- se separa intr-un vas albusurile, iar galbenusurile se pun in alt vas;
- se bat albusurile spuma, iar dupa ce s-au intarit se adauga treptat zaharul;
- se freaca galbenusurile cu uleiul, iar apoi se adauga treptat in compozitie;
- se incorporeaza faina treptat, iar la final se adauga esenta de rom;
- se unge o tava cu unt si se aseaza aluatul;
- se da la cuptor, preincalzit, cca 30 min;
- se lasa sa se raceasca;
- se taie cubulete sau orice alte forme doriti;
Siropul:
- se amesteca intr-o cratita untul cu laptele, zaharul , esenta de rom si cacaoa;
- se lasa pe foc, amestecand continuu pana cand incepe sa se ingroase;
- se lasa sa se raceasca;
Ornarea:
- Se aseaza intr-un castron siropul caldut, intr-un alt castron nuca de cocos;
- se ia fiecare bucata, se inmoaie bine in sirop, se tavaleste prin nuca de cocos, iar apoi se aseaza pe un castron;
Pofta buna!
Nota: Pentru ornat se poate folosi si nuca de cocos mozaic care se gaseste in magazinele Carrefour.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii