autor:

Laura_Nechita

» » Prajituri

Prajitura Martisor

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 martie 2014

Ingrediente
Blat:, 100 gr cacao, 200 ml apa clocotita, 200 gr unt, 300 gr zahar brut, 1 cana lapte ( 200 &ndash 250 ml), 6 oua, 1 plic praf copt, 400 gr faina alba, Sirop, 400ml apa, 3 lg miere, 3 lg amaretto, Crema:, 250 gr mascarpone, 400 gr smantana, 100 gr zahar pudra, 100 gr fulgi ciocolata, Glazura:, 400 gr ciocolata minim 50% masa cacao, 2 cani lapte dulce, Crema alba:, 100 gr mascarpone, 200 gr smantana lichida, 50 gr zahar pudra vanilat, Alune in ciocolata, Cacao pt pudrat

Dificultate: Medie Timp: 2h

20 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron, punem cacaoa, zaharul si adaugam apa clocotita. Amestecam rapid cu un tel, apoi adaugam untul taiat cubulete. Amestecam in continuare pana se topeste untul si se omogenizeaza compozitia. Adaugam laptele si apoi ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Cernem faina cu praful de copt si incorporam in compozitie.

Pregatim o tava dreptunghiulara, prevazuta cu hartie de copt. Ca sa intindeti mai usor hartia de copt in tava, umeziti-o un pic pe spate si apoi intindeti-o in tava. Va fi mai maleabila si se va aseza mai frumos. Turnam compozitia si batem usor tava de blatul mesei, astfel vor iesi bulele de aer formate.

Dam tava la cuptor pentru aproximativ 40 minute. Va rezulta un blat crescut frumos si drept. Lasam la racit.

Intre timp, punem apa la fiert intr-un ibric, sa putem face siropul. Lasam sa fiarba, apoi dam la racit. Cand apa a devenit calduta numai, punem cateva linguri de miere, amestecand ca sa se topeasca si adaugam lichiorul. Lasam deoparte.

Intr-un castron, punem smantana si zaharul si mixam bine. Cand se intareste un pic, adaugam branza mascarpone si o incorporam. Dam crema la frigider.

Taiem blatul in doua straturi, atentie sa fie oarecum egale. In aceesi tava de copt, lasam hartia de copt si asezam un prim strat de blat pe care il insiropam cu jumatate din cantitatea de sirop. Blatul este unul dens, ciocolatos, si va absorbi mult sirop, insa fara a fi extrem de umed. Adaugam crema si apoi presaram fulgi de ciocolata. Asezam cel de-al doilea strat de blat si insiropam. Asezam o hartie de copt deasupra prajiturii si o dam la rece sa se aseze.

Intre timp, pregatim glazura. Ciocolata o punem la topit, pe baie de aburi, adaugam laptele, amestecam si o lasam pe baie de aburi. Va reiesi o compozitie fluida, numai buna pentru glazurat prajitura.

Dupa ce s-a racit prajitura, o taiem in patrate potrivite sau o putem decupa cu o forma rotunda. Glazuram fiecare portie cu ciocolata calda si apoi dam din nou la rece.

Intr-un castron, turnam smantana lichida si o mixam bine. Cand incepe sa capete consistenta, adaugam zaharul vanilat si mixam in continuare. Adaugam branza mascarpone si mixam pana la omogenizare. Crema astfel obtinuta o turnam intr-un poche si ornam fiecare portie de prajitura. Atentie! Glazura de pe prajituri trebuie sa fie racita cand ornam, altfel riscam sa se inmoaie crema. Asezam cate o aluna in ciocolata si pudram un pic de cacao. Dam la rece pana la servire!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Martisor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pancakes

Pancakes

Am batut ouale intregi cu mixerul, am adaugat zaharul si sarea; La ouale batute am adaugat margarina

2 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale

36 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Laura_Nechita

    Laura_Nechita (Chef de cuisine) , 04 martie 2014

    va multumesc mult! ma bucur mult ca va place!

  • Fara foto

    Lary Issa Piciu , 03 martie 2014

    arata delicios mmmm bv

  • Fara foto

    Liana Toma , 03 martie 2014

    Ce buna trebuie sa fie!!

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 03 martie 2014

      Super delicios martisorul tau. Bravo...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

20 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 100 gr cacao
  • 200 ml apa clocotita
  • 200 gr unt
  • 300 gr zahar brut
  • 1 cana lapte ( 200 &ndash 250 ml)
  • 6 oua
  • 1 plic praf copt
  • 400 gr faina alba
  • Sirop
  • 400ml apa
  • 3 lg miere
  • 3 lg amaretto
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 400 gr smantana
  • 100 gr zahar pudra
  • 100 gr fulgi ciocolata
  • Glazura:
  • 400 gr ciocolata minim 50% masa cacao
  • 2 cani lapte dulce
  • Crema alba:
  • 100 gr mascarpone
  • 200 gr smantana lichida
  • 50 gr zahar pudra vanilat
  • Alune in ciocolata
  • Cacao pt pudrat

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

41 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

18 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

21 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Laura_Nechita (Chef de cuisine)

va multumesc mult! ma bucur mult ca va place!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Gauffre cu caramel