Intr-un bol se pune circa 500g de faina, care se sfarama cu margarina, apoi se adauga ouale, zaharul, esenta de evanilie, amoniacul stins cu laptele, praful de copt toate se amesteca bine,daca mai e nevoie se adauga faina pana devine un aluat moale, care se intinde in tava cu mana.
Din acest aluat se pastreaza o bucata, care se framnatacu faina pana se face o coca mai tare.
Aceasta coca o vom rade pe deasupra, este bine sa pune hartie de copt sau staniol.
Dupa ce am pus coca in tava, intindem pe ea gemul apoi nucile taiate, iar pe deasupra se razuie aluatul pastrat separat.
Se baga la cuptor pana se rumeneste pe deasupra.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii