Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul treptat, dupa care se adauga faina tot treptat, ca alautul sa nu se intareasca si sa-l putem turna in tava unsa cu putin ulei si tapetata cu pergament.
Se bat separat albusele cu zaharul, pina cind albusele se intaresc. Se adauga nucile macinate (cite 2 linguri de nuca la fiecare albus), se amesteca usor ca albusul sa nu cada si 2 linguri de cacao. Se poate adauga putina coaja de lamaie sau portocala sau putin rom.
Se toarna peste blatul din tava si se pune la copt la 180 de grade la un cuptor incalzit dinainte.
Este foarte aspectuoasa si gustoasa, pacat ca n-am fotografii sa arat.
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii