autor:

burdulea maria elena

» » Prajituri

Prajitura Negresa cu cocos

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 decembrie 2013

Ingrediente
100 g cacao, 250 g unt, 500 g zahar, 4 oua, 100 g faina alba, 1 lingurita praf de copt, 100 g fulgi nuca de cocos, zahar pudra pt pudrat, fructe congelate (strugurei, coacaze rosii, porumbele).

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

18 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de zahar si cacao, amestecati bine pana la omogenizare, raciti usor amestecul pe care il treceti intr-un vas pt mixer, adaugati ouale unul cate unul si mixati bine. Adaugati faina si praful de copt cernute, apoi nuca de cocos.

Compozitia obtinuta se toarna in oala aparatului Multicooker unsa cu ulei si tapetata cu faina, unde se lasa 45 de minute. Nivelati cu o spatula.

Lasati prajitura sa se raceasca, scoateti-o din vasul interior pe un platou, pudrati cu zahar vanilat si ornati cu fructe proaspete sau congelate.

Puteti prepara aceasta prajitura si in cuptorul aragazului.

Mai multe retete gasiti pe blogul meu, la adresa: http://www.dulcesarat.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Negresa cu cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Obrajii lui Mos Craciun

Obrajii lui Mos Craciun

Incepem cu aluatul:punem drojdia la dospit in laptele caldut amestecat cu zaharul si 3-4 linguri

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Prajitura Televizor

Prajitura Televizor

Blaturile maro: Intr-un bol mixam galbenusurile cu untul, de la temperatura camerei. Adaugam laptele,

7 voturi    0 comentarii
3h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Acio Florin (Maestru bucatar) , 22 decembrie 2014

    Arata foarte bine!

  • Fara foto

    BackupConta (Bucatar sef) , 17 decembrie 2014

    vreau si eu...

  • Fara foto

    Manolache Alexandra , 24 iunie 2014

    osa ancerc si eu multumesc. alex a sant

    • Fara foto

      Maria Elena Burdulea , 11 mai 2014

      Diana, nu e nevoie de apa sau lapte, ajung untul topit si ouale ca ingrediente lichide.

    • Fara foto

      maria elena , 10 mai 2014

      Diana, nu trebuie nici apa, nici lapte, e suficient untul topit cele 4 oua.

    • Fara foto

      Macaran Diana , 10 mai 2014

      apa,lapte...nu?

    • Fara foto

      Proca Constanta , 01 decembrie 2013

      Foarte buna

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

18 voturi

Ingrediente

  • 100 g cacao
  • 250 g unt
  • 500 g zahar
  • 4 oua
  • 100 g faina alba
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g fulgi nuca de cocos
  • zahar pudra pt pudrat
  • fructe congelate (strugurei
  • coacaze rosii
  • porumbele).

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

12 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Acio Florin (Maestru bucatar)

Arata foarte bine!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu branza si mac si jeleu de piersici