autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura Maria-Clara

Autor: oana (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: oana (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
Blat:, -4oua, -200gr zahar, -200gr faina, -1 praf de copt, Blat II :, -6albusuri, -250gr zahar, -2 linguri faina, -200 gr nuca macinata, -1/2 plic praf de copt, Crema:, -375 gr unt, -250 gr zahar farin, -6 galbenusuri, -1 plic zahar vanilat

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se face un pandispan si se pune in tava tapetata cu foaie de talc evident unsa cu ulei pe ambele parti.
Si anume,4 albusuri se bat spuma bine,cu 200gr zahar,se adauga galbenusurile si faina cu praful de copt,treptat. Se omogenizeaza si se da la cuptor.
La blatul 2 , se bat albusurile spuma,se adauga zaharul, apoi faina si nuca,inclusiv praful de copt. se coace tot in tava tapetata cu foaie de talc unsa , se coace la foc mai iute in prima faza,apoi se da la minim pana la coacere completa.

Crema: untul se freaca cu zaharul pana devine ca o spuma alba,apoi se adauga galbenusurile treptat si zaharul vanilat.
Se pune blatul 1 in tava, apoi un strat de crema,apoi blatul 2 si peste se pune restul de crema. peste toata aceasta prajitura se pune zahar caramelizat cu nuca. si anume, se caramelizeaza zahar ,se adauga nuca si se pune pe un tocator de lemn uns bine cu unt. spartura respectiva se arunca stropi peste prajitura, avand rol de crantz.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Maria-Clara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Intr-un castron se pune uleiul, zaharul, oul, laptele, sarea si aromele care amesteca bine pana la

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Biscuiti cu portocale

Biscuiti cu portocale

Frecam untura cu zaharul, pana ce aproape s-a topit zaharul si amestecul devine cremos, adaugam rand

9 voturi    10 comentarii
3h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • -4oua
  • -200gr zahar
  • -200gr faina
  • -1 praf de copt
  • Blat II :
  • -6albusuri
  • -250gr zahar
  • -2 linguri faina
  • -200 gr nuca macinata
  • -1/2 plic praf de copt
  • Crema:
  • -375 gr unt
  • -250 gr zahar farin
  • -6 galbenusuri
  • -1 plic zahar vanilat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura Valurile Dunarii Prajitura Valurile Dunarii

Reteta prajiturii Valurile Dunarii, adica „Donauwelle” pe limba germana, este relativ noua, datand de la inceputul anilor

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu piure din dovleac si aroma de anason