autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prajitura neagra cu nuca – de post

Autor: Doina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
3 linguri amidon alimentar (Gustin), 250 ml apa, 125 g zahar, 250 g ciocolata menaj, 3 linguri cacao, 200 g margarina pt prajituri (Rama, Delma, sau Unirea), 1 cana faina, 2 cani nuci prajite si macinate, 2-3 linguri mari de dulceaţa de portocale (opţional), rom, zahar vanilat, 1 linguriţa praf de copt, Pentru glazura:150 g ciocolata, 4 linguri apa, 50 g margarina

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pun la fiert intr-un vas cu fundul gros ( ceun, oala cu fund de teflon) 3 linguri amidon alimentar (Gustin), 250 ml apa si se amesteca continuu. Cand se leaga ca o smantina se adauga 125 g zahar, 250 g ciocolata menaj, 3 linguri cacao si se fierbe in continuare pana se dizolva totul, amestecand continuu.
Cand incepe sa faca bulbuci se ia de pe foc si se adauga 200 g margarina.
Aceasta compoziţie se bate cu mixerul pana cand se incorporeaza bine margarina si compoziţia devine usar spumoasa.
In aceasta compoziţie se adauga amestecand:
1 cana faina cernuta, 2 cani nuci prajite si macinate, 2-3 linguri mari de dulceaţa de portocale, rom, zahar vanilat, 1 linguriţa praf de copt.
Aceasta compoziţie se coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt, timp de aprox. o ora la temperatura de 175 grade C.
Se scoate din cuptor si se adauga o glazura formata din:
150 g ciocolata, 4 linguri apa se dizolva la foc f. mic. Se da deoparte si se incorporeaza 50 g margarina.
Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura neagra cu nuca – de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu pere

Tarta cu pere

Aluatul: Frecam untul cu zaharul cu o lingura de lemn. Incorporam oul, vanilia si coaja rasa de

4 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Ciocolata si untul se pun la topit intr-un vas pe abur.Galbenusele se freaca spuma cu 2 linguri de

6 voturi    4 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 linguri amidon alimentar (Gustin)
  • 250 ml apa
  • 125 g zahar
  • 250 g ciocolata menaj
  • 3 linguri cacao
  • 200 g margarina pt prajituri (Rama
  • Delma
  • sau Unirea)
  • 1 cana faina
  • 2 cani nuci prajite si macinate
  • 2-3 linguri mari de dulceaţa de portocale (opţional)
  • rom
  • zahar vanilat
  • 1 linguriţa praf de copt
  • Pentru glazura:150 g ciocolata
  • 4 linguri apa
  • 50 g margarina

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Branzoici