autor:

burdulea maria elena

» » Prajituri

Prajitura Negresa cu cocos

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 decembrie 2013

Ingrediente
100 g cacao, 250 g unt, 500 g zahar, 4 oua, 100 g faina alba, 1 lingurita praf de copt, 100 g fulgi nuca de cocos, zahar pudra pt pudrat, fructe congelate (strugurei, coacaze rosii, porumbele).

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

19 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de zahar si cacao, amestecati bine pana la omogenizare, raciti usor amestecul pe care il treceti intr-un vas pt mixer, adaugati ouale unul cate unul si mixati bine. Adaugati faina si praful de copt cernute, apoi nuca de cocos.

Compozitia obtinuta se toarna in oala aparatului Multicooker unsa cu ulei si tapetata cu faina, unde se lasa 45 de minute. Nivelati cu o spatula.

Lasati prajitura sa se raceasca, scoateti-o din vasul interior pe un platou, pudrati cu zahar vanilat si ornati cu fructe proaspete sau congelate.

Puteti prepara aceasta prajitura si in cuptorul aragazului.

Mai multe retete gasiti pe blogul meu, la adresa: http://www.dulcesarat.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Negresa cu cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cheesecake cu capsuni

Cheesecake cu capsuni

Mod de preparare: Biscuiti se rup si se pun in blender.Se macina marunt si se adauga untul topit

1 vot    0 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura gustoasa cu mere

Prajitura gustoasa cu mere

Se curata merele, se dau pe razatoare si se pun pe foc cu 200g zahar(trebuie sa scada zeama, dar

65 voturi    3 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Acio Florin (Maestru bucatar) , 22 decembrie 2014

    Arata foarte bine!

  • Fara foto

    BackupConta (Bucatar sef) , 17 decembrie 2014

    vreau si eu...

  • Fara foto

    Manolache Alexandra , 24 iunie 2014

    osa ancerc si eu multumesc. alex a sant

    • Fara foto

      Maria Elena Burdulea , 11 mai 2014

      Diana, nu e nevoie de apa sau lapte, ajung untul topit si ouale ca ingrediente lichide.

    • Fara foto

      maria elena , 10 mai 2014

      Diana, nu trebuie nici apa, nici lapte, e suficient untul topit cele 4 oua.

    • Fara foto

      Macaran Diana , 10 mai 2014

      apa,lapte...nu?

    • Fara foto

      Proca Constanta , 01 decembrie 2013

      Foarte buna

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

19 voturi

Ingrediente

  • 100 g cacao
  • 250 g unt
  • 500 g zahar
  • 4 oua
  • 100 g faina alba
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g fulgi nuca de cocos
  • zahar pudra pt pudrat
  • fructe congelate (strugurei
  • coacaze rosii
  • porumbele).

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

15 voturi    22 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

13 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Acio Florin (Maestru bucatar)

Arata foarte bine!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

2 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu capsuni si cirese