autor:

Cornelia

» » Prajituri

Prajitura marmorata

Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 septembrie 2012

Ingrediente
200 gr zahar, 3 oua, 125 ml ulei, 150 ml apa minerala, 550 gr. faina, 3 linguri cu cacao, 1 lingurita amoniac, Arome(zahar vanilat,coaja lamaie, portocala ), Putina sare, 400 gr.gem de caise (sau orice gem ,sa fie acrisor), 200 gr.nuca pisata

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Se amesteca ouale cu zaharul, pana devine ca o crema, se adauga uleiul in suvoi subtire, apoi apa minerala treptat, in care am dizolvat sarea si amoniacul, aromele, apoi treptat faina pana ajunge la consistenta smantanei groase, se imparte compozitia in doua, in una din parti se continua cu faina plus cacao ,dupa ce s-a incorporat bine faina si cacaoa, se intinde in tava tapetata cu hartie de copt,gemul amstecat cu nuca pisata se pune pe deasupra uniform , apoi se toarna compozitia alba, avand grija sa acoperi toata suprafata .Se da la cuptorul preincalzit 40-45 minute la foc mic. Cand e gata , se rade pe deasupra ciocolata de buna calitate si se pun si bucatele rupte de ciocolata.Se mai da la cuptor( cu focul stins) 5 minute .Se taie rece. La mine nu a rezistat pana sa se raceasca si s-a rupt un colt , asa fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura marmorata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura marmorata cu visine si bezea

Prajitura marmorata cu visine si bezea

Separam galbenusurile de albusuri si le batem cu zaharul pana devin ca o crema. Adaugam coaja de

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura marmorata cu caise

Prajitura marmorata cu caise

Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase. Se adauga alternativ, uleiul si laptele, apoi coaja

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

    Delicioasa...

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

    Rapid , usor si delicios !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

4 voturi

Ingrediente

  • 200 gr zahar
  • 3 oua
  • 125 ml ulei
  • 150 ml apa minerala
  • 550 gr. faina
  • 3 linguri cu cacao
  • 1 lingurita amoniac
  • Arome(zahar vanilat,coaja lamaie
  • portocala )
  • Putina sare
  • 400 gr.gem de caise (sau orice gem ,sa fie acrisor)
  • 200 gr.nuca pisata

Raporteaza reteta

Retete
de Cornelia
Paine de casa cu cartofi

Paine de casa cu cartofi

Cantitatile se pun in ordinea de mai sus ,in masina iar drojdia proaspata ,(care nu trebuie sa aiba

6 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Mucenici moldovenesti de post

Mucenici moldovenesti de post

Eu ii framant in masina de paine , (dureaza 10 minute ) dupa care scot aluatul si-l las la crescut

2 voturi    3 comentarii
2h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura  casei

Prajitura casei

Ouale se pun in bol in care se prepara aluatul ,pe galbenus se pune sarea (devine un galben mai intens

12 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

Delicioasa...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort frantuzesc