autor:

Georgiana Cosac

» » Prajituri

Prajitura Maia

Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2009

Ingrediente
Blat: 5 oua, 5 linguri faina, 5 linguri zahar., , Crema: 250 g biscuiti rasi, 1 lingura cacao, 125 g zahar tos, 10-12 linguri apa, 150 g margarina, nuca., , Glazura: 150 g zahar pudra, 2 linguri cacao, 3 linguri ulei/margarina, 3 linguri apa clocotita.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Blat: Albusurile se bat spuma, se toarna zaharul in ploaie, galbenusurile pe rand, faina putin cate putin. Se coace apoi se lasa la racit.
Crema: Biscuitii, cacaua, zaharul si apa se fierb dupa care se dau deoparte. Se pun margarina si nucile si se amesteca bine.
Glazura: Se amesteca toate, apoi se pune peste crema.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Maia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Kinder Pinguin

Kinder Pinguin

Incepem cu prepararea primei glazuri: se pune la topit intrun craticior, ciocolata menaj, untul,

34 voturi    23 comentarii
50 min
Prajituri
Prajitura Padurea Neagra cu visine

Prajitura Padurea Neagra cu visine

Zaharul se freaca cu untul spuma, dupa care se adauga ouale, vanilia, ciocolata topita, faina

52 voturi    19 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat: 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar.
  • Crema: 250 g biscuiti rasi
  • 1 lingura cacao
  • 125 g zahar tos
  • 10-12 linguri apa
  • 150 g margarina
  • nuca.
  • Glazura: 150 g zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri ulei/margarina
  • 3 linguri apa clocotita.

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Cosac
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Apa si zaharul se fierb pe foc mic pana cand zaharul se topeste complet. Laptele si cacaoa cernute

129 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul, macul,

218 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Zaharul si apa se fierb. Dupa ce s-a topit zaharul se pune cacaoa. Se ia de pe foc si se pune margarina

13 voturi    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prăjitură cu pepene galben