autor:

meosiris

» » Prajituri

Prajitura Morena

Autor: meosiris (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: meosiris (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 decembrie 2009

Ingrediente
2 foi de pandispan cu cacao, , Pentru blatul cu nuca :, 5 oua ,, 5 linguri de zahar,, 3 linguri de faina,, 1 plic praf de copt si 4 linguri de nuca., , Crema:, 2 plicuri budinca Dr.Oetker cu gris,, 600 ml lapte,, 5 linguri de zahar,, 200g unt(margarina),, vanilie.

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

104 voturi

Mod de preparare

-Se mixeaza bine albusurile .
-Galbenusurile se freaca cu zaharul, apoi se adauga faina cu praful de copt.
-Peste aceasta compozitie se pun albusurile batute spuma si nuca si se amesteca.
-Se torna in tava si se coace aprox. 40 min., la 180 °C.

-Se prepara budinca conform instructiunilor de pe plic(folosind cantitatile mentionate mai sus).
-200 gr unt se freaca cu 3 linguri de zahar pudra si esenta de vanilie.
-Dupa ce se raceste budinca, se adauga treptat in compozitia de unt si se amesteca.
Se pun deoparte 2 linguri de crema pentru glazura .
-Se aseaza 1 foie de pandispan si se unge cu 1/2 din crema, peste care se pune blatul cu nuca, cealalta jumatate de crema, apoi cea de-a doua foaie de pandispan , care se unge cu cele 2 linguri de crema ramase.
-Deasupra se presara nuca si bucatele de ciocolata.


Recipe by Lily.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Morena" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Morena

Prajitura Morena

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se freaca

95 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri
Fursecuri Limba pisicii

Fursecuri Limba pisicii

Untul se freaca bine cu tot zaharul pana la topirea acestuia, se adauga faina si amestecam bine;

3 voturi    1 comentariu
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 33 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dori Violette , 24 decembrie 2014

    uite aici o prezentare mai buna si cu foto: http://monaluca.blogspot.ro/2010/02/prajitura-morena.html

  • Fara foto

    Dori Violette , 24 decembrie 2014

    6 oua, 1 cana de zahar, 1 cana de faina, 1 praf de copt, 2-3 linguri de ulei, esenta de rom, 2 linguri cacao. Se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zaharul, vanilia si un praf de sare, se adauga uleiul, albusurile spuma si faina amestecata cu praful de copt (peste galbenusuri), cacao si rom. Se imparte in doua si se coace separat sau se poate felia dupa coacere.

  • Fara foto

    Budusan Maria , 01 decembrie 2014

    se pot da mai multe amanunte despre modul de preparare, este foarte sumar explicata reteta ( nuca se macina sau se taie marunt )

    • Fara foto

      Mariana Cristea , 01 noiembrie 2014

      Din pacate unde locuiesc eu nu este Kaufland :(

    • Fara foto

      Andrei Stefan , 01 noiembrie 2014

      La Kaufland ... gata de asamblat

    • Fara foto

      Armando Băă , 01 decembrie 2013

      Am facuta ca aveam o tema la romana:D

    • Fara foto

      Mariana Cristea , 03 noiembrie 2013

      Reteta pentru foile de pandispan???

    • Fara foto

      , 04 octombrie 2013

      eu o fac de mult dar nu pun gris in crema

    • Fara foto

      Iulia Elena , 19 septembrie 2013

      se pot da mai multe amanunte despre modul de preparare, este foarte sumar explicata reteta ( nuca se macina sau se taie marunt )

    • Fara foto

      lidi , 19 septembrie 2013

      Rodica, zice 2 blaturi pandispan cu cacao, probabil cumparate din comert.

    • Fara foto

      Opris Ramona , 19 septembrie 2013

      si io vreau

    • Fara foto

      Domnica Potco , 19 septembrie 2013

      super buna

    • Fara foto

      Dorina Georgescu , 19 septembrie 2013

      arata foarte bine.cu siguranta o fac zilele acestea.si va spun cat de buna ests.

    • Fara foto

      Cochisa Viorel , 19 septembrie 2013

      se pot da mai multe amanunte despre modul de preparare, este foarte sumar explicata reteta ( nuca se macina sau se taie marunt )

    • Fara foto

      Cochisa Viorel , 19 septembrie 2013

      se pot da mai multe amanunte despre modul de preparare, este foarte sumar explicata reteta ( nuca se macina sau se taie marunt )

    • Fara foto

      Catoiu Elena Liliana , 19 septembrie 2013

      este foarte buna ,sambata am incercat-o si eu ,

    • Fara foto

      Camelia Teslaru , 19 septembrie 2013

      se pune nuca si in crema?

    • Fara foto

      Jura Gabriela , 22 august 2013

      cred ca e buna.

    • Fara foto

      Angelo Romano , 22 august 2013

      Brava Lily...

    • Fara foto

      Rodica , 19 iunie 2013

      Eu cred ca fotografia e de la alta prajitura. Blatul e cu cacao in fotografie, in reteta nici vorba de cacao sau ciocolata doar nuca (iar patru linguri de nuca nu dau culoarea aceia).

    • Fara foto

      Neli Gheorghe , 19 iunie 2013

      apetisanta! o salvez si eu:)

    • Rodica_Georgescu

      Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 18 iunie 2013

      Reteta este excelenta, am s-o incerc cu 2 modificari: pandispanul si crema de gris facute de mine. Sunt anti "E-uri" din foi din comert si Creme Dr O.....

    • Andreea Rus

      Andreea Rus (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2013

      foarte bine arata,am sa o incerc si eu

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2012

      Arata foarte bine si pare gustoasa. Am salvat-o si eu. Multumesc !

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 04 august 2010

      buna......!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Salvat reteta, tare frumoasa!

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      arata bine,merita incercat.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      Apetisanta!!!!!!!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

      Superb arata,felicitari.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Arata bine si este usor de facut, am s-o incerc, felicitari !

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2009

      si eu pregatesc cu crema si pandespan facute de mine!

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2009

      Imi place mult cum arata.Am salvat reteta.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2009

      si eu am preparat aceasta praji dar cu pandespan facut de mine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

104 voturi

Ingrediente

  • 2 foi de pandispan cu cacao
  • Pentru blatul cu nuca :
  • 5 oua ,
  • 5 linguri de zahar,
  • 3 linguri de faina,
  • 1 plic praf de copt si 4 linguri de nuca.
  • Crema:
  • 2 plicuri budinca Dr.Oetker cu gris,
  • 600 ml lapte,
  • 5 linguri de zahar,
  • 200g unt(margarina),
  • vanilie.

Raporteaza reteta

Retete
de meosiris
Cremsnit

Cremsnit

-Se bat albusurile cu zaharul , apoi se adauga pe rand galbenusurile si amidonul. -Laptele se pune

10 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Prajitura "Dintii negresei"

Prajitura "Dintii negresei"

-Amesteci Galbenusurile cu restul ingredientelor. -Trebuie sa obtii un aluat omogen,pe care

84 voturi    22 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura a la Daneza

Prajitura a la Daneza

blat: -Mixam galbenusurile cu zaharul pana compozitia se albeste. -Adaugam apa, apoi faina+praful

44 voturi    11 comentarii
4h
Prajituri

lidi

Rodica, zice 2 blaturi pandispan cu cacao, probabil cumparate din comert.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, cu oul, apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit, faina amestecata cu amidonul. Se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Ciresica cu bezea Prajitura Ciresica cu bezea

Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul stins cu suc de lamaie. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Bucatele de ciocolata