autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura " Mucegai"

Autor: Gabriela Mihaila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabriela Mihaila (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 aprilie 2009

Ingrediente
Blat:, , 2 oua, 9 linguri de ulei, 9 linguri de zahar, 12 linguri lapte (puse in trei reprize a cate 4 linguri), 1/2 lingurita amoniac, 50 g mac macinat (se poate maruntii in rasnita de cafea), faina cat cuprinde pt o consistenta cremoasa (ca la chec), , Crema:, , 1 cana lapte (300 ml), 3 linguri faina, 3 linguri zahar, 1 baton vanilie sau zahar vanilinat, 1 pachet unt, se pot pune si cateva picaturi de zeama de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Blat: se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga uleiul treptat si cele trei reprize de lapte, amoniacul, macul si apoi faina. Se pun albusurile batute spuma tare si se incorporeaza cu grija. Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina si se coace la foc potrivit.

Crema: laptele se amesteca cu faina si se fierbe, adaugand vanilia. Se obtine ca o ciulama. Se lasa sa se raceasca bine . Se freaca un pachet de unt si se adauga crema de lapte. E f importanta vanilia!

Se taie blatul in doua dupa ce s-a racit si se pune crema. Se pudreaza cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura " Mucegai"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Parlament

Prajitura Parlament

Ungi o tava cu margarina si pui nuca prajita, atat cat sa acopere toata suprafata tavii. Pregatesti

63 voturi    22 comentarii
1h 2 min
Prajituri
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Cum se face Tiramisu rețeta originală: Mascarponele se bate cu mixerul impreuna cu zaharul pana

2 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihaila Gabriela , 21 iulie 2009

    Datorita macului care se afla in compozitie, ii da un aspect de "mucegai"...Asta nu inseamna ca nu e ffff buna. Incercati si va veti convinge!

  • titza

    titza (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

    Nu ne-ai spus si noua de ce are o denumire atat de putin apetisanta! E cumva vorba aici de un tort?

Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 oua
  • 9 linguri de ulei
  • 9 linguri de zahar
  • 12 linguri lapte (puse in trei reprize a cate 4 linguri)
  • 1/2 lingurita amoniac
  • 50 g mac macinat (se poate maruntii in rasnita de cafea)
  • faina cat cuprinde pt o consistenta cremoasa (ca la chec)
  • Crema:
  • 1 cana lapte (300 ml)
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 1 baton vanilie sau zahar vanilinat
  • 1 pachet unt
  • se pot pune si cateva picaturi de zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Mihaila Gabriela

Datorita macului care se afla in compozitie, ii da un aspect de "mucegai"...Asta nu inseamna ca nu e ffff buna. Incercati si va veti convinge!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Tarta cu mere si iaurt