autor:

Laura_Nechita

» » Prajituri

Prajitura Martisor

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 martie 2014

Ingrediente
Blat:, 100 gr cacao, 200 ml apa clocotita, 200 gr unt, 300 gr zahar brut, 1 cana lapte ( 200 &ndash 250 ml), 6 oua, 1 plic praf copt, 400 gr faina alba, Sirop, 400ml apa, 3 lg miere, 3 lg amaretto, Crema:, 250 gr mascarpone, 400 gr smantana, 100 gr zahar pudra, 100 gr fulgi ciocolata, Glazura:, 400 gr ciocolata minim 50% masa cacao, 2 cani lapte dulce, Crema alba:, 100 gr mascarpone, 200 gr smantana lichida, 50 gr zahar pudra vanilat, Alune in ciocolata, Cacao pt pudrat

Dificultate: Medie Timp: 2h

20 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron, punem cacaoa, zaharul si adaugam apa clocotita. Amestecam rapid cu un tel, apoi adaugam untul taiat cubulete. Amestecam in continuare pana se topeste untul si se omogenizeaza compozitia. Adaugam laptele si apoi ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Cernem faina cu praful de copt si incorporam in compozitie.

Pregatim o tava dreptunghiulara, prevazuta cu hartie de copt. Ca sa intindeti mai usor hartia de copt in tava, umeziti-o un pic pe spate si apoi intindeti-o in tava. Va fi mai maleabila si se va aseza mai frumos. Turnam compozitia si batem usor tava de blatul mesei, astfel vor iesi bulele de aer formate.

Dam tava la cuptor pentru aproximativ 40 minute. Va rezulta un blat crescut frumos si drept. Lasam la racit.

Intre timp, punem apa la fiert intr-un ibric, sa putem face siropul. Lasam sa fiarba, apoi dam la racit. Cand apa a devenit calduta numai, punem cateva linguri de miere, amestecand ca sa se topeasca si adaugam lichiorul. Lasam deoparte.

Intr-un castron, punem smantana si zaharul si mixam bine. Cand se intareste un pic, adaugam branza mascarpone si o incorporam. Dam crema la frigider.

Taiem blatul in doua straturi, atentie sa fie oarecum egale. In aceesi tava de copt, lasam hartia de copt si asezam un prim strat de blat pe care il insiropam cu jumatate din cantitatea de sirop. Blatul este unul dens, ciocolatos, si va absorbi mult sirop, insa fara a fi extrem de umed. Adaugam crema si apoi presaram fulgi de ciocolata. Asezam cel de-al doilea strat de blat si insiropam. Asezam o hartie de copt deasupra prajiturii si o dam la rece sa se aseze.

Intre timp, pregatim glazura. Ciocolata o punem la topit, pe baie de aburi, adaugam laptele, amestecam si o lasam pe baie de aburi. Va reiesi o compozitie fluida, numai buna pentru glazurat prajitura.

Dupa ce s-a racit prajitura, o taiem in patrate potrivite sau o putem decupa cu o forma rotunda. Glazuram fiecare portie cu ciocolata calda si apoi dam din nou la rece.

Intr-un castron, turnam smantana lichida si o mixam bine. Cand incepe sa capete consistenta, adaugam zaharul vanilat si mixam in continuare. Adaugam branza mascarpone si mixam pana la omogenizare. Crema astfel obtinuta o turnam intr-un poche si ornam fiecare portie de prajitura. Atentie! Glazura de pe prajituri trebuie sa fie racita cand ornam, altfel riscam sa se inmoaie crema. Asezam cate o aluna in ciocolata si pudram un pic de cacao. Dam la rece pana la servire!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Martisor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cupcakes cu scortisoara

Cupcakes cu scortisoara

Preincalzim cuptorul la 180 de grade si preparam formele sau cupele pentru cupcakes, circa 24 forme

5 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Brownie Cheesecake

Brownie Cheesecake

Asa cum spune si Laura Adamache despre aceasta prajitura ca este absolut divina, asa spun si eu!

10 voturi    4 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Laura_Nechita

    Laura_Nechita (Chef de cuisine) , 04 martie 2014

    va multumesc mult! ma bucur mult ca va place!

  • Fara foto

    Lary Issa Piciu , 03 martie 2014

    arata delicios mmmm bv

  • Fara foto

    Liana Toma , 03 martie 2014

    Ce buna trebuie sa fie!!

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 03 martie 2014

      Super delicios martisorul tau. Bravo...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

20 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 100 gr cacao
  • 200 ml apa clocotita
  • 200 gr unt
  • 300 gr zahar brut
  • 1 cana lapte ( 200 &ndash 250 ml)
  • 6 oua
  • 1 plic praf copt
  • 400 gr faina alba
  • Sirop
  • 400ml apa
  • 3 lg miere
  • 3 lg amaretto
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 400 gr smantana
  • 100 gr zahar pudra
  • 100 gr fulgi ciocolata
  • Glazura:
  • 400 gr ciocolata minim 50% masa cacao
  • 2 cani lapte dulce
  • Crema alba:
  • 100 gr mascarpone
  • 200 gr smantana lichida
  • 50 gr zahar pudra vanilat
  • Alune in ciocolata
  • Cacao pt pudrat

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

42 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

18 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

22 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Laura_Nechita (Chef de cuisine)

va multumesc mult! ma bucur mult ca va place!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Pascute