Ingrediente
3 mere mari, , sucul de la o lamaie, , 3 oua, , 180 g faina, , 150 g unt topit, , 180 g zahar tos, , 1 pachetel zahar vanilat, , 1 lingurita praf de copt, , 2 linguri tuica de prune sau pere., Pentru ungerea formei: 20 g unt,, 1 lingura faina, , 1 lingura zahar tos.
Dificultate: Redusa | Timp: 25 min
Curatati merele, scoateti casuta de la mijloc si semintele, taiati-le felii subtiri, apoi stropiti-le cu suc de lamaie ca sa nu se innegreasca. - Ungeti cu unt o forma de tort care se deschide. Pudrati-i fundul si marginea cu o lingurita de faina si o lingurita de zahar tos, amestecate. Rasturnati forma cu gura in jos pentru a elimina excedentul. - Porniti cuptorul. - Intr-un castron, amestecati untul cu zaharul tos si cu zaharul vanilat pana se formeaza o crema omogena. - Incorporati ouale unul dupa altul (asteptati ca amestecul sa devina omogen inainte de a-l pune pe al doilea). - Puneti tuica, apoi faina amestecata cu praful de copt. Amestecati bine. - Puneti un sfert din aluat in forma. Asezati deasupra feliile de mar si turnati apoi aluatul ramas. Bagati forma in cuptor si lasati prajitura sa se coaca 40 de minute. - Cand e gata, desfaceti forma si lasati prajitura sa se raceasca.