autor:

» » Prajituri

Prajitura " Mucegai"

Autor: Gabriela Mihaila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabriela Mihaila (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 aprilie 2009

Ingrediente
Blat:, , 2 oua, 9 linguri de ulei, 9 linguri de zahar, 12 linguri lapte (puse in trei reprize a cate 4 linguri), 1/2 lingurita amoniac, 50 g mac macinat (se poate maruntii in rasnita de cafea), faina cat cuprinde pt o consistenta cremoasa (ca la chec), , Crema:, , 1 cana lapte (300 ml), 3 linguri faina, 3 linguri zahar, 1 baton vanilie sau zahar vanilinat, 1 pachet unt, se pot pune si cateva picaturi de zeama de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Blat: se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga uleiul treptat si cele trei reprize de lapte, amoniacul, macul si apoi faina. Se pun albusurile batute spuma tare si se incorporeaza cu grija. Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina si se coace la foc potrivit.

Crema: laptele se amesteca cu faina si se fierbe, adaugand vanilia. Se obtine ca o ciulama. Se lasa sa se raceasca bine . Se freaca un pachet de unt si se adauga crema de lapte. E f importanta vanilia!

Se taie blatul in doua dupa ce s-a racit si se pune crema. Se pudreaza cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura " Mucegai"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Mihaila Gabriela , 21 iulie 2009

    Datorita macului care se afla in compozitie, ii da un aspect de "mucegai"...Asta nu inseamna ca nu e ffff buna. Incercati si va veti convinge!

  • titza

    titza (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

    Nu ne-ai spus si noua de ce are o denumire atat de putin apetisanta! E cumva vorba aici de un tort?

Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 oua
  • 9 linguri de ulei
  • 9 linguri de zahar
  • 12 linguri lapte (puse in trei reprize a cate 4 linguri)
  • 1/2 lingurita amoniac
  • 50 g mac macinat (se poate maruntii in rasnita de cafea)
  • faina cat cuprinde pt o consistenta cremoasa (ca la chec)
  • Crema:
  • 1 cana lapte (300 ml)
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 1 baton vanilie sau zahar vanilinat
  • 1 pachet unt
  • se pot pune si cateva picaturi de zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Mihaila Gabriela

Datorita macului care se afla in compozitie, ii da un aspect de "mucegai"...Asta nu inseamna ca nu e ffff buna. Incercati si va veti convinge!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornulete