autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prajitura neagra cu nuca – de post

Autor: Doina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
3 linguri amidon alimentar (Gustin), 250 ml apa, 125 g zahar, 250 g ciocolata menaj, 3 linguri cacao, 200 g margarina pt prajituri (Rama, Delma, sau Unirea), 1 cana faina, 2 cani nuci prajite si macinate, 2-3 linguri mari de dulceaţa de portocale (opţional), rom, zahar vanilat, 1 linguriţa praf de copt, Pentru glazura:150 g ciocolata, 4 linguri apa, 50 g margarina

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pun la fiert intr-un vas cu fundul gros ( ceun, oala cu fund de teflon) 3 linguri amidon alimentar (Gustin), 250 ml apa si se amesteca continuu. Cand se leaga ca o smantina se adauga 125 g zahar, 250 g ciocolata menaj, 3 linguri cacao si se fierbe in continuare pana se dizolva totul, amestecand continuu.
Cand incepe sa faca bulbuci se ia de pe foc si se adauga 200 g margarina.
Aceasta compoziţie se bate cu mixerul pana cand se incorporeaza bine margarina si compoziţia devine usar spumoasa.
In aceasta compoziţie se adauga amestecand:
1 cana faina cernuta, 2 cani nuci prajite si macinate, 2-3 linguri mari de dulceaţa de portocale, rom, zahar vanilat, 1 linguriţa praf de copt.
Aceasta compoziţie se coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt, timp de aprox. o ora la temperatura de 175 grade C.
Se scoate din cuptor si se adauga o glazura formata din:
150 g ciocolata, 4 linguri apa se dizolva la foc f. mic. Se da deoparte si se incorporeaza 50 g margarina.
Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura neagra cu nuca – de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
DULCEATA DE CIRESE AMARE

DULCEATA DE CIRESE AMARE

Se spala si se curta ciresele de codite si smburi.Se ia o oala mai mare si cu fundul mai gros in

7 voturi    1 comentariu
6h
Dulciuri diverse
Dulceata de mure

Dulceata de mure

Murea o spalam cu apa rece, cu mare grija sa nu o sfaramam si o punem la scurs intr-o sita. Intr-o

3 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 linguri amidon alimentar (Gustin)
  • 250 ml apa
  • 125 g zahar
  • 250 g ciocolata menaj
  • 3 linguri cacao
  • 200 g margarina pt prajituri (Rama
  • Delma
  • sau Unirea)
  • 1 cana faina
  • 2 cani nuci prajite si macinate
  • 2-3 linguri mari de dulceaţa de portocale (opţional)
  • rom
  • zahar vanilat
  • 1 linguriţa praf de copt
  • Pentru glazura:150 g ciocolata
  • 4 linguri apa
  • 50 g margarina

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de caise