Prajitura Mira

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Prajitura Mira

Ingrediente

  • 8 oua
  • 8 linguri mari de zahar
  • 8 linguri mari de ulei
  • faina cit cuprinde ptr a fi un aluat moale
  • 2 limguri mari de cacao
  • 300gr de nuca macinata
  • 8 linguri de zahar la crema.

Mod de preparare

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul treptat, dupa care se adauga faina tot treptat, ca alautul sa nu se intareasca si sa-l putem turna in tava unsa cu putin ulei si tapetata cu pergament.

Se bat separat albusele cu zaharul, pina cind albusele se intaresc. Se adauga nucile macinate (cite 2 linguri de nuca la fiecare albus), se amesteca usor ca albusul sa nu cada si 2 linguri de cacao. Se poate adauga putina coaja de lamaie sau portocala sau putin rom.

Se toarna peste blatul din tava si se pune la copt la 180 de grade la un cuptor incalzit dinainte.

Este foarte aspectuoasa si gustoasa, pacat ca n-am fotografii sa arat.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura