Crema: Din lapte si amidon se face o compozitie care se lasa apoi sa se raceasca. Untul si zaharul pudra se freaca bine, dupa care se incorporeaza cu grija amidonul. Crema obtinuta se imparte in doua. Una se amesteca cu 2-3 linguri de ness, cealalta se amesteca cu putina vanilie si zeama de lamiie. Checurile: Cele 4 galbenusuri se freaca cu zaharul apoi se adauga treptat lingurile cu apa fierbinte, uleiul, praful de copt, faina si, la sfirsit, albusurile batute spuma tare. Se imparte compozitia in doua parti egale, una se amesteca cu cacao, cealalta ramine galbena. Se toarna in tavile de chec unse si tapetate cu faina. Cind s-au copt, se scot din cuptor, se lasa 5 minute sa se raceasca, dupa care se taie felii. Asa calde se vor unge cu cremele deja facute: o felie de chec maro, crema de lamiie, o felie de chec galben, crema de ness, etc.
Glazura:
Toate ingredientele de la glazura se pun pe foc, apoi se toarna peste checurile umplute.
Glazura se poate face mai usor din ciocolata menaj, topita in putin lapte.
Foarte important: prajitura se va taia pe diagonala.
Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteIncearca o salata de legume proaspete cu crutoane crocante, perfecta pentru pranz sau cina. Reteta rapida, simpla si plina de...
Salata de legume proaspete cu crutoane – reteta simpla, rapida si sanatoasaIncearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii