autor:

burdulea maria elena

» » Prajituri

Prajitura Maria-Elena

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 decembrie 2009

Ingrediente
Eu folosesc tava mare de la aragaz- 28/40, , Blatul 1: 6 albusuri, 6 linguri zahar, 6 galbenusuri, o jumatate praf de copt, 6 linguri de faina., , Blatul 2: alte 6 albusuri, 6 linguri de zahar, 250 grame nuca macinata, o jumatate praf de copt, 2 linguri de faina., , Crema: 6 galbenusuri (ramase de la blatul 2), 250 grame zahar pudra, 2 sau 3 vanilii, 2 linguri de faina si 250 ml lapte, 2 pachete de unt

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

112 voturi

Mod de preparare

Se procedeaza asa: Preparam blatul 1: 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri zahar, 6 galbenusuri, o jumatate praf de copt, 6 linguri de faina.


Se coace in tava unsa si tapetata cu faina, la foc potrivit.


Preparam blatul 2: alte 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri de zahar, se adauga 250 grame nuca macinata, o jumatate praf de copt, 2 linguri de faina.


Se coace in tava unsa si tapetata cu faina, la foc potrivit.


Preparam crema: 6 galbenusuri (ramase de la blatul 2) se freaca cu 250 grame zahar pudra, 2 sau 3 vanilii, 2 linguri de faina si 250 ml lapte, se fierbe de preferat pe abur ( dar se poate si la foc mic intrun vas bun de care nu se lipeste ) pana se ingroasa bine. Lasam crema sa se raceasca, apoi cele 2 pachete de unt se freaca bine (sa iasa apa daca contine) apoi se amesteca cu compozitia de mai sus, racita. Crema obtinuta se imparte in 2 parti. Intruna punem 2 linguri de cacao si se pune intre foi, iar crema galbena se pune deasupra si se razuieste ciocolata. Prajitura se asambleaza astfel: blat galben uns cu crema cu cacao peste care asezam blatul cu nuca pe care il ungem cu crema galbena, iar deasupra razuim ciocolata.
Se procedeaza asa: Preparam blatul 1: 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri zahar, 6 galbenusuri, o jumatate praf de copt, 6 linguri de faina.

<
Retete
Alte retete din Prajituri

Prajitura Bounty

Mai intai facem siropul: Intr-un ibric caramelizam zaharul. Punem laptele (atentie la aburi) si

7 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri

Placinta cu mere si dovleac

Se spala, curata, merele si dovleacul. Se dau pe razatoare merele si miezul galben de dovleac, se

21 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Liana_Rauta

    Liana_Rauta (Chef de cuisine):

    Am pregatit-o pentru masa de Paste. M-a incantat reteta si ma bucur ca am reusit s-o prepar. Este f. gustoasa si o recomand cu caldura prietenilor...

  • Anton_Cristina

    Anton_Cristina (Maestru bucatar):

    Absolut senzationala si delicioasa.

  • roxana

    roxana (Chef de cuisine):

    WOWWWWWW!!!!O PRAJITURA FOARTE BUNA SI DELICIOASA,COMPLIMENTI.EU ASTAZI AM PREGATITO PENTRU PRIMA DATA

  • 36 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2015

    Ionela Rotaru, am scris la ingrediente tava are dimensiunea de: 28/40

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2015

    Arata minunat si este super,am facut-o de Craciun.

  • Fara foto

    Ionela Rotaru , 04 ianuarie 2015

    ce dimensiuni are tava?

    • Fara foto

      Ionela Rotaru , 04 ianuarie 2015

      tava?

    • Fara foto

      Dana Dana , 27 noiembrie 2014

      Spune si de hartia care se pune in tava ca altfel te injura fetele

    • Fara foto

      Florin Marius Si Alina , 11 septembrie 2014

      cate grame trebuie sa aiba pachetele de unt? :)

    • Liana_Rauta

      Liana_Rauta (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2014

      F buna prajitura. Am pregatit-o de Paste si ma bucur ca am ales aceasta reteta.

    • Anton_Cristina

      Anton_Cristina (Maestru bucatar) , 19 februarie 2014

      Buna ziua. Am facut aceasta prajitura sambata si este absolut senzationala. O recomand din toata inima.

