autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura Maria-Clara

Autor: oana (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: oana (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
Blat:, -4oua, -200gr zahar, -200gr faina, -1 praf de copt, Blat II :, -6albusuri, -250gr zahar, -2 linguri faina, -200 gr nuca macinata, -1/2 plic praf de copt, Crema:, -375 gr unt, -250 gr zahar farin, -6 galbenusuri, -1 plic zahar vanilat

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se face un pandispan si se pune in tava tapetata cu foaie de talc evident unsa cu ulei pe ambele parti.
Si anume,4 albusuri se bat spuma bine,cu 200gr zahar,se adauga galbenusurile si faina cu praful de copt,treptat. Se omogenizeaza si se da la cuptor.
La blatul 2 , se bat albusurile spuma,se adauga zaharul, apoi faina si nuca,inclusiv praful de copt. se coace tot in tava tapetata cu foaie de talc unsa , se coace la foc mai iute in prima faza,apoi se da la minim pana la coacere completa.

Crema: untul se freaca cu zaharul pana devine ca o spuma alba,apoi se adauga galbenusurile treptat si zaharul vanilat.
Se pune blatul 1 in tava, apoi un strat de crema,apoi blatul 2 si peste se pune restul de crema. peste toata aceasta prajitura se pune zahar caramelizat cu nuca. si anume, se caramelizeaza zahar ,se adauga nuca si se pune pe un tocator de lemn uns bine cu unt. spartura respectiva se arunca stropi peste prajitura, avand rol de crantz.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Maria-Clara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu budinca si fructe Claudia

Prajitura cu budinca si fructe Claudia

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare Galbenususrile se mixeaza bine

11 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Orez in lapte roz

Orez in lapte roz

Intr-o cratita, pe foc potrivit, se pun laptele, lichiorul de caspuni, Limoncello, batonul de scortisoara

2 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • -4oua
  • -200gr zahar
  • -200gr faina
  • -1 praf de copt
  • Blat II :
  • -6albusuri
  • -250gr zahar
  • -2 linguri faina
  • -200 gr nuca macinata
  • -1/2 plic praf de copt
  • Crema:
  • -375 gr unt
  • -250 gr zahar farin
  • -6 galbenusuri
  • -1 plic zahar vanilat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura amandina.