autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura Maria-Clara

Autor: oana (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: oana (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
Blat:, -4oua, -200gr zahar, -200gr faina, -1 praf de copt, Blat II :, -6albusuri, -250gr zahar, -2 linguri faina, -200 gr nuca macinata, -1/2 plic praf de copt, Crema:, -375 gr unt, -250 gr zahar farin, -6 galbenusuri, -1 plic zahar vanilat

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se face un pandispan si se pune in tava tapetata cu foaie de talc evident unsa cu ulei pe ambele parti.
Si anume,4 albusuri se bat spuma bine,cu 200gr zahar,se adauga galbenusurile si faina cu praful de copt,treptat. Se omogenizeaza si se da la cuptor.
La blatul 2 , se bat albusurile spuma,se adauga zaharul, apoi faina si nuca,inclusiv praful de copt. se coace tot in tava tapetata cu foaie de talc unsa , se coace la foc mai iute in prima faza,apoi se da la minim pana la coacere completa.

Crema: untul se freaca cu zaharul pana devine ca o spuma alba,apoi se adauga galbenusurile treptat si zaharul vanilat.
Se pune blatul 1 in tava, apoi un strat de crema,apoi blatul 2 si peste se pune restul de crema. peste toata aceasta prajitura se pune zahar caramelizat cu nuca. si anume, se caramelizeaza zahar ,se adauga nuca si se pune pe un tocator de lemn uns bine cu unt. spartura respectiva se arunca stropi peste prajitura, avand rol de crantz.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Maria-Clara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mar si scortisoara

Prajitura cu mar si scortisoara

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu mixerul apoi se adauga zaharul si mixam

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Briose din albus cu dulce de leche

Briose din albus cu dulce de leche

Albusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar, cand devine tare si lucioasa, adaugam si vanilia

11 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • -4oua
  • -200gr zahar
  • -200gr faina
  • -1 praf de copt
  • Blat II :
  • -6albusuri
  • -250gr zahar
  • -2 linguri faina
  • -200 gr nuca macinata
  • -1/2 plic praf de copt
  • Crema:
  • -375 gr unt
  • -250 gr zahar farin
  • -6 galbenusuri
  • -1 plic zahar vanilat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca

Se prepara rulada mixand albusurile cu zaharul si galbenusurile cu uleiul.Se amesteca torul si adaugam faina.Se coace blataul in forma

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Rulada cu mascarpone si dulceata din coji de portocala Rulada cu mascarpone si dulceata din coji de portocala

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se intaresc ca bezeaua. Galbenusurile se freaca cu uleiul si esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Trigoane cu nuca