autor:

kok miori

» » Prajituri

Prajitura Mira

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2008

Ingrediente
8 oua, 8 linguri mari de zahar, 8 linguri mari de ulei, faina cit cuprinde ptr a fi un aluat moale, 2 limguri mari de cacao, 300gr de nuca macinata, 8 linguri de zahar la crema.

Dificultate: Medie Timp: 50 min

10 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul treptat, dupa care se adauga faina tot treptat, ca alautul sa nu se intareasca si sa-l putem turna in tava unsa cu putin ulei si tapetata cu pergament.



Se bat separat albusele cu zaharul, pina cind albusele se intaresc. Se adauga nucile macinate (cite 2 linguri de nuca la fiecare albus), se amesteca usor ca albusul sa nu cada si 2 linguri de cacao. Se poate adauga putina coaja de lamaie sau portocala sau putin rom.

Se toarna peste blatul din tava si se pune la copt la 180 de grade la un cuptor incalzit dinainte.

Este foarte aspectuoasa si gustoasa, pacat ca n-am fotografii sa arat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Mira" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Mira cu cocos

Prajitura Mira cu cocos

Se despart ouale - albusurile le pastram ptr crema. In oala mixerului punem galbenusele cu zaharul

9 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Chec cu lamaie si iaurt

Chec cu lamaie si iaurt

Mai intai, se pregateste tava pentru chec, se tapeteaza cu hartie de copt si se lasa deoparte. Se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 13 februarie 2014

    Este prajitura pe care mama mea o pregatea ptr sarbatori si festivitati si am gustat-o de zeci de ori si intodeauna imi placea!

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 17 martie 2011

    Prajitura care o vedeti in fotografie am facut-o dupa reteta dar nu am avut nuci si am facut cu nuca de cocus si cacao si asta este rezultatul ,este foarte gustoasa si usoara.

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 15 martie 2011

    la sotul meu tot ce e cu nuca ...e cel mai bun:)...merita incercata reteta ta!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

      Foarte buna prajitura.Mai ales ca imi poarta numele,trebuie sa o incerc neaparat.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

      Aceasta prajitura o cunosc de la mama si este foarte gustoasa mai ales ca nu are crema ci umplutura este cu nuca care ii da un gust deosebit.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

10 voturi

Ingrediente

  • 8 oua
  • 8 linguri mari de zahar
  • 8 linguri mari de ulei
  • faina cit cuprinde ptr a fi un aluat moale
  • 2 limguri mari de cacao
  • 300gr de nuca macinata
  • 8 linguri de zahar la crema.

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Salata Matbuha

Salata Matbuha

Se pun rosiile intr-un vas cu apa fierbinte pentru citeva minute, se curata de coaja si se taie cubulete.

17 voturi    6 comentarii
2h
Salate de legume

kok miori (Chef de cuisine)

Este prajitura pe care mama mea o pregatea ptr sarbatori si festivitati si am gustat-o de zeci de ori si intodeauna imi placea!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prăjitura cu bucluc de 8 Martie 2013