Prajitura Maria-Clara

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • -4oua
  • -200gr zahar
  • -200gr faina
  • -1 praf de copt
  • Blat II :
  • -6albusuri
  • -250gr zahar
  • -2 linguri faina
  • -200 gr nuca macinata
  • -1/2 plic praf de copt
  • Crema:
  • -375 gr unt
  • -250 gr zahar farin
  • -6 galbenusuri
  • -1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Se face un pandispan si se pune in tava tapetata cu foaie de talc evident unsa cu ulei pe ambele parti.

Si anume,4 albusuri se bat spuma bine,cu 200gr zahar,se adauga galbenusurile si faina cu praful de copt,treptat. Se omogenizeaza si se da la cuptor.

La blatul 2 , se bat albusurile spuma,se adauga zaharul, apoi faina si nuca,inclusiv praful de copt. se coace tot in tava tapetata cu foaie de talc unsa , se coace la foc mai iute in prima faza,apoi se da la minim pana la coacere completa.

Crema: untul se freaca cu zaharul pana devine ca o spuma alba,apoi se adauga galbenusurile treptat si zaharul vanilat.

Se pune blatul 1 in tava, apoi un strat de crema,apoi blatul 2 si peste se pune restul de crema. peste toata aceasta prajitura se pune zahar caramelizat cu nuca. si anume, se caramelizeaza zahar ,se adauga nuca si se pune pe un tocator de lemn uns bine cu unt. spartura respectiva se arunca stropi peste prajitura, avand rol de crantz.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise