil raman multe semne de intrebare... Dar si cine a preparat-o o data :) a mai repetat-o de multe ori, pentru ca este dementiala !

    • Fara foto

      Lia Maria Grozi , 04 octombrie 2013

      Dragele mele, vad ca aveti multe intrebari si ne-dumeriri la acesta reteta. Este probabil mult prea simpla si usor de facut si tocmai acesta ar putea fi motivul . Am sa incerc sa fiu mai explicita : untul topit se rastoarna in tava de prajitura, deasupra se rastoarna biscuitii macinati pe care ii nivelam cu o spatula. Peste biscuiti, presaram nuca de cocos. Peste nuca de cocos presaram fulgii de ciocolata, (acesti fulgi sant defapt fulgi de porum cu invelis de ciocolata si se gasesc in supermarket-uri). Deasupra turnam laptele condensat (Monica Fericeanu: vezi reteta de lapte condensat http://www.gustos.ro/retete-culinare/lapte-condensat-1.html ) . Daca mai aveti intrebari ? am sa va raspund cu drag. Astept cu interes rezultatul preparatu-lui vostru dupa aceasta reteta. Spor la treaba !

    • Fara foto

      Doina , 03 octombrie 2013

      Mai indicat ar fi sa scrii "procesul tehnologic" ca sa nu apara erori de preparare. Astept sa il scrii sa o fac si eu.

    • Fara foto

      Dina Purcar , 03 octombrie 2013

      Sidy draga ai perfecta dreptate...prajitura mai simpla decat aceasta , eu nu am intalnit pana acum...dar pana nu se incearca ? probabil raman multe semne de intrebare... Dar si cine a preparat-o o data :) a mai repetat-o de multe ori, pentru ca este dementiala !

    • Fara foto

      Monica Fericean , 02 octombrie 2013

      traduceti-mi si mie, cum e cu laptele ala condensat?!

    • Fara foto

      Lucia Amarandei , 02 octombrie 2013

      Sidy draga ai perfecta dreptate...prajitura mai simpla decat aceasta , eu nu am intalnit pana acum...dar pana nu se incearca ? probabil raman multe semne de intrebare... Dar si cine a preparat-o o data :) a mai repetat-o de multe ori, pentru ca este dementiala !

    • Fara foto

      Andrei Teodora , 02 octombrie 2013

      Sidy draga ai perfecta dreptate...prajitura mai simpla decat aceasta , eu nu am intalnit pana acum...dar pana nu se incearca ? probabil raman multe semne de intrebare... Dar si cine a preparat-o o data :) a mai repetat-o de multe ori, pentru ca este dementiala !

    • Fara foto

      Patrascu Denisa , 02 octombrie 2013

      Sidy draga ai perfecta dreptate...prajitura mai simpla decat aceasta , eu nu am intalnit pana acum...dar pana nu se incearca ? probabil raman multe semne de intrebare... Dar si cine a preparat-o o data :) a mai repetat-o de multe ori, pentru ca este dementiala !

    • Fara foto

      Onofrei Ramona Violeta , 02 octombrie 2013

      iar cu laptele condensat, care e lichid, cum se .... " niveleaza'?

    • Fara foto

      Hauer Rozalia , 02 octombrie 2013

      SUPERBA

    • Fara foto

      Onofrei Ramona Violeta , 02 octombrie 2013

      pur si simplu torni prima data untul topit iin tava?

    • Fara foto

      Mia Adam , 02 octombrie 2013

      nu e clara reteta explica....

    • Fara foto

      Lili Pietroseanu , 02 octombrie 2013

      nu am inteles cum e cu ordinea....intai unt poi biscuiti etc..dar toate asa uscate?

    • Fara foto

      Dina Purcar , 02 octombrie 2013

      Poti razui ciocolata amaruie,e acelasi lucru

    • Fara foto

      Elena Bulancea , 02 octombrie 2013

      Pare foarte buna si nici nu e costisitoare.Unde as putea gasi fulgi de ciocolata,am cautat si nu am gasit .

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Aceasta reteta are nevoie de 800ml lapte condensat. Multumesc Nadia...am modificat...

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Buna Lia, delicioasa prajitura si usoara, am insa o neclaritate: aici pui ca este necesar 400 ml lapte condensat, iar in blogul tau la aceeasi reteta pui ca este nevoie de 800 ml .Care este cantitatea necesara de adevarat?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Usoara,rapida si tare,tare delicioasa...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Cred ca laptele condensat face mult in aceasta prajitura.Eu una am inteles-o,dar cine nu prea trece pe la bucatarie nu o sa o inteleaga.Felicitari.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      ,Foarte usoara reteta ,este o idee foarte buna,felicitari........

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      e foarte simplu de preparat si arata foarte bine! Pentru cei incepatori ar trebui mai multe explicatii!

    • vio.vio

      vio.vio (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      felicitari arata bine de tot

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Exact asa este, Sidy, o prajitura foarte usor de facut, dar si foarte gustoasa. Cat despre laptele condensat, nu l-am cumparat ci l-am preparat eu . Daca intri pe blogul meu : http://sindy.blog.gustos.ro, vei gasi doua retete de lapte condensat, la categoria dulciuri.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Prajitura arata splendid, insa as fi dorit mai multe explicatii la modul de preparare.

    • Fara foto

      Sidy , 26 ianuarie 2010

      Lia dupa cum descrii tu este extrem de usor de facut !Si cred ca este delicioasa... Laptele condensat de unde l-ai cumparat ?

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Delicioasa. Mmm !!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

54 voturi

Ingrediente

  • 220 gr unt topit
  • 300 gr biscuiti macinati ca pesmetul
  • 150 gr nuca cocos
  • 350 gr fulgi de ciocolata
  • 200 gr nuca taiata marunt (dar nu macinata!)
  • 800 ml lapte condensat

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

11 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

xxx

cred ca trebuia sa dea modul de preparare. cum sa pun untul in straturi la fel si laptele condensat???restul inteleg straturi dar astea doua nu stiu cum pui unt in straturi si laptele la fel. Fi va rog mai riguroasa in explicarea modului de preparare

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

2 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Cupcakes (mini-tortulete)