Prajitura mea de Halloween

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura mea de Halloween

Ingrediente

  • In seara de Halloween am vrut sa impresionez pe cineva drag mie si am facut o prajitura (singeroasa). Asa de bine si buna a iesit incat nu doar am impresionat acea persoana special pentru mine dar m-am impresionat chiar si pe mine:) sa vedem ce a iesit:
  • Avem nevoe de:
  • 1 plic praf de copt
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 10 linguri de faina alba
  • 12 linguri ulei
  • coaja rasa de lamaie
  • 400 de g.cirese fara simbur
  • 4 linguri dulceta de visine
  • 50g nuca de cocos
  • sare.si zeama de lamaie

Mod de preparare

Incepem asa:

pentru un blat folosim:

4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri de ulei se amesteca bine si se aduga treptat cele 5 linguri de faina, un praf de sare si jumatate de pliculet de praf de copt stins cu zeama de lamaie.Se ameste bine cu telu apoi se aduga coaja rasa de lamaie si tot asa amestecam foarte bine.Dupaia se obtine la mixer din cele 4 albusuri o spuma cosistenta si cu o lingura de lemn se amesteca cu acea compozitie.

Se tapeaza tava cu o folie de copt si se unge cu 2 picaturi de ulei.Se da la cuptorul incins pentru 20 de min.intre timp preparam celalat blat.

Cand este gata blatul nostru, cu atentie scoatem din tava cu tot cu folie si cu grija cu un cutit plat si lat incercam sa deslipim blatu de folia de copt.O ajezam pe un fund de lemn sau pe dulapul de bucatarie curat. Dupa ce am terminat si cel de al 2-lea blat le lasam la racit timp in care ne ocupam de umplutura.

Umplutura se face asa:

Ciresele din compot le zdrobim cu mixerul avind grija sa nu dam la viteza mare sa nu sara prin bucatarie:),apoi dupa ce ele s-au zdrobit adaugam nuca de cocos si lasam la mixer timp de 3 minunte la viteza a2-a si adaugam o lingura de dulceata de visine mai lasam la mixer pina se obtine o compozitie usor omogena.

Apoi o ungem pe primul blat uniform peste adaugam celalat blat si apasam usor cu palma peste prajitura.Dupa acea dulceata ramasa adaugam 2 linguri din zeama de la compot sa fie putin mai omogena si amestecam.

Apoi ungem frumos pe deasupra, taiem in forma de romb si sa aveti pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise