Prajitura moale cu nuca si ciocolata

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 100 g samburi de nuca,
  • 100 g ciocolata amaruie,
  • 4 oua,
  • 1 bucata coaja de portocala glasata (zaharisita),
  • 80 g zahar,
  • 1/2 ceasca de cafea tare,
  • sare.

Mod de preparare

Macinati nuca si taiati coaja de portocala glasata fasiute subtiri. Separati galbenusurile de albusuri, amestecati galbenusurile cu zaharul si bateti albusurile spuma, adaugand un varf de cutit de sare.

Incingeti cuptorul la 150°.

Topiti ciocolata impreuna cu cafeaua pe baie de apa sau in cuptorul cu microunde si incorporati-le in galbenusurile frecate cu zahar. Adaugati usor albusurile batute - ridicand compozitia, nu amestecand - si la urma de tot coaja de portocala.

Ungeti cu unt o forma cu peretii detasabili si tapetata cu hartie pentru copt, turnati compozitia in forma si dati-o 30 de minute la cuptor. Verificati daca s-a copt cu varful unui cutit, scoateti prajitura din forma si lasati-o sa se raceasca. Se serveste rece, simpla sau unsa, eventual, cu o glazura preparata din 80 g ciocolata topita in care incorporati o lingura de frisca nebatuta si garnisita cu samburi de nuca caramelizati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise