Reteta postata pe: 29 iunie 2008
Ingrediente
8 oua, 8 linguri mari de zahar, 8 linguri mari de ulei, faina cit cuprinde ptr a fi un aluat moale, 2 limguri mari de cacao, 300gr de nuca macinata, 8 linguri de zahar la crema.
Dificultate: Medie | Timp: 50 min
Mod de preparare
Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul treptat, dupa care se adauga faina tot treptat, ca alautul sa nu se intareasca si sa-l putem turna in tava unsa cu putin ulei si tapetata cu pergament.
Se bat separat albusele cu zaharul, pina cind albusele se intaresc. Se adauga nucile macinate (cite 2 linguri de nuca la fiecare albus), se amesteca usor ca albusul sa nu cada si 2 linguri de cacao. Se poate adauga putina coaja de lamaie sau portocala sau putin rom.
Se toarna peste blatul din tava si se pune la copt la 180 de grade la un cuptor incalzit dinainte.
Este foarte aspectuoasa si gustoasa, pacat ca n-am fotografii sa arat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Mira" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Se despart ouale - albusurile le pastram ptr crema.
In oala mixerului punem galbenusele cu zaharul
9 voturi
5 comentarii
1h 10 min
-se amesteca zaharul cu laptele,coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie se incalzesc putin.
-se
27 voturi
7 comentarii
2h
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
mac myra (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009
Foarte buna prajitura.Mai ales ca imi poarta numele,trebuie sa o incerc neaparat.
kok miori (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009
Aceasta prajitura o cunosc de la mama si este foarte gustoasa mai ales ca nu are crema ci umplutura este cu nuca care ii da un gust deosebit.