    • Fara foto

      Korosi Rodica , 13 februarie 2014

      Doamna Elena dupa reteta prajitura pare excelenta.Cine pregateste prajituri isi da seama.La sfirsit de saptamina am sa o pregatesc si eu.

    • Fara foto

      Mily Koco , 22 ianuarie 2014

      Atat de fain arata si cred ca si buna.

    • Fara foto

      Maria Elena Burdulea , 09 decembrie 2013

      ce dimensiuni are tava?

    • Fara foto

      Proca Constanta , 08 decembrie 2013

      ARATA FOARTE BINE,CRED CA E SUPER BUNA !

    • Fara foto

      Mihaela Stefan Mihailiuc , 15 septembrie 2013

      ce dimensiuni are tava?

    • Fara foto

      Mirela Stefan , 15 septembrie 2013

      ador prajitura asta

    • Fara foto

      elenalucia , 15 septembrie 2013

      trebe sa fie buna dupa cum arata

    • Fara foto

      Maria Secman , 14 august 2013

      Arata super, o fac acum ptr. sf. Maria, merci de reteta! :*

    • Rodica_Georgescu

      Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 12 august 2013

      super..am s-o fac...<3

    • Fara foto

      Elena Costachioiu , 03 iulie 2013

      arata super

    • Fara foto

      Mirela Mirey , 28 iunie 2013

      ce dimensiuni are tava?

    • Fara foto

      Nedea Denisa , 28 iunie 2013

      ce dimensiuni are tava?

    • Fara foto

      Mily , 28 iunie 2013

      Foarte bine arata si tare buna cred k e...:) Vreau sa o fac si eu sapt.asta.

    • Fara foto

      Mirela Mirey , 28 iunie 2013

      Este grozava! Fac si eu ceva in genul acesta. Blaturile cu nuca sunt preferatele mele.

    • Fara foto

      Estera Alin Muresan , 28 iunie 2013

      2 sau 3 vanili adica zahar vanilat sau budinca de vanilie?

    • Fara foto

      Ionica Alexandrina , 28 iunie 2013

      Arata foarte bine, cred ca este si gustoasa!

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

      Felicitari !

    • Lucica

      Lucica (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

      Arata f bine.Felicitari.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

      Florenta, multumesc pt vot si incredere. Pup.

    • Florenta Dinu

      Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

      Foarte bun.Ai votul meu

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2013

      Cely, e o combinatie placuta intre foaia de blat cu nuca si cremele de vanilie si cacao.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2013

      Pare sa fie intr-adevar foarte, foarte buna. Felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2012

      Multumesc frumos pt aprecieri ,,floare de colt,,.

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2012

      Ce bine arata !!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Va asigur ca e f. gustoasa dar si aspectoasa, insa nu am reusit sa redau aspectul asa cum ar fi trebuit, nu prea ma inghesuie talentul de fotograf.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Arata foarte bine .

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

      Felicitari,imi place cum arata.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

      Foarte bună!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

112 voturi

Ingrediente

  • Eu folosesc tava mare de la aragaz- 28/40
  • Blatul 1: 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 6 galbenusuri
  • o jumatate praf de copt
  • 6 linguri de faina.
  • Blatul 2: alte 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 250 grame nuca macinata
  • o jumatate praf de copt
  • 2 linguri de faina.
  • Crema: 6 galbenusuri (ramase de la blatul 2)
  • 250 grame zahar pudra
  • 2 sau 3 vanilii
  • 2 linguri de faina si 250 ml lapte
  • 2 pachete de unt

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena

Conopida cu maioneza

Buna, ieftina, usor de gatit, prezenta pe mai toate mesele din piata, vedeta retetei de azi este

6 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Prajitura Negresa cu cocos

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de

18 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Gomboti cu prune

Se curata, se spala cartofii, se taie in 4 si se pun la fiert in apa cu sare. In timp ce fierb cartofii,

14 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ionela Rotaru, am scris la ingrediente tava are dimensiunea de: 28/40

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura Iute cu Ghimbir

Prajitura Iute cu Ghimbir

- Se bate untul cu zahărul pudră până devine spumos; - Se adaugă oul și se mixează bine; - Acum se adaugă ghimbirul,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura festiva caramel

Prajitura festiva caramel

Se bat albusurile cu zaharul pana se obtine o bezea tare, se amesteca cu nucile macinate.Praful de copt se amesteca cu faina si se toarna

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse