autor:

CristinaD

» » Prajituri

Prajitura Marinica

Autor: CristinaD (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CristinaD (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2008

Ingrediente
Foi cacao:300 g faina, 100 g margarina, 100 g zahar pudra, 2 lingurite cacao, un varf cutit bicarbonat( stins ci lamaie), 1-2 linguri smantana, putin lapte. Foi de pandispan:6 oua, 6 linguri faina, 6 linguri zahar. Crema:7 linguri faina, 450 ml lapte, 2 galbenusuri, 3 prafuri de zahar vanilat, 250 g zahar. Glazura:4 linguri cacao, 4 linguri zahar, 4 linguri lapte

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Pentru foile de cacao: Se amesteca toate ingredientele si se face o coca, care se imparte in doua. Se obtin doua foi, care se coc pe spatele tavii. Tava trebuie unsa si tapetata, iar foile si intind cu sucitorul, subtiri de 1-2 mm. Se coc si se pun fiecare pe cate o planseta, pentru ca se intareste imediat.

Pentru foaia de pandispan: Se amesteca ingredientele , se formeaza o coca, pe care o coacem.

Crema: Se face o compozitie care se fierbe in bain-marie pana se face ca o smantana, se adauga 250 g unt cand este aproape gata.

Aranjament: Se pune o foaie de cacao, jumatate din crema, foaia din pandispan si apoi cealalta jumatate de crema, foaia de cacao si glazura.
Glazura: Se fierbe pe foc. Cand este aproape rece se adauga 50 g unt.
Se lasa totul la rece pana a doua zi si se taie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Marinica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec pufos cu ciococlata

Chec pufos cu ciococlata

Ouale se separa, untul se pune la topit pe baie de abur iar ciocolata se marunteste. Albusurile

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura Confiata

Prajitura Confiata

Blat 1:5 albusuri de ou se bat bine cu 7 linguri de zahar pana devine o spuma,apoi se adauga 5 linguri

20 voturi    10 comentarii
2h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Foi cacao:300 g faina
  • 100 g margarina
  • 100 g zahar pudra
  • 2 lingurite cacao
  • un varf cutit bicarbonat( stins ci lamaie)
  • 1-2 linguri smantana
  • putin lapte. Foi de pandispan:6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar. Crema:7 linguri faina
  • 450 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 3 prafuri de zahar vanilat
  • 250 g zahar. Glazura:4 linguri cacao
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri lapte

Raporteaza reteta

Retete
de CristinaD
Frigarui de pui

Frigarui de pui

Se taie cubulete toate ingredientele; Se amesteca intr-un vas de plastic toate ingredientele cu

3 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive
Supa de branza cu paine si salam

Supa de branza cu paine si salam

Mod de preparare: Se curata usturoiul si se toaca marunt. Se caleste in 2 linguri de unt fierbinte

4 voturi    4 comentarii
1h
Supe de legume
Bulz

Bulz

Mamaliga se fierbe, mai groasa, se modeleaza, cu mainile umede de zer, cuprinzand in interior branza

7 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Se spala bine arpacasul si se pune la fiert la foc potrivit. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Inimioare cu blat din fulgi de mei Inimioare cu blat din fulgi de mei

Se prepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se inatareste.Se incorporeaza si fulgii de mei si

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu crema de portocala