Ouale le batem cu zaharul pana devin o spuma. Peste punem lapte, uleiul si esenta de vanilie. Amestecam. Adagam prin cernere jumatate din cantitatea de faina si cacao. Amestecam usor pana se incorporeaza bine faina. Adaugam restul de faina si cacao.
Punem compozitia intr-o tava tapateta cu folie de copt de 26 cm.
Bagam la cuptorul preincalzit pt 20-30 min.
Lasam sa se raceasca in tava.
Intre timp ne ocupam de crema. Frisca o batem cu mixerul pana devina tare, o lasam la frigider pana terminam crema.
Intr-o cratita punem faina, amidonul, si zaharul si turnam treptat laptele pt a impiedica formarea cocoloaselor. Lasam sa fiarba la foc mediu pana se ingroasa. La sfarsit adaugam esenta de vanilie si lg de unt. Lasam la racit.
Acum ne ocupam de blat. Taiem mijlocul blatului lasand o margine de 3 cm grosime. Decupam cu atentie cu ajutorul unui cutit. Blatul ramas de la scobire il dam prin robot sa se sfarame bine si il lasam momentan deoparte.
Inauntrul blatului punem bananele.
Cand crema s-a racit, o amestecam usor cu frisca si ciocolata rasa sau data si ea prin robot. O turnam toata peste banane si blat.
Peste crema presaram in mod generos blatul faramitat.
Il dam la frigider pt 6 ore sau cel mai bine pana a doua zi.
Va spun ca a iesit o bunatate, este o prajitura tare usoara si de facut si de mancat. :D
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii