autor:

sonia

» » Prajituri

Prajitura mea de Halloween

Autor: sonia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sonia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 octombrie 2012

Ingrediente
In seara de Halloween am vrut sa impresionez pe cineva drag mie si am facut o prajitura (singeroasa). Asa de bine si buna a iesit incat nu doar am impresionat acea persoana special pentru mine dar m-am impresionat chiar si pe mine:) sa vedem ce a iesit:, Avem nevoe de:, 1 plic praf de copt, 8 oua, 8 linguri zahar, 10 linguri de faina alba, 12 linguri ulei, coaja rasa de lamaie, 400 de g.cirese fara simbur, 4 linguri dulceta de visine, 50g nuca de cocos, sare. zeama de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Incepem asa:

pentru un blat folosim:

4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri de ulei se amesteca bine si se aduga treptat cele 5 linguri de faina, un praf de sare si jumatate de pliculet de praf de copt stins cu zeama de lamaie.Se ameste bine cu telu apoi se aduga coaja rasa de lamaie si tot asa amestecam foarte bine.Dupaia se obtine la mixer din cele 4 albusuri o spuma cosistenta si cu o lingura de lemn se amesteca cu acea compozitie.

Se tapeaza tava cu o folie de copt si se unge cu 2 picaturi de ulei.Se da la cuptorul incins pentru 20 de min.intre timp preparam celalat blat.

Cand este gata blatul nostru, cu atentie scoatem din tava cu tot cu folie si cu grija cu un cutit plat si lat incercam sa deslipim blatu de folia de copt.O ajezam pe un fund de lemn sau pe dulapul de bucatarie curat. Dupa ce am terminat si cel de al 2-lea blat le lasam la racit timp in care ne ocupam de umplutura.

Umplutura se face asa:

Ciresele din compot le zdrobim cu mixerul avind grija sa nu dam la viteza mare sa nu sara prin bucatarie:),apoi dupa ce ele s-au zdrobit adaugam nuca de cocos si lasam la mixer timp de 3 minunte la viteza a2-a si adaugam o lingura de dulceata de visine mai lasam la mixer pina se obtine o compozitie usor omogena.

Apoi o ungem pe primul blat uniform peste adaugam celalat blat si apasam usor cu palma peste prajitura.Dupa acea dulceata ramasa adaugam 2 linguri din zeama de la compot sa fie putin mai omogena si amestecam.

Apoi ungem frumos pe deasupra, taiem in forma de romb si sa aveti pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura mea de Halloween" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Fursecuri cu migdale

Fursecuri cu migdale

Se amesteca untul cu zaharul praf,sarea,zahar vanilat si galbenusul.Se adauga frisca si faina ,se

4 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri
Pandispan cu cirese

Pandispan cu cirese

Albusurile se bat spuma si se adauga zaharul treptat. Se adauga coaja de lamaie , galbenusurile

32 voturi    16 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • xtyna

    xtyna (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2012

    suna si arata bine!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • In seara de Halloween am vrut sa impresionez pe cineva drag mie si am facut o prajitura (singeroasa). Asa de bine si buna a iesit incat nu doar am impresionat acea persoana special pentru mine dar m-am impresionat chiar si pe mine:) sa vedem ce a iesit:
  • Avem nevoe de:
  • 1 plic praf de copt
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 10 linguri de faina alba
  • 12 linguri ulei
  • coaja rasa de lamaie
  • 400 de g.cirese fara simbur
  • 4 linguri dulceta de visine
  • 50g nuca de cocos
  • sare. zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de sonia
Prajitura cu visine, cocos si portocale

Prajitura cu visine, cocos si portocale

Prima data luam ouale si le separam de albus apoi din albus obtinem o spuma si o punem la frigider

4 voturi    3 comentarii
45 min
Prajituri
Chiftelute in sos la cuptor

Chiftelute in sos la cuptor

Incepem asa: Carnea tocata o adaugam intr-un bol mai adanc. Intr-un altul cu apa adugam colturile

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Carbonara in stilul meu

Carbonara in stilul meu

Adaugam intr-o oala apa cu sare si o linguritza ulei de masline o punem la fiert. Pina incepe sa

2 voturi    0 comentarii
23 min
Paste si pizza
xtyna

xtyna (Chef de cuisine)

suna si arata bine!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Rulada cu mac