autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura metru

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Crema: 7-8 lingurite zeamil (sau amidon alimentar), 200 ml lapte, 250 gr. unt,, 250 gr. zahar pudra, ness, vanilie, zeama de lamiie checurile: 4 galbenusuri, 260 gr. zahar, 10 linguri apa fierbinte, 7 linguri ulei, 1 praf de copt, 260 gr. faina, 2 linguri cacao glazura: 100 gr. zahar tos, 3 linguri cacao, 3 linguri apa, 100 gr. unt

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 50 min

8 voturi

Mod de preparare

Crema: Din lapte si amidon se face o compozitie care se lasa apoi sa se raceasca. Untul si zaharul pudra se freaca bine, dupa care se incorporeaza cu grija amidonul. Crema obtinuta se imparte in doua. Una se amesteca cu 2-3 linguri de ness, cealalta se amesteca cu putina vanilie si zeama de lamiie. Checurile: Cele 4 galbenusuri se freaca cu zaharul apoi se adauga treptat lingurile cu apa fierbinte, uleiul, praful de copt, faina si, la sfirsit, albusurile batute spuma tare. Se imparte compozitia in doua parti egale, una se amesteca cu cacao, cealalta ramine galbena. Se toarna in tavile de chec unse si tapetate cu faina. Cind s-au copt, se scot din cuptor, se lasa 5 minute sa se raceasca, dupa care se taie felii. Asa calde se vor unge cu cremele deja facute: o felie de chec maro, crema de lamiie, o felie de chec galben, crema de ness, etc.
Glazura:
Toate ingredientele de la glazura se pun pe foc, apoi se toarna peste checurile umplute.
Glazura se poate face mai usor din ciocolata menaj, topita in putin lapte.
Foarte important: prajitura se va taia pe diagonala.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura metru" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Turceasca

Prajitura Turceasca

Foi : Albusurile se bat spuma tare cu un praf de copt, apoi se adauga 15 linguri de zahar, se bat

6 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Prajitura cu nuci si rahat

Prajitura cu nuci si rahat

Preparam aluatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga restul ingredientelor. Se

9 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Dryer 2000W grey

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2009

    Cred ca este tare gustoasa...

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 50 min

8 voturi

Ingrediente

  • Crema: 7-8 lingurite zeamil (sau amidon alimentar)
  • 200 ml lapte
  • 250 gr. unt,
  • 250 gr. zahar pudra
  • ness
  • vanilie
  • zeama de lamiie checurile: 4 galbenusuri
  • 260 gr. zahar
  • 10 linguri apa fierbinte
  • 7 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 260 gr. faina
  • 2 linguri cacao glazura: 100 gr. zahar tos
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri apa
  • 100 gr. unt

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

106 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Cred ca este tare gustoasa...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu cirese