autor:

Laura_Nechita

» » Prajituri

Prajitura Mon cheri

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 noiembrie 2013

Ingrediente
Pt. foaia neagra:, 4 galbenusuri, 50 g zahar brut, 50 ml lapte, 5 lg ulei, 2 lg miere, 2 lg gris, - 2 lg faina, 2 lg cacao, 1 lgt praf de copt, , Pt. foaia alb:, 4 albusuri, 2 lg zahar pudra, 2 lg nuca cocos, - 2 lg faina, , Pt. crema:, 200 ml lapte condensat, 200 ml smantana lichida, 3 lg sirop agave, 5 gr gelatina, aproximativ 200 gr dulceata zmeura

Dificultate: Medie Timp: 2h 40 min

31 voturi

Mod de preparare

Alegeti sa preparati crema intai, intrucat frisca se bate mai bine daca nu este foarte cald in bucatarie!



Gelatina se pune la hidratat in putina apa. O tinem cam 5- 6 minute, apoi o incalzim un pic fie la cuptorul cu microunde, fie pe foc. Atentie: trebuie doar incalzita cat sa se topeasca, sa nu o fierbeti pentru ca isi pierde proprietatile, iar crema nu va capata consistenta necesara. O lasati apoi un pic sa se raceasca. Smantana o batem bine pana se intareste, nu mai mult pentru ca altfel riscati sa o transformati in unt :)) Peste frisca, punem putin cate putin laptele condensat si siropul de agave. Amestecam si la sfarsit incorporam gelatina. Dam crema la frigider pentru cel putin 2-3 ore.



Blatul negru:



Pornim cuptorul.



Intr-un castron, mixam galbenusurile cu zaharul si cu uleiul. Adaugam mierea si laptele si amestecam. Separat, amestecam faina cu praful de copt, grisul, cacaoa. Incorporam mixul de faina in compozitia de oua. Pregatim o tava cu hartie de copt si turnam compozitia. Nivelam si dam la cuptor pentru vreo 15 minute, la foc mediu. Dupa ce s-a copt, lasam sa se raceasca. Scoatem hartia de copt cu atentie sa nu rupem blatul si taiem marginile astfel incat sa obtinem o foaie cu margini drepte.



Blatul alb:



Intr-un castron, mixam albusurile bine, bine, adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea. Incorporam faina si nuca de cocos. In aceeasi forma de copt, asezam alta hartie de copt, turnam compozitia de albusuri, nivelam si dam la cuptor pentru vreo 15 minute, la foc mediu. Dupa ce s-a copt, lasam sa se raceasca. Scoatem hartia de copt cu atentie sa nu rupem blatul si taiem marginile astfel incat sa obtinem o foaie cu margini drepte.



Dupa ce s-au racit foile, iar crema s-a intarit, ne apucam sa montam prajitura. Fiecare foaie o taiem transversal, in doua jumatati egale. Obtinem astfel doua foi albe si doua foi negre. Incepem cu o foaie neagra peste care punem cateva linguri de crema, nivelam. Pregatim o foaie alba pe care o ungem cu dulceata de zmeura, o asezam peste crema cu stratul de dulceata dedesubt si presam un pic sa se egalizeze crema. Deasupra foii albe, mai asezam un strat de dulceata de zmeura si alt strat de crema.

Asezam cea de-a doua foaie neagra, ultimul strat de crema, si cea de-a doua foaie alba unsa cu dulceata de zmeura. Dam prajitura la frigider pentru cateva ore, timp in care foile se inmoaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Mon cheri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Choux à la Crème

Choux à la Crème

Preparare aluat : Se aduce la fierbere laptele ,apoi se adauga untul si se mai aduce odata la

25 voturi    17 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura Mirey

Prajitura Mirey

Blat: Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,faina,cacaoa,laptele,pesmetul,esente

13 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2014

    un deliciu...

  • Fara foto

    Danna Dana , 25 noiembrie 2014

    unde pot gasi lapte condensat?poate fi inlocuit cu altceva?

  • Fara foto

    Rebeca Lidia Moza , 24 septembrie 2014

    Laura Nechita , multumim p reteta. ma tenteaza si pe mine s-o incerc. :) am aproape fiecare ingredient necesar in casa. asadar, dc nu?!...

    • Fara foto

      Scarlatescu Mihaela , 02 ianuarie 2014

      am incercat reteta, s-a bucurat de succes :)

    • Fara foto

      Laura Nechita , 01 ianuarie 2014

      unde pot gasi lapte condensat?poate fi inlocuit cu altceva?

    • Fara foto

      Popescu Lorina , 29 decembrie 2013

      arata foarte bine dar la cele 4 oua folosite , ce dimensiuni are tava in care se coc foile?

    • Fara foto

      alina b (Maestru bucatar) , 25 decembrie 2013

      foarte buna! totusi am facut o mica modificare... am inlocuit laptele condensat cu budinca de vanilie (nu mi-a iesit laptele condensat). Buuuuna.

    • Fara foto

      Laura Nechita , 12 decembrie 2013

      unde pot gasi lapte condensat?poate fi inlocuit cu altceva?

    • Fara foto

      Laura Nechita , 12 decembrie 2013

      unde pot gasi lapte condensat?poate fi inlocuit cu altceva?

    • Fara foto

      Sorea Vali , 09 decembrie 2013

      anumite prejituri ne tenteaza si le-am pregati cu placer dar , ....exista si un ,, dar ,, nu gasim toate ingredientele : SIROPUL DE AGAVE ...... ?????

    • Laura_Nechita

      Laura_Nechita (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2013

      Siropul de agave este un sirop extras din planta exotica, numita agava. Este un indulcitor natural, care are un indice glicemic scazut, dar cu continut foarte mare de fructoza. Are consistenta asemanatoarea cu mierea, de culoare galbui inchis. Desi nu este un produs ieftin, uneori, imi place sa il folosesc. Seara frumoasa!

    • Fara foto

      Mariana Aldea , 13 noiembrie 2013

      ce e siropu de agave

    • Fara foto

      Elena Dumitrascu , 13 noiembrie 2013

      unde pot gasi lapte condensat?poate fi inlocuit cu altceva?

    • Laura_Nechita

      Laura_Nechita (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2013

      va multumesc mult >:d<

    • Fara foto

      Ionela Alina Resa , 13 noiembrie 2013

      cred ca e nemaipomenita!!!!

    • Fara foto

      Petruta Stanescu , 13 noiembrie 2013

      e foarte buna.

    • Fara foto

      , 01 ianuarie 1970

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 40 min

31 voturi

Ingrediente

  • Pt. foaia neagra:
  • 4 galbenusuri
  • 50 g zahar brut
  • 50 ml lapte
  • 5 lg ulei
  • 2 lg miere
  • 2 lg gris
  • - 2 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1 lgt praf de copt
  • Pt. foaia alb:
  • 4 albusuri
  • 2 lg zahar pudra
  • 2 lg nuca cocos
  • - 2 lg faina
  • Pt. crema:
  • 200 ml lapte condensat
  • 200 ml smantana lichida
  • 3 lg sirop agave
  • 5 gr gelatina
  • aproximativ 200 gr dulceata zmeura

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

41 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

18 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

21 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

un deliciu...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura Valurile Dunarii Prajitura Valurile Dunarii

Reteta prajiturii Valurile Dunarii, adica „Donauwelle” pe limba germana, este relativ noua, datand de la inceputul anilor

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Briose brownie cu crema de ciocolata alba