Crema: Din lapte si amidon se face o compozitie care se lasa apoi sa se raceasca. Untul si zaharul pudra se freaca bine, dupa care se incorporeaza cu grija amidonul. Crema obtinuta se imparte in doua. Una se amesteca cu 2-3 linguri de ness, cealalta se amesteca cu putina vanilie si zeama de lamiie. Checurile: Cele 4 galbenusuri se freaca cu zaharul apoi se adauga treptat lingurile cu apa fierbinte, uleiul, praful de copt, faina si, la sfirsit, albusurile batute spuma tare. Se imparte compozitia in doua parti egale, una se amesteca cu cacao, cealalta ramine galbena. Se toarna in tavile de chec unse si tapetate cu faina. Cind s-au copt, se scot din cuptor, se lasa 5 minute sa se raceasca, dupa care se taie felii. Asa calde se vor unge cu cremele deja facute: o felie de chec maro, crema de lamiie, o felie de chec galben, crema de ness, etc.
Glazura:
Toate ingredientele de la glazura se pun pe foc, apoi se toarna peste checurile umplute.
Glazura se poate face mai usor din ciocolata menaj, topita in putin lapte.
Foarte important: prajitura se va taia pe diagonala.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii