autor:

Alice Ciobanu

» » Prajituri

Prajitura Negresa (1)

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 octombrie 2011

Ingrediente
150 gr ciocolata amaruie, 100 gr unt, 200 gr zahar, 2 oua, 250 ml lapte, 250 ml frisca lichida, 280 gr faina, 1 plic praf de copt, , pentru grazura, 50 gr unt, 100 gr ciocolata amaruie, 50 ml frisca lichida

Dificultate: Medie Timp: 1h 55 min

2 voturi

Mod de preparare

Bateti untul moale, la temperatura camerei cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul si devine spumos. Topiti ciocolata si incorporati-o in crema de unt. Mixati apoi adaugand treptat ouale, unul cate unul, mixand bine de fiecare data. Incorporati apoi frisca lichida si laptele si treptat faina amestecata in prealabil cu praful de copt.



Tapetati o tava de copt 25*35 turnati compozitia si dati la cuptor (incalzit inainte) la foc mediu-potrivit 35 spre 40 minute si dupa ce faceti testul scobitorii , scoateti tava si lasati prajitura la racit pe un gratar metalic.



Cand e rece puneti deasupra glazura facuta din unt, ciocolata si frisca , topite toate si omogenizate bine, racite la temperatura camerei. Dati prajitura la rece, putin :P si apoi decorati dupa putinta si taiati dupa vointa.

Foarte buna...si pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Negresa (1)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura delicioasa

Prajitura delicioasa

Blatul: Se bat oule impreuna cu zaharul, vanilia si o priza de sare pana isi dubleaza volumul. Apoi

199 voturi    27 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Topim untul cu ciocolata, adaugam laptele si zaharul amestecat cu cacaoa. Amestecam bine si lasam

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h 55 min

2 voturi

Ingrediente

  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • 280 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • pentru grazura
  • 50 gr unt
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
www.divainbucatarie.ro

www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)

Delicioasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cozonac