Prajitura Marinica

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Foi cacao:300 g faina
  • 100 g margarina
  • 100 g zahar pudra
  • 2 lingurite cacao
  • un varf cutit bicarbonat( stins ci lamaie)
  • 1-2 linguri smantana
  • putin lapte. Foi de pandispan:6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar. Crema:7 linguri faina
  • 450 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 3 prafuri de zahar vanilat
  • 250 g zahar. Glazura:4 linguri cacao
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri lapte

Mod de preparare

Pentru foile de cacao: Se amesteca toate ingredientele si se face o coca, care se imparte in doua. Se obtin doua foi, care se coc pe spatele tavii. Tava trebuie unsa si tapetata, iar foile si intind cu sucitorul, subtiri de 1-2 mm. Se coc si se pun fiecare pe cate o planseta, pentru ca se intareste imediat.

Pentru foaia de pandispan: Se amesteca ingredientele , se formeaza o coca, pe care o coacem.

Crema: Se face o compozitie care se fierbe in bain-marie pana se face ca o smantana, se adauga 250 g unt cand este aproape gata.

Aranjament: Se pune o foaie de cacao, jumatate din crema, foaia din pandispan si apoi cealalta jumatate de crema, foaia de cacao si glazura.

Glazura: Se fierbe pe foc. Cand este aproape rece se adauga 50 g unt.

Se lasa totul la rece pana a doua zi si se taie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise