autor:

naty

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

prajitura naty

Autor: naty (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: naty (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 decembrie 2009

Ingrediente
Foi:, -4 oua, -6 linguri zahar, -coaja de la o portocala, -8 linguri lapte, -8 linguri ulei, -amoniu, 2 linguri cacao, -faina, crema:, -500 gr lapte, -3 linguri faina, -3 linguri cacao, -250 gr unt sau margarina Rama, -200 gr nuca de cocos, -200 gr zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare


Se fac foile albe din 2 oua+4 linguri de lapte+4 linguri ulei+3 zahar si jumate pachetel amoniu si faina Aluatul obtinut trebuie sa fie de consistenta aluatului de biscuiti. Se imparte aluatul in 3 parti care se intind -foile- pe dosul tavi si se coc 10 min. La fel se fac si foile cu cacao adaugandu-se in compozita aluatului cacaoa.

Crema: Se pune laptele la fiert , untul ( margarina Rama) se bate spuma cu zaharul, iar faina se amesteca cu cateva linguri de lapte dupa care se adauga peste lapte. Cand acesta s-a ingrosat se adauga untul si cacao. Se amesteca bine sa se formeze o pasta omogena. Dupa care se ia de foc se adauga 150 gr de nuca de cocos. Pe fiecare foaie se pune crema iar pe ultima foaie se pune crema si nuca de cocos ca decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "prajitura naty" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Cartofii spalati si fierti in coaja se dau pe razatoarea mica, se lasa sa se raceasca, se amesteca

21 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Se dizolva zaharul in lapte, apoi se adauga ouale, sarea, uleiul, amoniacul si se amesteca. Se pune

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • naty

    naty (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

    multumesc pentru aprecieri

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

    Arata grozav,iar la gust trebuie sa fie un deliciu...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

    Mmmmmmm vreau si eu o bucatica macar.Felicitari!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      reteta este buna, la fel si prajitura!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Foi:
  • -4 oua
  • -6 linguri zahar
  • -coaja de la o portocala
  • -8 linguri lapte
  • -8 linguri ulei
  • -amoniu
  • 2 linguri cacao
  • -faina
  • crema:
  • -500 gr lapte
  • -3 linguri faina
  • -3 linguri cacao
  • -250 gr unt sau margarina Rama
  • -200 gr nuca de cocos
  • -200 gr zahar

Raporteaza reteta

Retete
de naty
Floricele de iarna

Floricele de iarna

Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei, aceasta se amesteca cu zaharul pana ce devine

4 voturi    4 comentarii
45 min
Prajituri
prajitura fina

prajitura fina

Foi de cacao: Margarina se bate cu zaharul , apoi se adauga oul, cacaua, amoniacul stins si

5 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere

Tarta cu mere

Bati margarina spuma si aduagi zaharul si galbenusurile, separat bati albusurile apoi incorporez

4 voturi    1 comentariu
35 min
Prajituri

naty (Chef de cuisine)

multumesc pentru aprecieri

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Guguluf de toamna cu dovleac si pere Guguluf de toamna cu dovleac si pere

Se spala perele, se usuca cu prosop de bucatarie, se scot semintele si coditele si se taie in felii grose de aproximativ 0,5 cm. Adica

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Choix a la creme