autor:

Georgiana Cosac

» » Prajituri

Prajitura Maia

Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2009

Ingrediente
Blat: 5 oua, 5 linguri faina, 5 linguri zahar., , Crema: 250 g biscuiti rasi, 1 lingura cacao, 125 g zahar tos, 10-12 linguri apa, 150 g margarina, nuca., , Glazura: 150 g zahar pudra, 2 linguri cacao, 3 linguri ulei/margarina, 3 linguri apa clocotita.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Blat: Albusurile se bat spuma, se toarna zaharul in ploaie, galbenusurile pe rand, faina putin cate putin. Se coace apoi se lasa la racit.
Crema: Biscuitii, cacaua, zaharul si apa se fierb dupa care se dau deoparte. Se pun margarina si nucile si se amesteca bine.
Glazura: Se amesteca toate, apoi se pune peste crema.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Maia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura savuroasa cu dulceata de lapte nuci si migdale

Prajitura savuroasa cu dulceata de lapte nuci si migdale

Blat: Separam ouale si batem spuma albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam puternic

8 voturi    9 comentarii
3h 20 min
Prajituri
Prajitura cu fulgi de porumb cu ciocolata

Prajitura cu fulgi de porumb cu ciocolata

1.Se separa ouale de galbenus. Albusul se bate spuma tare, se adauga 100 gr. zahar pudra si se bate

0 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat: 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar.
  • Crema: 250 g biscuiti rasi
  • 1 lingura cacao
  • 125 g zahar tos
  • 10-12 linguri apa
  • 150 g margarina
  • nuca.
  • Glazura: 150 g zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri ulei/margarina
  • 3 linguri apa clocotita.

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Cosac
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Apa si zaharul se fierb pe foc mic pana cand zaharul se topeste complet. Laptele si cacaoa cernute

129 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul, macul,

221 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri
Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă Zaharul si apa se fierb. Dupa ce s-a topit zaharul se pune cacaoa.

14 voturi    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac si cocos
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide