autor:

Ramona

» » Prajituri

Prajitura Negresa a la Ramona

Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 13 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 13 octombrie 2009

Ingrediente
4 oua, o cana si jumatate de faina, o cana de zahar, 1 plic de zahar vanilat, un plic de praf de copt, o canita cu ulei, 2 linguri de cacao, un pumn de nuci, ciocolata alba (rasa mai mare), , Glazura:, o lingura de cacao, 5 linguri de zahar tos, o lingura de ulei, un pahar la lapte fierbinte, nuca de cocos

Dificultate: Redusa Timp: 1h

168 voturi

Mod de preparare

Se face un blat de tort simplu, din cele 4 albususri batuse spuma tare, la care se adauga zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile, uleiul, cacao, faina si praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu, si unsa pu foarte putin ulei.
Se pune pe deasupra un pumn de nuci si ciocolata alba rasa.
Se coace cca 15 min la foc tare, si cca 30 min la foc mic.
Se scoate din cuptor prajitura si se taie in forma dorita, in tava.
Se prepara glazura din ingredientele de mai sus, puse in aceasta ordine. Glazura trebuie sa fie moale, dar nu foarte curgatoare, asa incat laptele se va adauga numai atat cat trebuie, sa nu fie o compozitie tare.
Se toarna glazura peste prajitura deja taiata, repede, sa nu se raceasca. Se orneaza cu nuca de cocos, sau cu nuca macinata, sau cu ciocolata alba rasa. Desigur, se poate lasa doar glazura neagra de cacao, fara a se orna cu nimic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Negresa a la Ramona" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tiramisu cu fructe

Tiramisu cu fructe

Simplu, usor de facut si foarte, foarte bun ! Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, se adauga

7 voturi    5 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel

***Foile:*** Se amesteca intr-un vas laptele, faina, zaharul, ouale, amoniacul stins. Se adauga faina

23 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine):

    Am pregatit prajitura ca in reteta ta, eu o stiam putin altfel si a iesit foarte pufoasa. Am pus si nuci macinate dar si intregi pe deasupra si am ornat dupa ce am taiat prajitura cu glazura. A fost buna, ne-a placut.

  • 33 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stegaru Florentina Tatiana , 07 august 2015

    nu inteleg cu glazura?!

  • Fara foto

    Olariu Isabel Ciprian , 28 aprilie 2015

    fffff buna

  • Fara foto

    Romaniuc Mădălina , 15 mai 2014

    Adriana Militaru

    • Fara foto

      Adriana Militaru , 05 mai 2014

      O sa mai incerc intr o zi...momentan pe asta am aruncat o...sa nu mai ma fac de ras :)))

    • Fara foto

      Magdutza Lazea , 05 mai 2014

      Adriana Militaru iti trimit un pachet la bucuresti?? :D

    • Fara foto

      Adriana Militaru , 05 mai 2014

      Se pare k am facut cateva greseli :)))

    • Fara foto

      Magdutza Lazea , 05 mai 2014

      Adriana Militaru si faina + cacao conteaza....daca sunt proportionale cu cate oua ai bagat..... si marimea tavii conteaza...... ;)

    • Fara foto

      Magdutza Lazea , 05 mai 2014

      Adriana Militaru hmmmm.......cuptorul era incalzit bine? albusele le-ai batut tare tare apoi ai adaugat zaharul?

    • Fara foto

      Adriana Militaru , 05 mai 2014

      Dap,dar se pare k degeaba :)))

    • Fara foto

      Magdutza Lazea , 05 mai 2014

      ai bagat praf de copt? :D

    • Fara foto

      Utu Daniel , 26 martie 2014

      buna

    • Fara foto

      Nicoleta Rusu , 03 martie 2014

      Adriana Militaru

    • Fara foto

      Ramona Zidaru , 03 martie 2014

      e foarte buna am incercato

    • Fara foto

      Madalina Culea , 29 ianuarie 2014

      foarte buan fetele

    • Fara foto

      Ramy Si Atat , 19 octombrie 2013

      ce ma tulbura pe mine canile si canitele...gramajele erau mai indicate

    • Fara foto

      Enuta Cosug , 07 iulie 2013

      ffffffff buna

    • Fara foto

      Vasilache Tanta , 07 iulie 2013

      ffffff buna

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

      Super !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Draga Ramona, arata foarte bine,sunt sigura ca a fost un deliciu.Felicitari.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      O prajitura excelenta !

    • Fara foto

      Andreea , 18 martie 2010

      Am facut si eu prajitura, a iesit delicoasa, doar ca eu am facut glazura mai zemoasa, si asa s-a imbibat si blatul. E excelenta!

    • Fara foto

      luci diac , 09 martie 2010

      este buna si foarte usor de facut

    • Fara foto

      adriana vlad , 10 ianuarie 2010

      absolut senzationala reteta! a iesit foarte foarte buna. nu am pus nuca, dar e ff buna.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

      Buna reteta ta!

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      La fel fac si eu negresa,dar pun nuci macinate. Apreciez si reteta ta,arata f. bine .Chiar mi-ai dat o idee cu nucile intregi.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

      Simplu si gustos!

    • Fara foto

      nicoleta navodari , 17 noiembrie 2009

      foarte buna

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      Hmmm,ce bunatate!!!

    • buburuza

      buburuza (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      Arata foarte bine!

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009

      imi place prajitura ta,arata f bine!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      Superb arata,felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      Cred ca e foarte buna dupa cum arata

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      Arata foarte bine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

168 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • o cana si jumatate de faina
  • o cana de zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • un plic de praf de copt
  • o canita cu ulei
  • 2 linguri de cacao
  • un pumn de nuci
  • ciocolata alba (rasa mai mare)
  • Glazura:
  • o lingura de cacao
  • 5 linguri de zahar tos
  • o lingura de ulei
  • un pahar la lapte fierbinte
  • nuca de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de Ramona
Piept de pui la gratar

Piept de pui la gratar

Pentru gratar, se foloseste un gratar cumparat din comert, cu un orificiu in mijloc, ce se pune direct

5 voturi    9 comentarii
10 min
Fripturi
Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Se curata cartofii, se pun la fiert cu putina sare si patrunjel intreg (pentru un gust mai bun).

9 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada cu gem

Rulada cu gem

Se separa albusurile de galbenusuri de la cele 4 oua. Se bat albusurile spuma cu un praf se sare,

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise si bezea