autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prajitura moale cu nuca si ciocolata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 100 g samburi de nuca, , 100 g ciocolata amaruie, , 4 oua, , 1 bucata coaja de portocala glasata (zaharisita), , 80 g zahar, , 1/2 ceasca de cafea tare, , sare.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Macinati nuca si taiati coaja de portocala glasata fasiute subtiri. Separati galbenusurile de albusuri, amestecati galbenusurile cu zaharul si bateti albusurile spuma, adaugand un varf de cutit de sare.
Incingeti cuptorul la 150°.
Topiti ciocolata impreuna cu cafeaua pe baie de apa sau in cuptorul cu microunde si incorporati-le in galbenusurile frecate cu zahar. Adaugati usor albusurile batute - ridicand compozitia, nu amestecand - si la urma de tot coaja de portocala.
Ungeti cu unt o forma cu peretii detasabili si tapetata cu hartie pentru copt, turnati compozitia in forma si dati-o 30 de minute la cuptor. Verificati daca s-a copt cu varful unui cutit, scoateti prajitura din forma si lasati-o sa se raceasca. Se serveste rece, simpla sau unsa, eventual, cu o glazura preparata din 80 g ciocolata topita in care incorporati o lingura de frisca nebatuta si garnisita cu samburi de nuca caramelizati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura moale cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Ca tot e perioada dovlecilor,am petrecut vreo jumatate de ora sa tai si sa curat o jumatate de dovleac,

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Baigli cu nuca

Baigli cu nuca

Ingredientele se lasa la temperatura camerei. Intr-un bol se adauga faina, iar in mijlocul fainii

13 voturi    8 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 100 g samburi de nuca
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 4 oua
  • 1 bucata coaja de portocala glasata (zaharisita)
  • 80 g zahar
  • 1/2 ceasca de cafea tare
  • sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Covrigi