Prajitura MATEEA

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 6 oua;
  • - 1 1/2 cani zahar;
  • - 2 cani faina;
  • - 50 ml ulei;
  • - esenta rom;
  • - 50g unt;
  • Pentru sirop:
  • - 1 1/2 pachete unt;
  • - 500 ml lapte;
  • - 2 cani zahar;
  • - esenta de rom;
  • -100 g cacao;
  • Pentru ornat:
  • - 500 g nuca de cocos;

Mod de preparare

- se separa intr-un vas albusurile, iar galbenusurile se pun in alt vas;

- se bat albusurile spuma, iar dupa ce s-au intarit se adauga treptat zaharul;

- se freaca galbenusurile cu uleiul, iar apoi se adauga treptat in compozitie;

- se incorporeaza faina treptat, iar la final se adauga esenta de rom;

- se unge o tava cu unt si se aseaza aluatul;

- se da la cuptor, preincalzit, cca 30 min;

- se lasa sa se raceasca;

- se taie cubulete sau orice alte forme doriti;

Siropul:

- se amesteca intr-o cratita untul cu laptele, zaharul , esenta de rom si cacaoa;

- se lasa pe foc, amestecand continuu pana cand incepe sa se ingroase;

- se lasa sa se raceasca;

Ornarea:

- Se aseaza intr-un castron siropul caldut, intr-un alt castron nuca de cocos;

- se ia fiecare bucata, se inmoaie bine in sirop, se tavaleste prin nuca de cocos, iar apoi se aseaza pe un castron;

Pofta buna!

Nota: Pentru ornat se poate folosi si nuca de cocos mozaic care se gaseste in magazinele Carrefour.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise