autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura marmorata cu cirese

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 iunie 2013

Ingrediente
5 oua, 250 gr zahar, 100 ml ulei, 250 gr iaurt natural, 300 gr faina ( sau mai putina, in functie de cat de zemos este iaurtul), 1 praf de copt, 2 pliculete zahar vanilat, 1 lingura cu varf cacao, 1 lingurita esenta de rom, 500 gr cirese

Dificultate: Medie Timp: 1h 5 min

7 voturi

Mod de preparare

Mai intai spalam ciresele si le scoatem samburii.
Intr-un bol mixam ouale de la tempetarura camerei impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Adaugam uleiul si mixam pana obtinem o crema.
Incorporam iaurtul, zaharul vanilat si praful de copt.
La final punem faina si mixam la viteza mica pana obtinem un aluat putin mai gros decat la chec.
Ungem o tava dreptunghiulara cu margarina, tapetam cu hartie de copt ( tava mea este de 37 x 24, dar daca vreti sa iese mai inalta prajitura puneti intr-o tava mai mica) si punem 3/4 din compozitie.
In restul adaugam cacaoa, esenta de rom si le incorporam.
Punem peste compozitia alba, cu o lingura, compozitie cu cacao si cu ajutorul unei furculite o marmoram.
Deasupra asezam ciresele.
Introducem tava in cuptorul incins la o temperatura potrivita.
Lasam prajitura acolo pana este frumos rumenita deasupra, apoi o scoatem, o lasam sa se raceasca si servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura marmorata cu cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Este o prajitura care se face rapid( mai mult dureaza coptul) ,dar va asigur ca va iesi delicioasa! 1.Mixati

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura de vis...

Prajitura de vis...

Blatul: Se separa ouale si se bat albusurile cu sare.Galbenusurile se bat cu zahar si se adauga

46 voturi    13 comentarii
55 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 18 iunie 2015

    Multumesc!

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 31 mai 2015

    Multumesc Doina!

  • Fara foto

    doina , 28 mai 2015

    iami,iami...

    • Fara foto

      Adriana Szep , 28 mai 2015

      delicioasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 5 min

7 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 250 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 250 gr iaurt natural
  • 300 gr faina ( sau mai putina
  • in functie de cat de zemos este iaurtul)
  • 1 praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingura cu varf cacao
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 500 gr cirese

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc Doina!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

4 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu gem si samburi de caise