autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura Margherita

Autor: Maria Olariu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 26 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Olariu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 26 februarie 2011

Ingrediente
250 g faina,, 250 g zahar,, 180 g unt, , 8 oua.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

7 voturi

Mod de preparare

Ouale intregi si zaharul, se bat bine intr-un castron.
Se introduce castronul intr-un vas cu apa calda (nu clocotita) si se continua baterea cu un tel, pana cand compozitia devine consistenta.
Se scoate castronul din apa si se continua baterea pana ce compozitia se raceste complet.
Intr-un castronel mic, se topeste untul, la foc foarte mic, se filtreaza (printr-un tifon) si se lasa sa se raceasca.
Peste compozitia de oua, se adauga untul topit si faina turnata in ploaie, amestecand usor cu un tel.
Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu hartie pentru cuptor; se toarna compozitia niveland bine si se coace la foc potrivit pentru cca o ora.
Se scoate din tava, se lasa sa se raceasca si se presara deasupra zahar pudra.

Se acompaniaza cu un vin spumant.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Margherita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura  Zina(printesa)

Prajitura Zina(printesa)

Ouale se separa;albusurile se bat spuma;se adauga zaharul,batind in continuare,pina cind continutul

20 voturi    11 comentarii
3h
Prajituri
Tarta cu visine

Tarta cu visine

Se pun toate ingredientele in robotul de bucatarie in afara de apa si se amesteca in pulsuri se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

7 voturi

Ingrediente

  • 250 g faina,
  • 250 g zahar,
  • 180 g unt
  • 8 oua.

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Olariu
Nutellotta

Nutellotta

Blat: Se topeste ciocolata intr-o craticioara (in bain-marie). Cand s-a topit, se adauga untul.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Ceafa de porc pe pat de cartofi la cuptor

Ceafa de porc pe pat de cartofi la cuptor

Cartofii se curata si se taie patratele. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Fripturi
Tort Mimosa

Tort Mimosa

Se freaca bine 2 galbenusuri cu 5o g zahar si 50 g faina. Se adauga coaja de lamaie si 250 ml lapte.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Cuiburi de viespi