Prajitura neagra cu nuca (de post)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 linguri amidon alimentar (Gustin)
  • 250 ml apa
  • 125 g zahar
  • 250 g ciocolata menaj
  • 3 linguri cacao
  • 200 g margarina pt prajituri (Rama, Delma, sau Unirea)
  • 1 cana faina
  • 2 cani nuci prajite si macinate
  • 2-3 linguri mari de dulceata de portocale (opÅ£ional)
  • rom, zahar vanilat, 1 lingurita praf de copt
  • Pentru glazura:150 g ciocolata, 4 linguri apa, 50 g margarina

Mod de preparare

Se pun la fiert intr-un vas cu fundul gros ( ceun, oala cu fund de teflon) 3 linguri amidon alimentar (Gustin), 250 ml apa si se amesteca continuu. Cand se leaga ca o smantina se adauga 125 g zahar, 250 g ciocolata menaj, 3 linguri cacao si se fierbe in continuare pana se dizolva totul, amestecand continuu.

Cand incepe sa faca bulbuci se ia de pe foc si se adauga 200 g margarina.

Aceasta compozitie se bate cu mixerul pana cand se incorporeaza bine margarina si compozitia devine usor spumoasa.

In aceasta compozitie se adauga amestecand:

1 cana faina cernuta, 2 cani nuci prajite si macinate, 2-3 linguri mari de dulceata de portocale, rom, zahar vanilat, 1 lingurita praf de copt.

Aceasta compozitie se coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt, timp de aprox. o ora la temperatura de 175 grade C.

Se scoate din cuptor si se adauga o glazura formata din:

150 g ciocolata, 4 linguri apa se dizolva la foc f. mic. Se da deoparte si se incorporeaza 50 g margarina.

Pofta buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise