Prajitura MATEEA

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 6 oua;
  • - 1 1/2 cani zahar;
  • - 2 cani faina;
  • - 50 ml ulei;
  • - esenta rom;
  • - 50g unt;
  • Pentru sirop:
  • - 1 1/2 pachete unt;
  • - 500 ml lapte;
  • - 2 cani zahar;
  • - esenta de rom;
  • -100 g cacao;
  • Pentru ornat:
  • - 500 g nuca de cocos;

Mod de preparare

- se separa intr-un vas albusurile, iar galbenusurile se pun in alt vas;

- se bat albusurile spuma, iar dupa ce s-au intarit se adauga treptat zaharul;

- se freaca galbenusurile cu uleiul, iar apoi se adauga treptat in compozitie;

- se incorporeaza faina treptat, iar la final se adauga esenta de rom;

- se unge o tava cu unt si se aseaza aluatul;

- se da la cuptor, preincalzit, cca 30 min;

- se lasa sa se raceasca;

- se taie cubulete sau orice alte forme doriti;

Siropul:

- se amesteca intr-o cratita untul cu laptele, zaharul , esenta de rom si cacaoa;

- se lasa pe foc, amestecand continuu pana cand incepe sa se ingroase;

- se lasa sa se raceasca;

Ornarea:

- Se aseaza intr-un castron siropul caldut, intr-un alt castron nuca de cocos;

- se ia fiecare bucata, se inmoaie bine in sirop, se tavaleste prin nuca de cocos, iar apoi se aseaza pe un castron;

Pofta buna!

Nota: Pentru ornat se poate folosi si nuca de cocos mozaic care se gaseste in magazinele Carrefour.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise