Prajitura nemteasca cu capsuni

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 16 bucati): 300 g unt moale,
  • 300 g zahar,
  • 5 oua,
  • 250 g faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 200 g zahar pudra,
  • 500 g capsuni,
  • 400 g frisca,
  • miezul unui baton de vanilie,
  • 2 linguri jeleu de fructe acrisoare

Mod de preparare

Se porneste cuptorul la 200 de grade (treapta 3). Se amesteca untul si zaharul pana se fac spuma. Se despart ouale. Se adauga galbenusurile unul cate unul, si se amesteca mai departe cu untul. Se adauga faina si praful de copt.

Se bat spuma albusurile cu zaharul praf. Jumatate din cantitate se pune in aluat. Se ia o forma circulara cu diametrul de 28 cm, se acopera cu hartie de pergament si se toarna in ea aluatul. Se coace cca 50 de minute.

Se curata capsunile. Se amesteca frisca cu 2 linguri de zahar praf si vanilia. Imediat ce blatul de tort este copt, se adauga restul de albus cu o lingura, se intinde uniform si se baga din nou blatul in cuptor pe ultimul raft de sus.

Se scoate prajitura din forma. Se unge de jur imprejur cu jeleul de fructe. Blatul se taie in doua pe lat si se lasa sa se raceasca. Partea de jos se acopera cu jumatate din frisca, se pun capsunile, apoi din nou frisca. Se aseaza deasupra cealalta jumatate de blat. Se presara cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise