autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prajitura neagra cu nuca (de post)

Autor: Doina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
3 linguri amidon alimentar (Gustin), 250 ml apa, 125 g zahar, 250 g ciocolata menaj, 3 linguri cacao, 200 g margarina pt prajituri (Rama, Delma, sau Unirea), 1 cana faina, 2 cani nuci prajite si macinate, 2-3 linguri mari de dulceata de portocale (opţional), rom, zahar vanilat, 1 lingurita praf de copt, Pentru glazura:150 g ciocolata, 4 linguri apa, 50 g margarina

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se pun la fiert intr-un vas cu fundul gros ( ceun, oala cu fund de teflon) 3 linguri amidon alimentar (Gustin), 250 ml apa si se amesteca continuu. Cand se leaga ca o smantina se adauga 125 g zahar, 250 g ciocolata menaj, 3 linguri cacao si se fierbe in continuare pana se dizolva totul, amestecand continuu.
Cand incepe sa faca bulbuci se ia de pe foc si se adauga 200 g margarina.
Aceasta compozitie se bate cu mixerul pana cand se incorporeaza bine margarina si compozitia devine usor spumoasa.
In aceasta compozitie se adauga amestecand:
1 cana faina cernuta, 2 cani nuci prajite si macinate, 2-3 linguri mari de dulceata de portocale, rom, zahar vanilat, 1 lingurita praf de copt.
Aceasta compozitie se coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt, timp de aprox. o ora la temperatura de 175 grade C.
Se scoate din cuptor si se adauga o glazura formata din:
150 g ciocolata, 4 linguri apa se dizolva la foc f. mic. Se da deoparte si se incorporeaza 50 g margarina.
Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura neagra cu nuca (de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornuri pufoase cu magiun

Cornuri pufoase cu magiun

Mai intai scoatem toate ingredientele necesare sa fie la temperatura camerei. Laptele il punem intr-un

10 voturi    5 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Roz u halib-orez cu lapte arabesc

Roz u halib-orez cu lapte arabesc

Se spala orezul in 2-3 ape reci dupa care se pune la fiert,acoperit cu foarte putina apa.Cand incepe

10 voturi    11 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 3 linguri amidon alimentar (Gustin)
  • 250 ml apa
  • 125 g zahar
  • 250 g ciocolata menaj
  • 3 linguri cacao
  • 200 g margarina pt prajituri (Rama
  • Delma
  • sau Unirea)
  • 1 cana faina
  • 2 cani nuci prajite si macinate
  • 2-3 linguri mari de dulceata de portocale (opÅ£ional)
  • rom
  • zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru glazura:150 g ciocolata
  • 4 linguri apa
  • 50 g margarina

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Budinca de lapte cu Agar agar Budinca de lapte cu Agar agar

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Ciocolata de casa Ciocolata de casa

Intr-o craticioara se pune zaharul si apa si se fierbe pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca pana

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Tiramisul meu