autor:

Ramona

» » Prajituri

Prajitura Negresa a la Ramona

Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 13 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 13 octombrie 2009

Ingrediente
4 oua, o cana si jumatate de faina, o cana de zahar, 1 plic de zahar vanilat, un plic de praf de copt, o canita cu ulei, 2 linguri de cacao, un pumn de nuci, ciocolata alba (rasa mai mare), , Glazura:, o lingura de cacao, 5 linguri de zahar tos, o lingura de ulei, un pahar la lapte fierbinte, nuca de cocos

Dificultate: Redusa Timp: 1h

182 voturi

Mod de preparare

Se face un blat de tort simplu, din cele 4 albususri batuse spuma tare, la care se adauga zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile, uleiul, cacao, faina si praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu, si unsa pu foarte putin ulei.
Se pune pe deasupra un pumn de nuci si ciocolata alba rasa.
Se coace cca 15 min la foc tare, si cca 30 min la foc mic.
Se scoate din cuptor prajitura si se taie in forma dorita, in tava.
Se prepara glazura din ingredientele de mai sus, puse in aceasta ordine. Glazura trebuie sa fie moale, dar nu foarte curgatoare, asa incat laptele se va adauga numai atat cat trebuie, sa nu fie o compozitie tare.
Se toarna glazura peste prajitura deja taiata, repede, sa nu se raceasca. Se orneaza cu nuca de cocos, sau cu nuca macinata, sau cu ciocolata alba rasa. Desigur, se poate lasa doar glazura neagra de cacao, fara a se orna cu nimic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Negresa a la Ramona" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine):

    Am pregatit prajitura ca in reteta ta, eu o stiam putin altfel si a iesit foarte pufoasa. Am pus si nuci macinate dar si intregi pe deasupra si am ornat dupa ce am taiat prajitura cu glazura. A fost buna, ne-a placut.

  • 34 comentarii

  • Bibi , 05 mai 2018

    Nu știam că Negresa e de la ei

  • Stegaru Florentina Tatiana , 07 august 2015

    nu inteleg cu glazura?!

  • Olariu Isabel Ciprian , 28 aprilie 2015

    fffff buna

    • Romaniuc Mădălina , 15 mai 2014

      Adriana Militaru

    • Adriana Militaru , 05 mai 2014

      O sa mai incerc intr o zi...momentan pe asta am aruncat o...sa nu mai ma fac de ras :)))

    • Magdutza Lazea , 05 mai 2014

      Adriana Militaru iti trimit un pachet la bucuresti?? :D

    • Adriana Militaru , 05 mai 2014

      Se pare k am facut cateva greseli :)))

    • Magdutza Lazea , 05 mai 2014

      Adriana Militaru si faina + cacao conteaza....daca sunt proportionale cu cate oua ai bagat..... si marimea tavii conteaza...... ;)

    • Magdutza Lazea , 05 mai 2014

      Adriana Militaru hmmmm.......cuptorul era incalzit bine? albusele le-ai batut tare tare apoi ai adaugat zaharul?

    • Adriana Militaru , 05 mai 2014

      Dap,dar se pare k degeaba :)))

    • Magdutza Lazea , 05 mai 2014

      ai bagat praf de copt? :D

    • Utu Daniel , 26 martie 2014

      buna

    • Nicoleta Rusu , 03 martie 2014

      Adriana Militaru

    • Ramona Zidaru , 03 martie 2014

      e foarte buna am incercato

    • Madalina Culea , 29 ianuarie 2014

      foarte buan fetele

    • Ramy Si Atat , 19 octombrie 2013

      ce ma tulbura pe mine canile si canitele...gramajele erau mai indicate

    • Enuta Cosug , 07 iulie 2013

      ffffffff buna

    • Vasilache Tanta , 07 iulie 2013

      ffffff buna

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

      Super !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Draga Ramona, arata foarte bine,sunt sigura ca a fost un deliciu.Felicitari.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      O prajitura excelenta !

    • Andreea , 18 martie 2010

      Am facut si eu prajitura, a iesit delicoasa, doar ca eu am facut glazura mai zemoasa, si asa s-a imbibat si blatul. E excelenta!

    • luci diac , 09 martie 2010

      este buna si foarte usor de facut

    • adriana vlad , 10 ianuarie 2010

      absolut senzationala reteta! a iesit foarte foarte buna. nu am pus nuca, dar e ff buna.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

      Buna reteta ta!

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      La fel fac si eu negresa,dar pun nuci macinate. Apreciez si reteta ta,arata f. bine .Chiar mi-ai dat o idee cu nucile intregi.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

      Simplu si gustos!

    • nicoleta navodari , 17 noiembrie 2009

      foarte buna

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      Hmmm,ce bunatate!!!

    • buburuza

      buburuza (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      Arata foarte bine!

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009

      imi place prajitura ta,arata f bine!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      Superb arata,felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      Cred ca e foarte buna dupa cum arata

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      Arata foarte bine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

182 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • o cana si jumatate de faina
  • o cana de zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • un plic de praf de copt
  • o canita cu ulei
  • 2 linguri de cacao
  • un pumn de nuci
  • ciocolata alba (rasa mai mare)
  • Glazura:
  • o lingura de cacao
  • 5 linguri de zahar tos
  • o lingura de ulei
  • un pahar la lapte fierbinte
  • nuca de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de Ramona
Piept de pui la gratar

Piept de pui la gratar

Pentru gratar, se foloseste un gratar cumparat din comert, cu un orificiu in mijloc, ce se pune direct

5 voturi    9 comentarii
10 min
Fripturi
Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Se curata cartofii, se pun la fiert cu putina sare si patrunjel intreg (pentru un gust mai bun).

12 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada cu gem

Rulada cu gem

Se separa albusurile de galbenusuri de la cele 4 oua. Se bat albusurile spuma cu un praf se sare,

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Bibi

Nu știam că Negresa e de la ei

Retete

din Prajituri

Prajitura Felii London Prajitura Felii London

Se amesteca faina, zaharul, sarea, bicarbonatul cu untul moale. Se adaugă gălbenușurile și se încorporează în aluat.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tarta cu mere scufundate