autor:

burdulea maria elena

» » Prajituri

Prajitura Maria-Elena

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 decembrie 2009

Ingrediente
Eu folosesc tava mare de la aragaz- 28/40, , Blatul 1: 6 albusuri, 6 linguri zahar, 6 galbenusuri, o jumatate praf de copt, 6 linguri de faina., , Blatul 2: alte 6 albusuri, 6 linguri de zahar, 250 grame nuca macinata, o jumatate praf de copt, 2 linguri de faina., , Crema: 6 galbenusuri (ramase de la blatul 2), 250 grame zahar pudra, 2 sau 3 vanilii, 2 linguri de faina si 250 ml lapte, 2 pachete de unt

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

164 voturi

Mod de preparare

Se procedeaza asa: Preparam blatul 1: 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri zahar, 6 galbenusuri, o jumatate praf de copt, 6 linguri de faina. Se coace in tava unsa si tapetata cu faina, la foc potrivit.

Preparam blatul 2: alte 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri de zahar, se adauga 250 grame nuca macinata, o jumatate praf de copt, 2 linguri de faina. Se coace in tava unsa si tapetata cu faina, la foc potrivit.

Preparam crema: 6 galbenusuri (ramase de la blatul 2) se freaca cu 250 grame zahar pudra, 2 sau 3 vanilii, 2 linguri de faina si 250 ml lapte,apoi se fierbe de preferat pe abur ( dar se poate si la foc mic intrun vas bun de care nu se lipeste ) pana se ingroasa bine. Lasam crema sa se raceasca, apoi cele 2 pachete de unt se freaca bine (sa iasa apa daca contine) apoi se amesteca cu compozitia de mai sus, racita. Crema obtinuta se imparte in 2 parti. Intruna punem 2 linguri de cacao si se pune intre foi, iar crema galbena se pune deasupra si se razuieste ciocolata. Prajitura se asambleaza astfel: blat galben uns cu crema cu cacao peste care asezam blatul cu nuca pe care il ungem cu crema galbena, iar deasupra razuim ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Maria-Elena" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Liana_Rauta

    Liana_Rauta (Chef de cuisine):

    Am pregatit-o pentru masa de Paste. M-a incantat reteta si ma bucur ca am reusit s-o prepar. Este f. gustoasa si o recomand cu caldura prietenilor...

  • Anton_Cristina

    Anton_Cristina (Maestru bucatar):

    Absolut senzationala si delicioasa.

  • roxana

    roxana (Chef de cuisine):

    WOWWWWWW!!!!O PRAJITURA FOARTE BUNA SI DELICIOASA,COMPLIMENTI.EU ASTAZI AM PREGATITO PENTRU PRIMA DATA

  • 36 comentarii

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2015

    Ionela Rotaru, am scris la ingrediente tava are dimensiunea de: 28/40

  • Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2015

    Arata minunat si este super,am facut-o de Craciun.

  • Ionela Rotaru , 04 ianuarie 2015

    ce dimensiuni are tava?

    • Ionela Rotaru , 04 ianuarie 2015

      tava?

    • Dana Dana , 27 noiembrie 2014

      Spune si de hartia care se pune in tava ca altfel te injura fetele

    • Florin Marius Si Alina , 11 septembrie 2014

      cate grame trebuie sa aiba pachetele de unt? :)

    • Liana_Rauta

      Liana_Rauta (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2014

      F buna prajitura. Am pregatit-o de Paste si ma bucur ca am ales aceasta reteta.

    • Anton_Cristina

      Anton_Cristina (Maestru bucatar) , 19 februarie 2014

      Buna ziua. Am facut aceasta prajitura sambata si este absolut senzationala. O recomand din toata inima.

    • Korosi Rodica , 13 februarie 2014

      Doamna Elena dupa reteta prajitura pare excelenta.Cine pregateste prajituri isi da seama.La sfirsit de saptamina am sa o pregatesc si eu.

    • Mily Koco , 22 ianuarie 2014

      Atat de fain arata si cred ca si buna.

    • Maria Elena Burdulea , 09 decembrie 2013

      ce dimensiuni are tava?

    • Proca Constanta , 08 decembrie 2013

      ARATA FOARTE BINE,CRED CA E SUPER BUNA !

    • Mihaela Stefan Mihailiuc , 15 septembrie 2013

      ce dimensiuni are tava?

    • Mirela Stefan , 15 septembrie 2013

      ador prajitura asta

    • elenalucia , 15 septembrie 2013

      trebe sa fie buna dupa cum arata

    • Maria Secman , 14 august 2013

      Arata super, o fac acum ptr. sf. Maria, merci de reteta! :*

    • Rodica_Georgescu

      Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 12 august 2013

      super..am s-o fac...<3

    • Elena Costachioiu , 03 iulie 2013

      arata super

    • Mirela Mirey , 28 iunie 2013

      ce dimensiuni are tava?

    • Nedea Denisa , 28 iunie 2013

      ce dimensiuni are tava?

    • Mily , 28 iunie 2013

      Foarte bine arata si tare buna cred k e...:) Vreau sa o fac si eu sapt.asta.

    • Mirela Mirey , 28 iunie 2013

      Este grozava! Fac si eu ceva in genul acesta. Blaturile cu nuca sunt preferatele mele.

    • Estera Alin Muresan , 28 iunie 2013

      2 sau 3 vanili adica zahar vanilat sau budinca de vanilie?

    • Ionica Alexandrina , 28 iunie 2013

      Arata foarte bine, cred ca este si gustoasa!

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

      Felicitari !

    • Lucica

      Lucica (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

      Arata f bine.Felicitari.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

      Florenta, multumesc pt vot si incredere. Pup.

    • Florenta Dinu

      Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

      Foarte bun.Ai votul meu

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2013

      Cely, e o combinatie placuta intre foaia de blat cu nuca si cremele de vanilie si cacao.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2013

      Pare sa fie intr-adevar foarte, foarte buna. Felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2012

      Multumesc frumos pt aprecieri ,,floare de colt,,.

    • Floare de colt (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2012

      Ce bine arata !!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Va asigur ca e f. gustoasa dar si aspectoasa, insa nu am reusit sa redau aspectul asa cum ar fi trebuit, nu prea ma inghesuie talentul de fotograf.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Arata foarte bine .

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

      Felicitari,imi place cum arata.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

      Foarte bună!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

164 voturi

Ingrediente

  • Eu folosesc tava mare de la aragaz- 28/40
  • Blatul 1: 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 6 galbenusuri
  • o jumatate praf de copt
  • 6 linguri de faina.
  • Blatul 2: alte 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 250 grame nuca macinata
  • o jumatate praf de copt
  • 2 linguri de faina.
  • Crema: 6 galbenusuri (ramase de la blatul 2)
  • 250 grame zahar pudra
  • 2 sau 3 vanilii
  • 2 linguri de faina si 250 ml lapte
  • 2 pachete de unt

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

15 voturi    22 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

13 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ionela Rotaru, am scris la ingrediente tava are dimensiunea de: 28/40

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu crema nuga