autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura Maria-Clara

Autor: oana (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: oana (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
Blat:, -4oua, -200gr zahar, -200gr faina, -1 praf de copt, Blat II :, -6albusuri, -250gr zahar, -2 linguri faina, -200 gr nuca macinata, -1/2 plic praf de copt, Crema:, -375 gr unt, -250 gr zahar farin, -6 galbenusuri, -1 plic zahar vanilat

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se face un pandispan si se pune in tava tapetata cu foaie de talc evident unsa cu ulei pe ambele parti.
Si anume,4 albusuri se bat spuma bine,cu 200gr zahar,se adauga galbenusurile si faina cu praful de copt,treptat. Se omogenizeaza si se da la cuptor.
La blatul 2 , se bat albusurile spuma,se adauga zaharul, apoi faina si nuca,inclusiv praful de copt. se coace tot in tava tapetata cu foaie de talc unsa , se coace la foc mai iute in prima faza,apoi se da la minim pana la coacere completa.

Crema: untul se freaca cu zaharul pana devine ca o spuma alba,apoi se adauga galbenusurile treptat si zaharul vanilat.
Se pune blatul 1 in tava, apoi un strat de crema,apoi blatul 2 si peste se pune restul de crema. peste toata aceasta prajitura se pune zahar caramelizat cu nuca. si anume, se caramelizeaza zahar ,se adauga nuca si se pune pe un tocator de lemn uns bine cu unt. spartura respectiva se arunca stropi peste prajitura, avand rol de crantz.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Maria-Clara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pitakia me anthotiro, meli kai feta

Pitakia me anthotiro, meli kai feta

Se amesteca feta, ricotta, mierea, galbenusul de ou si scortisoara pana se face o compozitie groasa.

5 voturi    2 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Mare atentie in ordinea in care scriu asa sa faceti si dumneavoastra,astfel ea isi va alege singura

12 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • -4oua
  • -200gr zahar
  • -200gr faina
  • -1 praf de copt
  • Blat II :
  • -6albusuri
  • -250gr zahar
  • -2 linguri faina
  • -200 gr nuca macinata
  • -1/2 plic praf de copt
  • Crema:
  • -375 gr unt
  • -250 gr zahar farin
  • -6 galbenusuri
  • -1 plic zahar vanilat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Alba ca Zapada