autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prajitura neagra cu nuca – de post

Autor: Doina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
3 linguri amidon alimentar (Gustin), 250 ml apa, 125 g zahar, 250 g ciocolata menaj, 3 linguri cacao, 200 g margarina pt prajituri (Rama, Delma, sau Unirea), 1 cana faina, 2 cani nuci prajite si macinate, 2-3 linguri mari de dulceaţa de portocale (opţional), rom, zahar vanilat, 1 linguriţa praf de copt, Pentru glazura:150 g ciocolata, 4 linguri apa, 50 g margarina

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pun la fiert intr-un vas cu fundul gros ( ceun, oala cu fund de teflon) 3 linguri amidon alimentar (Gustin), 250 ml apa si se amesteca continuu. Cand se leaga ca o smantina se adauga 125 g zahar, 250 g ciocolata menaj, 3 linguri cacao si se fierbe in continuare pana se dizolva totul, amestecand continuu.
Cand incepe sa faca bulbuci se ia de pe foc si se adauga 200 g margarina.
Aceasta compoziţie se bate cu mixerul pana cand se incorporeaza bine margarina si compoziţia devine usar spumoasa.
In aceasta compoziţie se adauga amestecand:
1 cana faina cernuta, 2 cani nuci prajite si macinate, 2-3 linguri mari de dulceaţa de portocale, rom, zahar vanilat, 1 linguriţa praf de copt.
Aceasta compoziţie se coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt, timp de aprox. o ora la temperatura de 175 grade C.
Se scoate din cuptor si se adauga o glazura formata din:
150 g ciocolata, 4 linguri apa se dizolva la foc f. mic. Se da deoparte si se incorporeaza 50 g margarina.
Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura neagra cu nuca – de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bulgarasi de zapada

Bulgarasi de zapada

Întreaga cantitate de biscuiţi se sfărâmă si se amestecă cu miezul de nucă măcinat. Într-un

4 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Intr-o oala se pun 200g zahar si se topesc cu grija sa nu se arda ca devine amar. Dupa ce s-a topit

9 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 linguri amidon alimentar (Gustin)
  • 250 ml apa
  • 125 g zahar
  • 250 g ciocolata menaj
  • 3 linguri cacao
  • 200 g margarina pt prajituri (Rama
  • Delma
  • sau Unirea)
  • 1 cana faina
  • 2 cani nuci prajite si macinate
  • 2-3 linguri mari de dulceaţa de portocale (opţional)
  • rom
  • zahar vanilat
  • 1 linguriţa praf de copt
  • Pentru glazura:150 g ciocolata
  • 4 linguri apa
  • 50 g margarina

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Jeleu de pere cu vanilie