autor:

mirey

» » Prajituri

Prajitura Mirey

Autor: mirey (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirey (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 aprilie 2010

Ingrediente
Blat:, 9 oua, 18 liguri rase de zahar, 18 linguri de lapte, 18 linguri faina, 9 linguri pesmet, 1 praf de copt, 2 linguri cacao, esente, , crema:, o budinca vanilie, 500 ml lapte, 3 linguri de zahar, , ornat:, 1 pliculet tort gelee, 2 linguri de zahar, 250 ml zeama de compot(eu am pus de prune), nuca de cocos

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Blat:
Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,faina,cacaoa,laptele,pesmetul,esente si praful de copt.O tava 20/30 se tapeteaza cu hartie de copt,se pune compozitia si se da la cuptor cam 30 min.Se verifica cu o scobitoare.Dupa ce s-a racit se scoate hartia de copt si se aseaza blatul inapoi in tava in care s-a copt.
Se prepara budinca dupa instructiunile de pe plic si se pune peste blat(eu l-am insiropat un pic cu putin compot).Pana se raceste budinca ,se prepara jeleul dupa instructiuni si se toarna imediat peste budinca.Se presara nuca de cocos si se orneaza cu frunzulite de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Mirey" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Friganele spaniole

Friganele spaniole

Amestecati putin lapte cu faina alba, cu faina de porumb si cu zaharul. Restul de lapte se fiebe

4 voturi    2 comentarii
20 min
Prajituri
Fursecurile Anei

Fursecurile Anei

Azi (4 august) era ziua bunicii mele, Ana, asa ca am pregatit fursecurile care ii placeau ei. Le-am

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2010

    Arata super!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    Delicios si aspectuos!

  • buburuza

    buburuza (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    Deja salivez . Arata bine!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Arata tare bine!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Tare bine mai arata prajiturica ta...

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Simplu si bun.Am salvat reteta.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Frumusica foc!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Simpla si buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 9 oua
  • 18 liguri rase de zahar
  • 18 linguri de lapte
  • 18 linguri faina
  • 9 linguri pesmet
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • esente
  • crema:
  • o budinca vanilie
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri de zahar
  • ornat:
  • 1 pliculet tort gelee
  • 2 linguri de zahar
  • 250 ml zeama de compot(eu am pus de prune)
  • nuca de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de mirey
Tort select

Tort select

Blat: se bat separat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, nuca, faina, esenta si praful

8 voturi    12 comentarii
2h
Torturi
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

blatul:se bat albusurile cu zaharul,se adauga galbenusurile,nuca,faina,cacaoa si praful de copt .Blatul

1 vot    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
MUSACA DIN PIEPT DE PUI  CU LEUSTEAN

MUSACA DIN PIEPT DE PUI CU LEUSTEAN

Cartofii cruzi se taie rondele si se pun in forma unsa cu unt.Peste ei se presara delikat.Ceapa calita

2 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

vera (Chef de cuisine)

Arata super!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pandispan cu mere